Sicilië & Eolische Eilanden

11-daagse zeilcruise Italië

11-daagse zeilcruise Sicilië & Eolische Eilanden

Pure beleving, het gevoel van vrijheid en intens genieten. Cruisen, maar dan anders, zeilreizen op een authentiek, klassiek jacht: een unieke ervaring!
Tijdens deze 11-daagse zeilcruise met het zeiljacht Kairós zeilt u van de oude stad Syracuse via Taormina naar de Eolische eilanden Lipari, Vulcano en Stromboli, de 'Vuurtoren van de Middellandse Zee'. Een regio vol geschiedenis, cultuur, vulkanen en natuurlijk een 'vinkje' op de lijst van zeilers!

 

  • Unieke ervaring
  • Meezeilen mag, hoeft niet
  • Syracuse & Taormina 
  • Zeilen door de Straat van Calabrië
  • Eolische (Liparische) eilanden Lipari, Vulcano en Stromboli

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-10

Amsterdam > Catania > Syracuse

U vliegt van Amsterdam naar de luchthaven van Catania, Italië (vlucht en transfer niet inbegrepen).
De Kairós vertrekt vanuit de haven van Syracuse, op korte afstand van de luchthaven.

De zeilcruise begint met ontspannen zeilen en veel tijd om te zwemmen, voor excursies aan land en rust in de bezienswaardige oude stad Syracuse. Het is beroemd om het Griekse en Romeinse theater, het archeologische park en het 'oor van Dionysius', de grot van waaruit de oude tiran zijn gevangenen hoorde. In de voetsporen van Odysseus varen we noordwaarts, langs de grotendeels besneeuwde Etna naar Aci Trezza, de Cyclops kust.

U brengt een bezoekje aan Taormina, één van de leukste en drukst bezochte plaatsjes in Sicilië. Het is een bruisend klein stadje met een autovrij centrum met veel leuke restaurants, mooie winkels, middeleeuwse gebouwen en archeologische vindplaatsen.

De stroming is sterk in de zeestraat tussen Sicilië en Calabrië – u kunt zich voorstellen hoe Odysseus en zijn zeilgenoten de zeemonsters en draaikolken, Skylla en Charybdis hebben kunnen ervaren. Voor u ligt Lipari, het hoofdeiland van de archipel.

Na de vorige dag op zee staat nu de levendige stad Lipari met zijn interessante archeologische museum op de kasteelheuvel op de agenda. Op het naburige eiland Vulcano, volgens Homerus de thuisbasis van Äolus, de god van de winden, wacht een wandeling van ongeveer een uur naar de Gran Cratere. Vanaf de kraterrand van de nog actieve vulkaan is er een indrukwekkend uitzicht over de caldera en de hele archipel.

U vaart verder richting Stromboli, dat door schippers de 'Vuurtoren van de Middellandse Zee' werd genoemd vanwege de uitbarstingen. Het diner aan boord is in de buurt van Sciara del Fuoco, een stortkoker waarover de aanvankelijk nog gloeiende lavastenen direct in zee vallen.

De Kairós vaart langs de kust en de Etna terug naar Sicilië.

Zeiljacht Kairós
boat
Zeiljacht Kairós
vol pension

Dag 11

Syracuse > Catania > Amsterdam

Vandaag monstert u af in Syracuse. U kunt terug naar de luchthaven van Catania voor uw vlucht naar huis (transfer en vlucht niet inbegrepen), of u kunt uw reis verlengen met een accommodatie in de stad of een korte rondreis in de omgeving.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: