Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Walk on the Wild Side

17-daagse self-drive Zuid-Afrika

Walk on the Wild Side, 17-daagse self-drive Zuid-Afrika

Beleef de echte natuur en ga op game drive en wandelsafari in diverse wildparken in het noordoosten van Zuid-Afrika. U rijdt zelf in een huurauto met GPS van gebied naar gebied en overnacht in lodges en tented camps. Een écht wildlife avontuur!

 

  • Johannesburg
  • Madikwe Game Reserve

  • Welgevonden Game Reserve
  • Mapungubwe National Park
  • Mashatu Game Reserve, Botswana
  • Tzaneen
  • Hazyview
  • Panorama Route
  • Sabie Sand Private Game Reserve

U maakt diverse game drives en wandelsafari's in de parken.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Johannesburg

Aankomst op het internationale vliegveld van Johannesburg.
U wordt verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die de transfer naar uw accommodatie verzorgd.

Safari Club SA, Johannesburg, South Africa
city hotel
Safari Club SA
logies & ontbijt

Dag 2-4

Madikwe Game Reserve

Nadat uw auto bij uw accommodatie is afgeleverd vertrekt u in noordwestelijke richting naar het Madikwe Game Reserve, een rit van ca. 4-5 uur.
Na aankomst heeft u even tijd om van de reis bij te komen, voordat een uitgebreide afternoon tea met snacks wordt geserveerd. Daarna is het tijd voor safari! U vertrekt in een open voertuig, onder begeleiding van een deskundige ranger, en gaat op zoek naar de Big Five en de vele andere dieren die in het reservaat leven.

Het malariavrije Madikwe Wildreservaat ligt tegen de grens van Botswana, even ten oosten van Gaborone. Dit zeer jonge park (opgericht in 1991) is het op drie na grootste park van Zuid Afrika. Het reservaat omvat 75.000 hectare en herbergt circa 10.000 zoogdieren. Het reservaat is opgedeeld in twee delen. Ten noorden van de Molatedi meer ligt het eigenlijke game reserve. Het is afgesloten door hekken en bevat al het oorspronkelijk in de omgeving aanwezige wild. Het tweede deel van het park omvat het gebied dat rond het meer ligt. Hierin is kleiner, ongevaarlijk wild uitgezet.

Activiteiten: ochtend- en middag game drives en safariwandeling, beiden onder begeleiding van professionele gidsen. De safari's worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.
Impodimo Game Lodge, Madikwe, South Africa
lodge
Impodimo Game Lodge
vol pension + activiteiten

Dag 5-6

Welgevonden Game Reserve

Na de ochtendsafari en het ontbijt rijdt u in oostelijke richting naar het Welgevonden Game Reserve, een autorit van ca. 5 uur. Na de lunch in de lodge heeft u even tijd om van de reis bij te komen, voordat u aan het einde van de middag op safari gaat in een open voertuig, onder begeleiding van een deskundige ranger. Als het al donker is komt u terug van uw safari en staat het diner voor u klaar.

Het Welgevonden Game Reserve (ongeveer 35.000 hectare) grenst aan het Marakele Game Reserve waardoor de fauna een groter leefgebied heeft. Het Waterberg gebied is volledig malariavrij en het wildreservaat Welgevonden is een zogenaamd Big Five Game Reserve. Dit betekent dat de fameuze "Big Five" (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel) er aangetroffen kunnen worden. Het regenseizoen is in de maanden maart en april. In de winter (bij ons zomer) kan het 's morgens vroeg en na zonsondergang flink afkoelen.

Activiteiten: ochtend- en middag game drives onder begeleiding van professionele gidsen. De game drives worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.
Nungubane Game Lodge, Welgevonden, Limpopo, South Africa
lodge
Nungubane Game Lodge
vol pension + activiteiten

Dag 7-8

Mapungubwe National Park

Na de laatste ochtendsafari in het park rijdt u via Vaalwater, Modimolle en Mokapane naar Polokwane en vandaar vervolgt uw reis in noordelijke richting naar het Mapungubwe National Park, dat op de grens ligt met Botswana en Zimbabwe, aan de oevers van de rivieren Shashe en Limpopo. In het park zijn geen faciliteiten om te tanken of boodschappen te doen, dus zorg ervoor dat u in Musina uw voorraden heeft aangevuld. De reisduur bedraagt ca. 5½ uur.

Mapungubwe National Park is de ideale locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in wilde dieren en vogels en geïnteresseerd is in de geschiedenis van dit Unesco Werelderfgoed. Zandsteenformaties, mopanebossen, unieke oeverbebossing en enorme baobabbomen vormen de verbazingwekkend mooie achtergrond voor een rijke variatie aan fauna. Olifant, giraf, witte neushoorn, eland, gemsbok en tal van andere soorten antilopen komen van nature in het gebied voor. Als u geluk heeft kunt u verschillende roofdieren zien zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Vogelaars kunnen op zoek naar de 400 soorten vogels, waaronder de koritrap, tropical boubou en pel’s visuil.

Ter plaatse kunt u verschillende activiteiten bespreken, zoals ochtend-, middag- en avond game-drives, een begeleide ochtend wandeling of een ochtend - of late middag Heritage site tour.
Ook kunt u met uw eigen auto door het park rijden. Hebt u een 4x4 dan zijn alle wegen bereidbaar; met een 2x4  zijn een aantal trajecten niet te bereiken.
lodge
Leokwe Camp
logies

Dag 9-10

Mashatu Game Reserve, Botswana

U verlaat het Mapungubwe National Park aan de zuid-westelijke kant en rijdt naar Pontdrif, één van de grensposten van Botswana. U laat uw huurauto achter bij de grenspost Pontdrif waar u wordt opgehaald voor een transfer naar Mashatu Tented Camp. Bij hoog water wordt de rivier overgestoken per boot of kabelbaan.

In een afgelegen uithoek in het oosten van Botswana, bij de samenkomst van de rivieren Limpopo en Shashe, ligt een gebied dat bekend staat als de Tuli enclave - een wildernis met savannes, oeverbossen, moerasland, open vlaktes en zandstenen rotsen: het Mashatu Game Reserve. De naam is afkomstig van de reusachtige Mashatu bomen die in het gehele privéreservaat voorkomen. Het 30.000 hectare grote Mashatu is tevens het leefgebied van zeven Afrikaanse giganten: de olifant, leeuw, giraf, eland, struisvogel, kori buizerd en de baobabboom.

Activiteiten: ochtend- en middag game drives in open 4x4 safarivoertuigen onder begeleiding van professionele rangers (max. 8 personen per auto). De game drives worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.
Optioneel: mountain bike safari, een safari te paard, een bezoek aan eeuwenoude ruïnes en een dorpje.
Mashatu Camp, Tuli, Botswana
lodge
Mashatu Camp
vol pension + activiteiten

Dag 11-12

Tzaneen

Na de ochtendsafari en het ontbijt wordt u teruggebracht naar de grenspost Pontdrif, waar u uw huurauto ophaalt en uw reis vervolgt. Bij hoog water wordt de rivier overgestoken per boot of kabelbaan.
U rijdt vanuit Pontdrif via Alldays, Vivo, Groothoek en Mogwadi (Dendron) naar Tzaneen.

Tzaneen ligt aan de westelijke rand van de Drakensbergen in een gebied met dichtbeboste hellingen met thee-, fruit- en bosbouwplantages. Een paar kilometer buiten Tzaneen ligt de mooie Magoebaskloof, waar u doorheen rijdt als u de R71 volgt van of naar Pietersburg. U kunt een wandeling van 3 km maken door de bossen naar de Debengeni watervallen, die hier 80 m omlaag storten in een diepe poel.
Een ander landschappelijk hoogtepunt is de route door George's Valley tussen Tzaneen en Haenertsburg. Iets ten zuiden van Tzaneen ligt het plaatsje Agatha aan de oude postkoetsroute. Er zijn twee golfbanen in de omgeving.

Te doen en te zien in en rond Tzaneen:
o.a. Debengeni watervallen, Agatha, Magoebaskloof, Modjadjiskloof.
Kings Walden Garden Manor, Tzaneen, South Africa
guesthouse
Kings Walden Garden Manor
logies & ontbijt

Dag 13-14

Hazyview

U vertrekt in zuidoostelijke richting naar de kleine of Transvaalse Drakensbergen, waar de Blyde River Canyon gelegen is. De bekende Panorama Route voert u langs de mooiste bezienswaardigheden in deze omgeving, zoals de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes, het uitzichtpunt God's Window met Pinnacle, diverse watervallen en het historische goudmijnstadje Pilgrim's Rest. Hazyview ligt ten zuiden van de Panorama Route, aan de rand van het Krugerpark.

U kunt ook (optioneel) een bezoek brengen aan het Elephant Sanctuary of het Shangaan Cultural Village, waar u wordt geïnformeerd over de gewoontes van de Shagaanstam en kunt genieten van traditionele dansen en muziek. De schilderachtige dorpjes liggen in de schaduw van zeer oude bomen in een reservaat van bos- en grasland. Shangana is gecreëerd en gebouwd door lokale Shangaan-mensen; het is een indrukwekkende plek, die trots uitstraalt en laat zien hoe het rijke erfgoed van Zuid-Afrika bewaard kan blijven.

Te doen en te zien in en rond Hazyview:
o.a. ballonvaren, wild water rafting (in het seizoen), Kruger National Park, Canopy Tour, Shangaan Cultural Village.
Perry’s Bridge Hollow, Hazyview, Zuid-Afrika
boutique hotel
Perry’s Bridge Hollow
logies & ontbijt

Dag 15-16

Sabi Sand Game Reserve

Na het ontbijt rijdt u naar het beroemde Sabi Sand Private Game Reserve aan de rand van het Kruger National Park. Houdt u er rekening mee dat u voor een verblijf in het reservaat entree betaalt. Deze rekent u af bij het ingang van het reservaat. Met ingang van 1 september 2016 bedraagt de entree ZAR 250 per auto en ZAR 110 per persoon (eenmalig).

Sabi Sand is een van de mooiste privéreservaten van Zuid-Afrika en grenst aan het zuidwesten van het Krugerpark. Het reservaat heeft sinds enkele decennia de hekken met het Krugerpark verwijderd waardoor het wild in staat is zich over grotere delen binnen hun leefgebied te verplaatsen. Sabi Sand staat bekend om de aanwezigheid van vele katachtigen en biedt uitstekende mogelijkheden om de ‘Big Five’ (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) te zien.

Activiteiten: ochtend- en middag game drives en safariwandeling onder begeleiding van professionele gidsen. De safari's worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.
Umkumbe Safari Lodge, Sabi Sand, South Africa
lodge
Umkumbe Safari Lodge
vol pension + activiteiten

Dag 17

Johannesburg

Na de ochtendsafari en het ontbijt rijdt u terug naar Johannesburg waar u aan het einde van de middag aankomt.
U levert uw huurauto in bij het autoverhuurdepot op de luchthaven en checkt daarna in voor uw vlucht naar huis.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: