Sabi Sand Game Reserve

Het Sabi Sand Game Reserve is een privé gebied van 65.000 hectare en maakt deel uit van het beschermde Kruger National Park wildgebied, dat in totaal 2,3 miljoen hectare groot is. Het Sabi Sand reservaat deelt een grens van 50 km aan de westkant van het Kruger Park.

De hekken tussen het Kruger Park en het Sabi Sand Reservaat zijn in 1993 weggehaald, waardoor het wild vrij kan migreren tussen beide gebieden. Aan de westkant van het Sabi Sand Reservaat is een 82 km lang hek om de omliggende dorpen te beschermen tegen roofdieren en het grote wild, zoals olifanten, neushoorns en nijlpaarden.

Het Sabi Sand Reservaat is een samenwerkingsverband van verschillende landeigenaren. Aan het eind van de jaren ‘20 en het begin van de jaren ‘30 van de vorige eeuw was het Sabi Sand gedeelte eigendom van een aantal families die dit gebied gebruikten als jachtgebied. Van deze pioniersfamilies zijn er niet minder dan zes overgebleven, van wie de derde en vierde generatie inmiddels de eigenaren zijn en hun safari lodges meestal op commerciële basis exploiteren. De lodges zijn over het algemeen klein en luxe van opzet.

Sinds 1962 mag er in dit gebied niet meer gejaagd worden en hebben de safari’s een heel ander karakter gekregen, nu er alleen maar foto’s geschoten mogen worden. Safari’s worden gemaakt in open vierwiel aangedreven safarivoertuigen onder begeleiding van een (bewapende) ranger en een ‘tracker’ (spoorzoeker). De privé wildreservaten zijn niet toegankelijk voor dagtoeristen, waardoor uw safari’s hier een unieke en exclusieve beleving zijn.

Twee rivieren voorzien het wildreservaat van water. De Sand Rivier stroomt over een afstand van 50 km door het reservaat van noordwest naar zuidoost, terwijl de Sabie Rivier de zuidelijke grens markeert. De aanwezigheid van deze rivieren garandeert één van de hoogste en meest diverse ‘wildlife’ populaties in Afrika. Meer dan 200 verschillende diersoorten komen er voor, waaronder de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel). Ook is het reservaat een paradijs voor ornithologen, met een veelheid aan bijzondere, kleurrijke en ook zeldzame vogelsoorten.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: