Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park is waarschijnlijk het beroemdste wildpark ter wereld. Het is het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem op aarde.

In de taal van de Masai,de oorspronkelijke, kleurrijke bewoners van Kenia en Tanzania, betekent Serengeti “eindeloze vlaktes”. Het is de woonplaats van miljoenen wilde dieren, waaronder de zogenoemde 'Big Five': olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels. Zo'n 520 verschillende vogelsoorten spreiden hier hun vleugels.

Ieder jaar wanneer de regenperiode aanbreekt, vindt één der grootste wildspektakels op aarde plaats. Zo'n twee miljoen gnoes, zebra's en gazellen, gedreven door een eeuwenoud instinct, trekken over de vlaktes op zoek naar plekken met vers gras en water. In hun kielzog opgejaagd door leeuwen, cheeta’s en wilde honden, gade geslagen door in de lucht cirkelende gieren.

Met BMS-Travellers kunt u getuige zijn van dit bijzondere schouwspel van moeder natuur...

Migratie

De migratie van gnoes (wildebeesten), zebra's en gazellen vindt ieder jaar weer plaats. Als het in het zuiden van de Serengeti droog wordt, trekken ongeveer 1,5 miljoen gnoes en zebra's over de uitgestrekte graslanden van de Serengeti richting Masai Mara in Kenia op zoek naar voedsel. LEES MEER

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: