Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Iceland Complete

12-daagse self-drive rondreis IJsland

Iceland Complete 12-daagse self-drive rondreis IJsland

Een fantastische rondreis in een huurauto waarbij u het hele eiland rondrijdt en alle highlights van IJsland bezoekt, waaronder nationale parken, geisers, vulkanen, gletsjers, watervallen en veel pittoreske dorpjes.

U kunt wandelingen in betoverende landschappen maken, en er zijn vele optionele excursies mogelijk: paardrijden, Whale Watchen, een tocht op een sneeuwscooter, bezoek aan een ijs- of lavagrot, bezoek aan musea etc.
DE perfecte rondreis om de spectaculaire natuur en cultuur van IJsland te leren kennen.

 

  • Reykjavík
  • Ruige en dramatische hooglanden
  • Onaangetaste natuur
  • Pittoreske dorpjes
  • Wandelen in betoverende landschappen
  • Vulkanen, geisers en warmwaterbronnen
  • Gletsjers en watervallen
  • Rotsformaties en kliffen
  • Glacier Lagoon
  • Golden Circle

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Reykjavík

U vliegt van Amsterdam naar Keflavik Airport, Reykjavík (vlucht niet inbegrepen).
Na aankomst kunt u uw huurauto bij het depot op de luchthaven afhalen en rijdt u naar Reykjavík.
U kunt deze avond op eigen gelegenheid dineren in het sfeervolle, bruisende centrum van Reykjavík.

Optioneel: op weg van het vliegveld naar Reykjavik kunt u een stop maken bij de Blue Lagoon: een meer met zuiver, geothermisch mineraalrijk zeewater midden in een lavaveld. Ontspan in het heerlijke warme en heilzame water met de typische helder blauwe kleur.
Canopy by Hilton Reykjavik City Centre, Iceland
city hotel
Canopy by Hilton Reykjavik City Centre
logies & ontbijt

Dag 2-3

West IJsland

U rijdt naar het fjord Borgarfjordur waar de Hvítá-rivier door stroomt: een zeer schilderachtig en gevarieerd gebied. Tot de natuurlijke attracties behoren verder de Hraunfossar-watervallen en Surtshellir, de beroemdste en langste lavagrot van IJsland.
U rijdt verder naar de Hraunfossar & Barnafossar watervallen gevormd door beekjes die over een afstand van ongeveer 900 meter uit de Hallmundarhraun stromen, een lavaveld dat vloeide uit een uitbarsting van een van de vulkanen die onder de gletsjer Langjökull lagen.

Optioneel: een begeleide wandeling in de machtige Víðgelmir lavabuis. Een indrukwekkende grot van een verbluffende schoonheid met verbazingwekkende kleuren en rotsformaties.

Op dag 3 gaat u het schiereiland Snæfellsnes verkennen. Het omvat spectaculaire bergen, een veelvoud aan vogelsoorten die nestelen op verraderlijke kliffen en uitgestrekte zand- en kiezelstranden. U kunt hier fatastische wandelingen maken.
In het noorden van het schiereiland zijn veel schatten te vinden, waaronder het slaperige dorpje Stykkisholmur en de stad Grundarfjörður, waar u op zoek kunt gaan naar orka's, en de meest gefotografeerde berg van IJsland, Kirkjufell.

Optioneel: Whale Watching vanuit Ólafsvík. Tijdens deze tour ziet u regelmatig dwergvinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen. In zeldzame gevallen heeft u het voorrecht grienden te zien die in grote groepen langs het schiereiland trekken.
Hotel Húsafell, Stórarjóður, Iceland
country hotel
Hotel Húsafell
logies & ontbijt

Dag 4

Noordwest IJsland

U rijdt verder naar het schiereiland Vatnsnes in het noorden, met één van de grootste zeehondenkolonies van het land, evenals andere dieren in de omgeving. Aan de oostkant van het schiereiland kom u Hvítserkur tegen, een 15 meter hoge rotsformatie in zee, waarvan de vorm doet denken aan een drinkende draak. De hele omgeving is zeer de moeite waard: prachtige landschappen, vuurtorens, hoge rotsen, zwarte stranden, minidorpjes en veel schapen.

Iets naar het oosten ligt Skagafjörður, een fjord gelegen tussen de schiereilanden Tröllaskagi aan de oostzijde en Skagi aan de westzijde. Skagafjörður is de geboortegrond van het IJslandse paard. U heeft geen rijervaring nodig om een rijtocht te maken. Wildwatervaren kunt u hier in verschillende gradaties.

Optioneel: bezoek aan het Skagafjörður Glaumbær Folk Museum; paardrijden in het hart van Skagafjörður.
Hotel Kea, Akureyri, Iceland
city hotel
Hotel Kea
logies & ontbijt

Dag 5-6

Noord IJsland

U vervolgt uw reis in het noorden van IJsland en rijdt naar Húsavík, de oudste nederzetting van IJsland. Naast een walvismuseum en diverse andere musea (marttiem, natuurhistorisch enz.) U kunt ook de oceaan op om walvissen te spotten: een ervaring die niemand mag missen...
Ten oosten van Húsavík ligt de gletsjerkloof Ásbyrgi. De hoefijzervormige canyon maakt deel uit van het Vatnajökull National Park en is ongeveer 3,5 km lang, meer dan 1 km breed en heeft 100 m hoge rotswanden.
Als u landinwaarts rijdt komt u uit bij Dettifoss, één van de drie watervallen die in het gebied liggen. Hij is 44 meter hoog en ruim 100 meter breed, en staat bekend als de op één na krachtigste waterval van Europa na de Rijnwatervallen. U kunt hier een fantastische wandeling maken.

Op dag 6 bezoekt u de Goðafoss waterval. Deze ‘Waterfall of the Gods’ is met een hoogte van meer dan 12 meter en een breedte van 30 meter een prachtige plek om te staren naar het water van de rivier de Skjálfandafljót dat uit een lavaveld stroomt dat meer dan 7000 jaar oud is.
Het nabijgelegen Mývatn-meer heeft talrijke baaien en kreken de in de kustlijn snijden en omvat zo'n vijftig eilanden en eilandjes. Het vogelleven is buitengewoon divers en er wordt aangenomen dat er meer soorten eenden rond het meer leven dan waar ook ter wereld. De natuurlijke omgeving is zeer divers en het landschap heeft een uniek karakter, gevormd door vulkanische activiteit.

Fosshotel Mývatn, Skútustaðahreppur, Iceland
country hotel
Fosshotel Mývatn
logies & ontbijt

Dag 7

Oost IJsland

In het oosten van het land heet Austurland. Dit deel van IJsland wordt gekenmerkt door kleine dorpjes, dramatische kustlijnen, smalle fjorden, watervallen en bergen. De natuur is altijd dichtbij en het ruige en opwindende landschap is adembenemend. Er is een groot aanbod van enkele van Europa's beste wandelpaden, ruige en opwindende hooglanden.

Seyðisfjörður, aan de oostkust, ligt aan een fjord dat in de ijstijd vakkundig is uitgehouwen door de gletsjer. Het was vanwege de natuurlijke haven en de nabijheid van het Europese continent een belangrijk handelscentrum van de 19e eeuw tot de moderne tijd. De kleurrijke houten huizen in Noorse stijl dateren uit de beginjaren van de 20e eeuw en maken dit dorp uniek in IJsland. Wandelpaden door de stad, langs de kust en langs de rivier de Fjarðará zorgen voor veel plezierige en ontspannende ervaringen.

Gistihúsið Lake Hotel Egilsstadir, Egilsstöðum, Iceland
country hotel
Gistihúsið Lake Hotel Egilsstadir
logies & ontbijt

Dag 8

Zuidoost IJsland

U rjdt langs de dramatische zuidoost kustweg naar Glacier Lagune. Grote ijsblokken breken constant af van de gletsjer en grote ijsbergen drijven de lagune op. Tegenwoordig wordt de grootte van de lagune geschat op ongeveer 25 vierkante kilometer en wordt hij steeds groter aangezien er elk jaar ongeveer 500 vierkante meter ijs van de gletsjer afbreekt. De lagune is tot 250 meter diep en is daarmee het diepste meer van IJsland.

Optioneel: begeleide Zodiac Boat Tour van 45 minuten op de gletsjerlagune langs drijvende ijsbergen en gigantische gletsjers. Een aanrader!
Fosshotel Glacier Lagoon, Öræfi, Iceland
country hotel
Fosshotel Glacier Lagoon
logies & ontbijt

Dag 9

Zuid IJsland

Langs de zuidkust ziet u enkele van de meest schitterende natuurverschijnselen van IJsland. De 2 prachtige watervallen, de Skógarfoss in de rivier Skógá en de Seljalandsfoss met een dunne waterval en daarachter een voetpad onderaan de klif. Het kleine schiereiland Dyrhólaey was vroeger een eiland van vulkanische oorsprong.

Vík is het zuidelijkst gelegen dorpje van IJsland. Het telt nog geen 300 inwoners, maar vormt toch het belangrijkste centrum van een groot stuk van IJsland. De plaats geniet bekendheid vanwege het gitzwarte zandstrand waaraan het ligt.

De gletjser Sólheimajökull is een uitloper van de Mýrdalsjökull, de 4e grootste gletsjer van IJsland. Ook hier ervaart u weer de prachtige natuur van IJsland.

Optioneel: een informatieve, veilige en gemakkelijke gletsjerwandeling over de Sólheimajökull gletsjertong, onder begeleiding van een gecertificeerde gletsjergids.
Skálakot Manor, Hvolsvöllur, Iceland
country hotel
Skálakot Manor
logies & ontbijt

Dag 10

Zuidwest IJsland

De Golden Circle is een populaire route van ongeveer 300 kilometer die in een cirkel loopt en waardoor verschillende indrukwekkende highlights zijn te bezoeken: imposante watervallen, uitgestrekte landschappen, indrukwekkende geisers en warmwaterbronnen. U bezoekt hier de waterval Gullfoss en de beroemde Geysir warmwaterbron. De betrouwbare Strokkur-geiser spuit om de 5-10 minuten warm water tot wel 15 - 30 m hoog.

Optioneel: bezoek aan Secret Lagoon, een natuurlijke warmwaterbron in het kleine dorpje Flúðir. U kunt hier zwemmen en/of wandelen.
U kunt ook een bezoek brengen aan Friðheimar Greenhouse, waar ze het hele jaar door milieuvriendelijke tomaten telen met behulp van de nieuwste technologie.
ION Adventure Hotel, Nesjavellir, Selfoss, Iceland
country hotel
ION Adventure Hotel
logies & ontbijt

Dag 11

West IJsland

U kunt bij de receptie van het ION Adventure Hotel diverse optionele excursies boeken: fitnesscentrum, volledig uitgeruste spa, paardrijden/paardenverhuur, buitenzwembad, wandeltocht, sneeuwmobiel avontuur, bezoek ijs- of lavagrot, helikopter vluchten etc.
U rijdt naar het Þingvellir National Park (Thingvellir), een 6 km brede en 40 km lange verzakking die de geologische grens vormt tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent.  Hier kunt u het directe gevolg zien van het uiteendrijven van de tektonische platen. Het is slechts een van de weinige plaatsen ter wereld waar de Midden-Atlantische Rug boven water loopt.

TIP: Snorkelen in Silfra kloof is de meest populaire duiklocatie in IJsland. Ten eerste omdat het de scheur is tussen het Amerikaanse en Euraziatische continent en ten tweede vanwege het prachtige zicht dat onder déze omstandigheden nergens anders te vinden is.

Reykjavik

De meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld is ook het meest modieus. Deze stad, die op de drempel van de natuur ligt, is een populaire bestemming. En dan is er ook het fantastische eten; de lokale cuisiniers mixen overheerlijke zeegerechten en lamsvlees met een internationale kookstijl en dat geeft de restaurants op IJsland hun unieke karakter. Het is het overwegen waard om een paar dagen extra in Reykjavik te verblijven.

Optioneel: een stadstour met de bus is altijd een goed idee: zo krijgt u een goed overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden.
Canopy by Hilton Reykjavik City Centre, Iceland
city hotel
Canopy by Hilton Reykjavik City Centre
logies & ontbijt

Dag 12

Reykjavík

In de ochtend levert u de auto af bij het depot van de verhuurmaatschappij op Keflavik Airport, waarna u terugvliegt naar Amsterdam (niet inbegrepen).

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: