Waterberg Plateau National Park

Het Waterberg Plateau ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari in het oosten van Namibië. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is.

In de jaren ’70 was Waterberg een gebied waar verschillende bedreigde diersoorten geplaatst werden waarvoor herlocatie-programma’s werden opgezet. De zwarte neushoorn werd dankzij één van deze programma’s in 1989 geherintroduceerd in Damaraland.

Waterberg is de plaats van één van de belangrijkste keerpunten in de geschiedenis van Namibië. In het begin van de 20e eeuw verloren de Herero hun laatste en grootste slag tegen de Duitse koloniale strijdkrachten aan de voet van het Waterberg Plateau. De Herero werden zo gedwongen het gebied te verlaten en oostwaarts te trekken naar British Bechuanaland (nu Botswana). Velen kwamen om tijdens de hevige en ongelijke strijd tegen hun onderdrukkers, of in de Kalahari woestijn door gebrek aan water en voedsel.

Vandaag de dag is Waterberg een veelbezocht nationaal park. Er leven 25 soorten zoogdieren, waaronder bedreigde diersoorten zoals de sabelantiloop en de witte en zwarte neushoorn. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis.

U kunt deze uitbundige flora en fauna tijdens de aangeboden game drives van dichtbij bekijken en ervaren. Tevens is het mogelijk om via de vele wandelpaden te voet op verkenning te gaan of het plateau te beklimmen.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: