Classic South Africa

22-daagse self drive Zuid-Afrika, Panorama- & Tuinroute

Classic South Africa, 22-daagse self drive Zuid-Afrika

Tijdens deze zeer complete reis bezoekt u de hoogtepunten van Zuid-Afrika, waaronder de Panoramaroute, Swaziland, de Tuinroute, de wijngebieden, Kaapstad en geniet u van het wildlife op diverse locaties.
Echt een klassieker!

U kunt deze reis op 2 verschillende manieren maken:
A - 3/4 sterren
B - 4/5 sterren
 

  • Panoramaroute

  • Game drives in Thornybush of Timbavati Game Reserve, Hluhluwe/iMfolozi en Addo Elephant National Park
  • Swaziland
  • Tuinroute
  • Wijngebieden
  • Kaapstad en omgeving

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Johannesburg

Aankomst op het internationale vliegveld van Johannesburg; transfer naar uw accommodatie.

Optie AB - Safari Club SA

Safari Club SA, Johannesburg, South Africa
city hotel
Safari Club SA
logies & ontbijt

Dag 2

Sabie

Nadat u de auto in ontvangst hebt genomen rijdt u naar Sabie. U passeert onderweg de spectaculaire Long Tom Pass. Deze pas is 55,6 km lang, ligt op op 2149 m boven de zeespiegel en is daarmee een van de hoogst gelegen geasfalteerde wegen van Zuid-Afrika. De pas ontleent zijn naam aan de kanonnen die de boeren tegen de Britten inzetten in 1900. Vanaf de top van Mount Anderson kijkt u 1000 m naar beneden over Zuid Afrika's meest uitgestrekte, door de mens aangelegde bos (eucalyptus en pijnbomen) en het kleine stadje Sabie.

Nadat u bent ingecheckt kunt u eventueel. alvast een aantal van de watervallen rondom Sabie bekijken (de Lone creek, Bridal veil en Horse Shoe Falls). Maar u kunt natuurlijk ook relaxen bij het zwembad.

Optie A - Misty Mountain
Optie B - Porcupine Ridge Guest House

Misty Mountain, Long Tom Pass, Zuid-Afrika
bed & breakfast
Misty Mountain
logies & ontbijt
Porcupine Ridge Guest House, Sabie, Zuid-Afrika
guesthouse
Porcupine Ridge Guest House
logies & ontbijt

Dag 3

Panorama Route

Vlakbij Sabie liggen de Bridal Veil, Lone Creek en Horse Shoe watervallen; en verder noordwaarts (richting Graskop) passeert u de Mac Mac Falls, de Forest Falls en Maria Shires. Afhankelijk van de tijd kunt u in Graskop lunchen bij het "Harrie's Pancakes", een begrip in Zuid-Afrika en ver daarbuiten! Wanneer u verder noordelijk rijdt (R532) passeert u de uitzichtpunten The Pinnacle, God’s Window en Wonderview; aan de andere kant van de weg bevinden zich de Lisbon & Berlin Falls. Uw weg vervolgend passeert u Bourke’s Luck Potholes, the Three Sisters, het Lowveld viewpoint en de Three Rondavels.

U verkent op eigen gelegenheid de Panoramaroute.

Optie A - Blyde River Canyon Lodge
Optie B - Unembeza Boutique Lodge

Blyde River Canyon Lodge, Limpopo, South Africa
lodge
Blyde River Canyon Lodge
logies & ontbijt
Unembeza Boutique Lodge, Hoedspruit, South Africa
lodge
Unembeza Boutique Lodge
logies & ontbijt

Dag 4-5

Thornybush

Het Thornybush Game Reserve grenst aan het Greater Kruger National Park en het Timbavati Natuurreservaat, en het beslaat ongeveer 14.000 hectare ongerept Afrikaans bushlandschap. Het park is relatief jong, maar er is desalniettemin veel wild te zien, waaronder de cheeta, verschillende bokssoorten en de Big Five: olifant, luipaard, neushoorn, leeuw en buffel.

Timbavati Game Reserve

Timbavati is één van de oudste privéwildparken en grenst aan het Krugerpark. Het park wordt beheerd door een team van toegewijde professionele natuurbeschermers. Het is opgericht in 1950 door 48 natuurliefhebbers die landeigenaar waren. Ze hebben hun bezit samengevoegd en door gemeenschappelijk gebruik kon het wildleven zich hier goed ontwikkelen.

Bij zonsopgang en zonsondergang maakt u game drives in open 4x4 Land Rovers onder begeleiding van ervaren gidsen en spoorzoekers, die garant staan voor een opwindende en interessante safari. De game drives worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.

Optie A - Thornybush: KwaMbili Game Lodge
Optie B - Timbavati: Simbavati River Lodge

KwaMbili Game Lodge, Thornybush Game Reserve, Zuid-Afrika
lodge
KwaMbili Game Lodge
vol pension + activiteiten
Simbavati River Lodge, Timbavati Private Game Reserve, South Africa
lodge
Simbavati River Lodge
vol pension + activiteiten

Dag 6

Hazyview

Hazyview is een schilderachtig dorpje aan de rand van het Krugerpark, in een groene vallei nabij de Sabi Rivier. Het dorp wordt omgeven door hoge bergen en biedt een keur aan accommodaties en activiteiten, zoals quad biking langs de Sabi Rivier, paardrijden, raften, white water tubing, abseilen, ballonsafari, helicoptervlucht en een bezoek aan het Shangana Cultural Village. Ook kunt u vanuit Hazyview georganiseerde safari’s boeken in het Krugerpark.

Te doen en te zien in en rond Hazyview:
Elephant Sanctuary, hot air balloon, wild water rafting (in het seizoen), Kruger National Park, Canopy Tour, Shangaan Cultural Village.

Optie A - Gecko Lodge
Optie B  - Perry’s Bridge

Rissington Inn, Hazyview, South Africa
guesthouse
Rissington Inn
logies & ontbijt
Perry’s Bridge Hollow, Hazyview, Zuid-Afrika
boutique hotel
Perry’s Bridge Hollow
logies & ontbijt

Dag 7

Swaziland

Dit koninkrijk is het kleinste land van Zuidelijk Afrika en heeft een oppervlakte van de helft van Nederland. Behalve een woestijn heeft dit miniatuur staatje alle uiterlijke kenmerken van Afrika. Vrolijke mensen met een cultureel en historisch besef, eeuwig groene beboste bergen en een rijk dierenleven. Imponerende berglandschappen, ongerepte natuurreservaten en authentieke Afrikaanse dorpjes. Heeft iets minder dan een miljoen inwoners. Meer dan negentig procent van de bevolking bestaat uit Swazi, aangevuld met Zoeloes, Tsonga, Mozambikanen en een handjevol Europeanen.

Te doen en te zien in Swaziland:
Canopy Tour, National Museum, Mantenga Craft Centre, Mantenga Culltural Village, Swazitrails, Ngwenya Glass Factory.

Optie A - Foresters Arms
Optie B - Royal Swazi Spa

country hotel
Foresters Arms
half pension
Royal Swazi Spa, Swaziland
country hotel
Royal Swazi Spa
logies & ontbijt

Dag 8-9

Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Hluhluwe en iMfolozi zijn opgezet in 1895 als twee verschillende wildreservaten om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Het Hluhluwe-iMfolozi reservaat is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari’s bood. Het iMfolozi deel bestaat uit bijna 50 ha. heuvels en vlaktes tussen de zwarte en de witte iMfolozi rivier in centraal Zoeloeland.
Het Hluhluwe deel, ongeveer half zo groot als iMfolozi, is betoverend mooi: een rijk land met hier en daar mistige bergwouden, met gras bedekte hellingen, dicht struikgewas, de prachtige rivier Hluhluwe en met ongelooflijk veel verschillende soorten planten en dieren.

U kunt optioneel game drives in het park maken.

Optie A - Hilltop Camp
Optie B  - Rhino Ridge Safari Lodge

Hilltop Camp, Hluhluwe iMfolozi Game Reserve, South Africa
lodge
Hilltop Camp
logies & ontbijt
Rhino Ridge Safari Lodge, Hluhluwe iMfolozi Game Reserve, South Africa
lodge
Rhino Ridge Safari Lodge
vol pension + activiteiten

Dag 10-11

St. Lucia

St. Lucia kan uitstekend als uitvalsbasis dienen voor enkele dagen uitstapjes in de omgeving, zoals zwemmen en snorkelen in Cape Vidal. Naast het strand ligt voor buitenlandse bezoekers de aantrekkingskracht vooral in deze omgeving, voor Zuid-Afrikanen vormt St. Lucia vooral een vakantiedorp en belangrijke strandbestemming.

Cape Vidal is bij uitstek een goede locatie om rustig te zwemmen, te zonnebaden en lekker te snorkelen. Tussen de koraalriffen is het ook nog mooi om te snorkelen.

Te doen en te zien in en rond St. Lucia:
Greater St. Lucia Wetland Park, Wetland Cruise

Optie A - Amazulu Lodge
Optie B  - Avalone Guest House

AmaZulu Lodge, St Lucia, South Africa
lodge
AmaZulu Lodge
logies & ontbijt
Avalone Guest House, St Lucia, South Africa
guesthouse
Avalone Guest House
logies & ontbijt

Dag 12

Ballito

De badplaats Ballito ligt in KwaZulu-Natal aan de kustlijn ten noorden van Durban, die ook wel de Dolphin Coast wordt genoemd. Hier liggen de beste stranden en door de milde temperaturen in de winter kun je er het hele jaar door terecht.

In de directe omgeving van Ballito is een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder: Crocodile Creek, Shakaland, de Indian Market en diverse suikermolens. In Ballito zijn diverse restaurants, winkels en barretjes.

Te doen en te zien in en rond Ballito:
Durban en omgeving, Ushaka Marine World, markten, Zulu cultuur.

Optie A - Comfort House
Optie B - Lalaria

Comfort House, Shakas Rock, South Africa
bed & breakfast
Comfort House
logies & ontbijt
Canelands Beach Club & Spa,Salt Rock, South Africa
boutique hotel
Canelands Beach Club & Spa
logies & ontbijt

Dag 13

Addo Elephant Park

U vliegt van Durban naar Port Elizabeth (inbegrepen), haalt uw huurauto op en rijdt naar het Addo Elephant National Park.

Het Addo Elephant National Park is met zijn 180.000 hectare het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika. In de dagen van de eerste Europese bewoners werd er veel op de toen nog in groten getale aanwezige olifanten gejaagd. In 1920 waren er nog maar 11 olifanten over. Na de uitroeping tot National Park in 1931 groeide de kudde aanzienlijk.

In de dicht begroeide, natuurlijke omgeving leven thans circa 450 olifanten. Daarnaast kunt u hier ook leeuwen, buffels, zwarte neushoorns, hyena’s, kudu's, jakhalzen, elanden, rode hartebeesten en vele vogelsoorten aantreffen.

In het park kunt u met uw eigen auto safari’s maken, maar u kunt er ook begeleide game drives, wandeltochten en paardrijdtochten boeken.

Optie A - Chrislin African Lodge
Optie B - Woodall Country House

Chrislin African Lodge, Addo, South Africa
lodge
Chrislin African Lodge
logies & ontbijt
Woodall Country House, Addo, Zuid-Afrika
country hotel
Woodall Country House
logies & ontbijt

Dag 14

Knysna

Het charmante kustplaatsje Knysna ligt tussen beboste bergen rondom een schitterende lagune en is van een klein dorp uitgegroeid tot een drukke bruisende plaats met veel gezellige restaurants, tophotels, trendy boetieks, kleurrijke markten, live muziek en entertainment. Van de historische gebouwen is het Museum Milllwood House, dat een collectie over de vroegste geschiedenis van Knysna laat zien, zeker de moeite waard. Op de lagune kunt u een boottocht maken met aansluitend een wandeling door het Featherbed Nature Reserve.

Te doen en te zien in en rond Knysna:
o.a. Knysna Waterfront, lagoon cruise, Monkeyland, Birds of Eden, Elephant Park, Robberg, Whale & Dolphin Watching, Elephant Sanctuary, Tenikwa Wildlife Awareness Centre, Adventureland.

Optie A - Knysna Log-Inn
Optie B - Kanonkop House

boutique hotel
Knysna Log-Inn
logies & ontbijt
Kanonkop House, Knysna, South Africa
boutique hotel
Kanonkop House
logies & ontbijt

Dag 15-16

Oudtshoorn

Het plaatsje Oudtshoorn langs de beroemde Tuinroute in de provincie West Kaap wordt wel de “struisvogelhoofdstad” van de wereld genoemd, aangezien de omringende weidegronden hier bevolkt worden door struisvogels. Dit stadje van 50.000 inwoners is genoemd naar Baron Pieter van Rheede van Oudtshoorn, de man die tot gouverneur van de Kaap werd benoemd maar in 1773 op zee stierf voordat hij zijn ambt kon aanvaarden.

De struisvogels werden vroeger vooral gefokt vanwege de veren, maar tegenwoordig voornamelijk voor consumptie. De struisvogelboerderijen van Oudtshoorn zijn uniek in de wereld en nergens worden de dieren met zoveel succes gefokt.

Te doen & te zien in en rond Oudtshoorn:
​o.a. ​bezoek struisvogelboerderij, Cango Caves, Swartberg natuurreservaat, Cango Wildlife Ranch, Meerkat Magic

Optie A - De Zeekoe Guest Farm, luxury room
Optie B - Hlangana Lodge, deluxe room

De Denne Country Guest House, Oudtshoorn, South Africa
guesthouse
De Denne Country Guest House
logies & ontbijt
Hlangana Lodge, Oudtshoorn, Zuid-Afrika
lodge
Hlangana Lodge
logies & ontbijt

Dag 17

Hermanus

Hermanus staat bekend als het beste walvisstation op het vasteland ter wereld. De “Whale Crier” loopt door het dorp om aan te geven dat de walvissen weer in de baai zijn en waar ze zijn. Hermanus is begin 1800 ontdekt door Hermanus Pieters. Hij vestigde zich hier en snel kwamen er meer mensen die het een ideale plek vonden. Hermanus ligt in een prachtig natuurgebied met een mild klimaat. Naast het waarnemen van walvissen, kunt u er ook naar hartelust wandelen. Diverse hiking trails brengen u naar de mooiste plekken. In de omgeving van Hermanus vindt men steeds meer wijnboerderijen. In het museum in de oude haven wordt het lokale vissersleven tentoongesteld. Er is een onder- watermicrofoon waarmee de tonen van aanwezige walvissen worden opgevangen.

Te doen & te zien in en rond Hermanus:
​o.a. o.a. walvissen kijken (juni-december), markt, shark cage diving, Zwelihle Township Tour, Hemel ’n Aarde Valley Wine Route, Sundowner Caramaran Cruise (half december/half april)

Optie A - Ocean Eleven
Optie B - Mosselberg on Grotto Beach

Van januari t/m mei zijn er geen walvissen te zien en gaat de reis naar Swellendam.

Ocean Eleven, Hermanus, South Africa
guesthouse
Ocean Eleven
logies & ontbijt
Mosselberg on Grotto Beach, Hermanus, South Africa
boutique hotel
Mosselberg on Grotto Beach
logies & ontbijt

Dag 18-19

Stellenbosch

Deze stad is vernoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch heette, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. Na Kaapstad is Stellenbosch de oudste stad van Zuid-Afrika. U vindt hier nog steeds vele huizen en gebouwen in VOC-bouwstijl.

Tegenwoordig is het een levendige universiteitsstad, die het beste te voet verkend kan worden. In en rond Stellenbosch, aan de Stellenbosch Wine Route, liggen vele ‘wine-estates’ waaraan u een bezoek kunt brengen. Oom Samie se Winkel, het Kruithuis, het Stellenryk Wijnmuseum en het Dorpsmuseum geven een goede indruk van de historie van Stellenbosch.

Te doen & te zien in en rond Stellenbosch:
o.a. dorpsmuseum, Oom Samie se Winkel, ​bezoek verschillende wijnboerderijen/-huizen (o.a. Boschendal, Delaire, Midfdelvlei, Vergelegen, Waterford, Jordan etc.), Le Pique Nique

Optie A - Rusthuiz Guest House
Optie B - Oude Werf Hotel, deluxe room

Rusthuiz Guest House, Stellenbosch, Zuid-Afrika
boutique hotel
Rusthuiz Guest House
logies & ontbijt
Oude Werf, Stellenbosch, Zuid-Afrika
boutique hotel
Oude Werf Hotel
logies & ontbijt

Dag 20-21

Kaapstad

In de 17e eeuw door Jan van Riebeeck gesticht als verversingsstation voor de V.O.C. en sindsdien uitgegroeid tot een unieke metropool waar verleden en heden hand in hand gaan. In en rond Kaapstad vindt u wijngaarden, witte stranden, blauwe zee, palmbomen, uitstekende restaurants, historische en ultramoderne gebouwen, galleries, winkels, musea maar ook townships waar u een beeld krijgt van het leven van de minder bedeelde Zuidafrikaan.
De stad is gebouwd rond de Tafelberg, die vanuit de verte duidelijk herkenbaar is. In de haven vindt u het semi-overdekte complex Victoria & Alfred Waterfront, met tal van winkels, restaurants, terrasjes en het opstappunt van de boot naar Robbeneiland, het beruchte gevangeniseiland.

Te doen en te zien in en rond Kaapstad: o.a. V&A Waterfront, Table Mountain, kasteel De Goede Hoop, District Six museum, Robben Island, Kirstenbosch, Constantia Winelands, Boulders BeachCape Point

Optie A - Beta Beach Guest House
Optie B - Radisson Blu Hotel Waterfront

Beta Beach Guest House, Camps Bay, South Africa
guesthouse
Beta Beach Guest House
logies & ontbijt
Camissa House, Oranjezicht, Cape Town, South Africa
boutique hotel
Camissa House
logies & ontbijt

Dag 22

Kaapstad

U kunt vandaag voor het laatst op eigen gelegenheid de stad of de omgeving verkennen. Aan het einde van de dag rijdt u terug naar het vliegveld van Kaapstad voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: