Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Hwange National Park

Hwange National Park (‘Wenkie’ = rust) is het grootste wildreservaat in Zimbabwe. Het park ligt in het westen, op de belangrijkste weg tussen Bulawayo en de beroemde Victoria watervallen.

Het centrale en zuidelijke deel van het Hwange zijn uitlopers van de Kalahari woestijn. Dit deel bestaat voornamelijk uit zandvlakten met weinig water en hier en daar begroeiing. Het noordelijke deel is voornamelijk bebost met mopane bomen en acacia's.
Het park beslaat meer dan 14.600 km2 en is een plek van grote contrasten tussen het natte en het droge seizoen. De wanhopig droge maanden zijn voor vele dieren moeilijke tijden om te overleven. Maar ze kunnen overleven door de beperkte vegetatie en de hulp van de vele door de mens aangelegde drinkplaatsen, totdat de regens het park weer omtoveren tot groene vlaktes.

Wildlife

Hwange herbergt de Big Five van Afrika, vaak in grote aantallen. Er zijn duizenden olifanten en buffels. Leeuwen worden vaak gezien, maar de luipaard en de neushoorn zijn altijd een bonus om te zien.
In het park leven 105 soorten zoogdieren, waaronder 19 grote grazers en acht grote carnivoren. Hwange is het enige beschermde gebied waar gemsbokken en bruine hyena in redelijke aantallen te vinden zijn. Van de Afrikaanse wilde honden kunt u in Hwange een van de grootste overgebleven groepen in Afrika aantreffen.

Naast de gebruikelijke game drives in open safarivoertuigen kunt u hier ook (onder leiding van een bekwame gids en ranger) bijzondere wandelsafari's maken. Tijdens deze wandelingen komt u dicht bij het wild en leert u meer over de wonderen der natuur.

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: