Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Gorillas, Lakes & Rainforests

8-daagse luxe privé safari Rwanda

Gorillas, Lakes & Rainforests, Rwanda

Rwanda zal zelfs de verwende Afrika-reiziger verrassen. Naast de imposante berggorilla’s heeft het land de natuurliefhebber nog veel meer te bieden. Tijdens deze luxe safari rijdt u met uw privé gids langs de highlights van Rwanda en maakt kennis met gorilla’s, chimpansees, bavianen, colobusaapjes en vele andere dieren.

Nyungwe Forest National Park:

  • Chimpanzee Trekking
  • Canopy Walk

Parc National Des Volcans:

  • Natuurrit of -wandeling

Verlenging

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een safari in Kenia of Tanzania.
Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Kigali

U wordt op het internationale vliegveld van Kigali verwelkomd door uw gids en chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Urban by CityBlue Kigali, Rwanda
city hotel
Urban by City Blue Kigali
logies & ontbijt

Dag 2-4

Nyungwe National Park

Onderweg naar Nyungwe Forest bezoekt u het Royal Palace in Nyanza. en het National Museum in Butare. Aan het einde van de dag komt u aan in Nyungwe Forest.

In het Nyungwe Forest National Park gaat u op zoek naar chimpansees. Deze primaten zijn niet erg honkvast en verplaatsen zich regelmatig door het woud, zodat het even kan duren voor de gids ze heeft opgespoord. Kijk ademloos naar deze dieren in hun natuurlijke omgeving, en ontdek de vele menselijke trekjes in hun gedrag. Tijdens deze trek zult u hoogstwaarschijnlijk ook colobus aapjes en andere bewoners van het regenwoud treffen, zoals vele soorten vogels, reptielen en bijzondere vlinders.

U maakt tevens een Canopy Walk: een wandeling op een verhoogd wandelpad tussen de bomen, gemaakt van hout en touwen. Hoog in de lucht maakt u van dichtbij kennis met de bijzondere plantengroei, waaronder vele epyfyten zoals bromelia’s en orchideeën. Natuurlijk ziet u hier ook vele verschillende soorten vogels en misschien ook nog apen. Een bijzondere manier om het regenwoud te ontdekken...

One&Only Nyungwe House, Rwanda
lodge
One&Only Nyungwe House
vol pension

Dag 5

Lake Kivu

U rijdt via een prachtige route naar Lake Kivu, waar u heerlijk kunt relaxen aan het water, gebruik kunt maken van de watersportactiviteiten of een optionele boottocht op het meer kunt maken.

Lake Kivu Serena Hotel, Rwanda
beach resort
Lake Kivu Serena Hotel
vol pension

Dag 6-7

Parc National des Volcans

Vandaag is DE dag: de Gorilla Trekking! In groepjes van 6 tot 8 deelnemers met een of twee gidsen wordt het woud ingetrokken op zoek naar de gorilla families. De tocht alleen al is een heel speciale belevenis, lopend achter de gids aan die zich letterlijk een weg moet banen met een kapmes door het ondoordringbare woud. De gidsen zijn bijna dagelijks bezig met het zoeken van de gorilla families, maar toch kan het soms enige tijd duren alvorens ze een familie gevonden hebben. Maar het loont de moeite van de inspanning als u oog in oog komt te staan met deze geweldige, mensachtige reuzen, die spelen met hun kinderen, eten, zich verzorgen en nieuwsgierig kijken naar degene die hen bekijken.
Er wordt een uur doorgebracht bij deze berggorilla's: vergeet niet voldoende geheugenkaartjes mee te nemen!

Optioneel: Golden Monkeys Trekking in Mgahinga.
Mountain Gorilla View Lodge, Parc National de Volcans, Rwanda
lodge
Mountain Gorilla View Lodge
vol pension

Dag 8

Parc National des Volcans

In de ochtend maakt u een natuurrit of -wandeling.
In de middag rijdt u terug naar Kigali. Na een diner wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Verlenging

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een safari in Kenya of Tanzania.
Vraag onze experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: