Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Sri Lanka Wildlife & Nature

18-daagse rondreis met privé gids door Sri Lanka

Sri Lanka Wildlife & Nature 18-daagse rondreis met privé gids

Deze speciaal op de natuur georiënteerde reis laat u kennis maken met vele verschillende soorten wildlife.
Van walvissen, dolfijnen en schilpadden tot olifanten, apen en luipaarden; u kunt ze allemaal tegenkomen in de verschillende wildparken.
Maar naast de natuur is er ook aandacht voor culturele highlights en actie, zoals fietsen en ziiplinen. Kortom, een zeer gevarieerd programma!

NICE TO MEET YOU
Voor onze reizen in Sri Lanka ontvangt u ca. 1 week voor aankomst de biografie van de gids, zodat u een idee heeft wie er bij u zal zijn tijdens uw rondreis, inclusief zijn / haar achtergrond. Ook tijdens 'vrije dagen' hebt u nog steeds de beschikking over uw gids en privé auto, zodat u indien gewenst nog extra activiteiten kunt ondernemen.

U kunt deze reis in 2 verschillende klassen maken.

 

  • Privé auto met gids
  • Verblijf in luxe kleinschalige accommodaties
  • Game drives in Wilpattu, Minneriya en Yala National Park
  • Whale Watching per boot en watervliegtuig
  • Monkey Primate Experience
  • Bezoek aan 2 Sea Turtle Projects
  • Fietstocht in Anuradhapura en Polonnaruwa
  • Ziplinen in Ella
  • Bezoek diverse beroemde tempels
  • Bezoek Tsunami Photo Museum

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Colombo

Na aankomst op Bandaranaike International Airport in Colombo (vlucht niet inbegrepen) wordt u verwelkomt door de privé gids (tevens uw chauffeur) voor de gehele reis.

Optioneel: Silk Route Arrival Lounge VIP Service:
begeleiding met inreisprocedure en bagage; ca. $50,- p.p.

Colombo > Alankuda / Kalpitiya

Vanuit Colombo vertrekt u in noordelijke richting langs de kust richting Kalpitiya. 
Indien gewenst kunt u onderweg stoppen voor een lunch (niet inbegrepen). Hier brengt u een kort bezoekje aan het Nederlandse Fort en de Nederlandse kerk. Aansluitend wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

A - Bar Reef Resort, Garden Cabana
B - Dolphin Beach Resort, En-suite Tent
Bar Reef Resort, Alankuda, Sri Lanka
beach resort
Bar Reef Resort
half pension
Dolphin Beach Resort, Kalpitiya, Sri Lanka
beach resort
Dolphin Beach Resort
half pension

Dag 2-3

Alankuda/Kalpitiya > Wilpattu National Park

In de ochtend maakt u een Whale Watching Tour. Wanneer u honderden dolfijnen langszij te zien zwemmen, onder uw boot door te duiken en uit het water omhoog ziet springen in een magische vertoning, is dit een geweldige ervaring die u nooit zult vergeten. De beste periode voor het spotten van walvissen is van februari t/m april, maar ook gedurende de andere maanden zijn ze te zien, Dolfijnen ziet u voornamelijk tussen midden oktober en mei.

In de middag maakt u een game drive in het oudste en grootste nationale park van Sri Lanka, het Wilpattu National Park. Hier gaat u met de gids op zoek naar luipaarden, lippenberen, olifanten, schildpadden, slangen, apen en herten. Ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken:
Op dag 3 maakt u met de gids de hele dag een game drive in het park.

A - Big Game Camp Wilpattu, En-suite Tent
B - Leopard Trails, En-suite Tent
Big Game Camp Wilpattu, Sri Lanka
tented camp
Big Game Camp Wilpattu
vol pension + activiteiten
Leopard Trails Wilpattu, Sri Lanka
tented camp
Leopard Trails Wilpattu
vol pension + activiteiten

Dag 4

Wilpattu National Park > Anuradhapura

Na een laatste game drive in Wilpattu en het ontbijt vertrekt u naar Anuradhapura, de oudste en meest uitgestrekte historische stad van Sri Lanka. Deze oude koningsstad beschikt over een rijke historie.
Aangezien de tempels, stoepa’s, Boeddha’s en verweerde ruïnes verspreid over het landschap liggen, is de beste manier om deze bijzondere plek te bezoeken per fiets. Onder begeleiding van uw gids bezoekt u tijdens een fietstocht de belangrijkste complexen.

U sluit de dag rond zonsondergang af met een BBQ op een locatie aan het meer. Het menu bestaat uit vlees, salades, worstjes, lokale producten en vegetarische opties.

A - Kumbura Eco Resort, Standard Room
B - Aryana Boutique Hotel, Standard Room
Kumbura Eco Lodge, Kimbissa, Sigiriya, Sri Lanka
lodge
Kumbura Eco Lodge
half pension
Aryana Boutique Hotel, Anuradhapura, Sri Lanka
boutique hotel
Aryana Boutique Hotel
half pension

Dag 5-7

Anuradhapura > Habarana

Na het ontbijt vertrekt u naar Habarana. In de middag maakt u een game drive in het Minneriya National Park. Het park wordt ook wel 'The Gathering' genoemd vanwege het feit dat hier honderden Aziatische olifanten samenkomen. Naast de enorme aantallen olifanten vindt u hier nog veel meer dieren,zoals herten, verschillende soorten apen, krokodillen en waterbuffels.

Op dag 6 bezoekt u de Pidurangala Rock voor een adembenemende zonsopkomst. Nadat u getuige bent geweest van de zonsopkomst, geniet  u op de top van de rots een uitgebreid picnic ontbijt. Vanaf de top van de rots hebt u een spectaculair 360-graden uitzicht op de valleien en de Leeuwenrots, die u optioneel kunt beklimmen.
Na de beklimming rijdt u naar het afgelegen dorp Hiruwadunna. Tijdens een dorpssafari ervaart u hoe de dorpelingen hun dagelijkse leven leiden met het grootste respect voor de natuur. U maakt een boottochtje, gevolgd door een hobbelige rit op de tractor langs groente- en fruitplantages.

Op dag 7 brengt u een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa. Tijdens de Monkey Primate Experience kunt u in dit indrukwekkende ruïne-complex kennis maken met de aap met het paarse gezicht, de toque makake en de grijze langur.
In de middag maakt u een fietstocht om de talloze tempels, Boedhha-beelden, gedetailleerd beeldhouwwerk en grote stupa’s (die net te ver van elkaar liggen om lopend te ontdekken) te bezoeken.

A - Habarana Ambasewana Resort, Tree House
B - Elephant Stables Dambulla, Villa
Habarana Ambasewana Resort, Sri Lanka
resort
Habarana Ambasewana Resort
half pension
Elephant Stables Dambulla, Sri Lanka
lodge
Elephant Stables Dambulla
half pension

Dag 8

Habarana > Dambulla

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Dambulla Cave Temple (Gouden tempel). In totaal zijn er vijf heilige ruimtes op ca. 125 m. hoogte. In de 1e grot ligt een ruim 15 meter lange uit de rots gehouwen boeddha. De fresco’s op de muren dateren waarschijnlijk uit de 15e eeuw. De 2e grot is de grootste en meest indrukwekkende: hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van Hindoeïstische goden.

Dambulla > Kandy

De Temple of the Tooth in Kandy is een zwaar bewaakte tempel waar volgens de verhalen is de tand van Boeddha na vele omzwervingen terecht is gekomen. De tempel is gebouwd tussen 1687 en 1707, maar werd door oorlogen flink beschadigd. De binnenkant van de tempel is schitterend versierd met houtsnijwerk. De tand zelf is helaas niet zichtbaar, deze ligt namelijk opgeborgen in 7 gouden kistjes van opeenvolgende grootte. Wel wordt 3 keer per dag de buitenste kist aan pelgrims en toeristen getoond.

A - The Albatross Boutique Villa, Deluxe Room
B - Jetwing Kandy Gallery, Deluxe Room
The Albatross Boutique Villa, Kandy, Sri Lanka
boutique hotel
The Albatross Boutique Villa
half pension
Jetwing Kandy Gallery, Kandy, Sri Lanka
country hotel
Jetwing Kandy Gallery
half pension

Dag 9-10

Kandy > Ella - per trein 

Uw gids brengt u naar het station, waar u aan boord stapt van een trein waarmee u naar Ella rijdt. Deze ca. 7 uur durende treinreis  is één van de allermooiste treinreizen ter wereld. U rijdt langs groene heuvels met theeplantages, watervallen en geniet van de meest schitterende uitzichten. Na aankomst in Ella bezoek u een theeplantage. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 10 begint vroeg: u vertrekt samen met de gids om 04:30 uur voor de beklimming van Little Adams Peak. Na een wandeling van 20-30 min. bereikt u de top. Hier kunt u genieten van een onvergetelijke zonsopkomst en ziet u de hele omgeving oplichten en kunt u genieten van de prachtige vergezichten en Ella Rock.

Dan wacht het voldende avontuur: Ziplinen! Het parcours ligt middenin de weelderige groene landschappen van Ella. De tweedraadse zipline strekt zich uit over meer dan een halve kilometer, gaat ca. 80 km per uur en biedt een panoramisch uitzicht op de prachtige heuvels van het eiland. Absoluut een spectaculaire ervaring!
Aansluitend bezoekt u de Nine Arches Bridge en gaat u via de Ravana grot naar de Ravana waterval, een beroemde bezienswaardigheid. Deze waterval is ongeveer 25 m hoog en valt omlaag van een ovaalvormige rots. Als het waterniveau laag is, kunt u hier zelfs zwemmen en zijn er genoeg apen in de buurt om u bezig te houden. De rest van de middag is ter vrije besteding.

A - Tea Cabins Ella, Standard Room
B - 98 Acres Resort & Spa, Standard Room
Tea Cabins, Ella, Sri Lanka
guesthouse
Tea Cabins
half pension
98 Acres Resort & Spa, Ella, Sri Lanka
resort
98 Acres Resort & Spa
half pension

Dag 11-12

Ella > Yala National Park

Na het ontbijt verlaat u de bergen en rijdt u naar Yala National Park. In de middag maakt u een game drive in het populairste nationale park van Sri Lanka, algemeen bekend voor het spotten van luipaarden en andere wilde dieren zoals olifanten, lippenberen, herten, apen en meer. In het park liggen verschillende ecosystemen zij aan zij. Er zijn uiterst natte, maar tegelijk ook uiterst droge gebieden. Dichtbegroeide bossen worden afgewisseld door meertjes, die door de olifanten gebruikt worden als drinkplaats. Yala is een goede plek om olifanten te zien. De beste tijd is van oktober tot december.

Dag 12 staat hele dag in het teken van wildlife: u maakt opnieuw een game drive in het park en in de middag maakt u met een ranger een wandelsafari in de bufferzone van het Yala.

A - Wild Trails Yala Tented Safari Camp, En-suite Tent
B - Flameback Eco Lodge, Luxury Room
Wild Trails Yala Tented Safari Camp, Yala National Park, Sri Lanka
tented camp
Wild Trails Yala Tented Safari Camp
vol pension
Flameback Eco Lodge, Weerawila Bird Sanctuary, Sri Lanka
tented camp
Flameback Eco Lodge
half pension

Dag 13

Yala National Park > Tangalle

Na het ontbijt gaat u op weg naar Tangalle. Onderweg maakt u een 2 uur durende kajaktocht in de Tangalle lagune onder leiding van een informatieve gids. Bewonder de steeds veranderende landschap- pen en geniet van de fascinerende verscheidenheid aan flora en fauna terwijl u langs het omliggende mangrovebos peddelt.

Tangalle > Rekawa

Na uw kayakervaring rijdt u naar Rekawa. In de avond wordt u naar het Turtle Conservation Project Turtle Watch op het ongerepte beschermde strand van Rekawa gebracht. Op Rewaka Beach komen vijf van de zeven zeeschildpadden voor die in de zee zwemmen: green turtle, olive ridley, leatherback, hawksbill en de loggerhead . U ziet de wilde zeeschildpadden aan land komen, hun nest graven, en nadat ze hun eitjes gelegd hebben teruggaan naar de zee.
In april-juli kunnen er gemiddeld 5-15 schildpadden per avond het strand opkomen; in de periode oktober-januari is dat aanzienlijk minder (1-2). Er is geen garantie dat u een schildpad zult zien, hoewel waarnemingen de meeste nachten van het jaar plaatsvinden.

A - Aga Surf View Hotel, Standard Room
B - Anantara Peace Haven Resort, Garden Pool View Room
Aga Surf View, Tangalla, Sri Lanka
beach resort
AGA Surf View
half pension
Anantara Peace Haven Tangalle Resort, Sri Lanka
beach resort
Anantara Peace Haven Tangalle Resort
half pension

Dag 14-15

Rekawa > Mulgirigala

In Mulgirigala bezoekt u de Mulkirigala Rock Temples, een minder bekend maar prachtig oude boeddhistisch rotstempel complex, gebouwd op een 205 m hoge rots en verscholen tussen een groen bos van kokospalmen. Tijdens een stevige klim van ca. 500 treden komt u 7 kloofachtige grotten tegen op 5 verschillende terrassen. In de grotten zijn een aantal grote liggende Boeddhabeelden afgewisseld met kleinere zittende en staande figuren. Op de top staat een kleine dagoba en hebt u een adembenemend uitzicht. 

Mulgirigala > Mirissa 

Na deze enerverende ervaring gaat u op weg naar Mirissa. De rest van de dag is ter vrije besteding.
De volgende dag begint met een zeer exclusief avontuur: Whale Watching vanuit een watervliegtuig! Mirissa staat bekend om de  mogelijkheid voor Whale Watching (december - april). Tijdens deze maanden ziet u regelmatig grote aantallen verschillende walvissen voor de kust, waaronder orka's, potvissen en de blauwe vinvis; de grootste walvis ter wereld! Naast walvissen kunt u ook dolfijnen, zeeschildpadden en vliegende vissen zien. De middag is verder ter vrije besteding.

A - Mandara Resort Mirissa, Deluxe Room
B - Sri Sharavi Beach Villas & Spa, Standard Room
Mandara Resort Mirissa, Sri Lanka
beach resort
Mandara Resort Mirissa
half pension
Sri Sharavi Beach Villas & Spa, Mirissa, Sri Lanka
beach resort
Sri Sharavi Beach Villas & Spa
half pension

Dag 16-17

Mirissa > Hikkaduwa

U rijdt in noordelijke richting langs de kust naar Hikkaduwa, waar u een bezoek brengt aan het indrukwekkende Tsunami Photo Museum. Op 26 december 2004 vond een zware zeebeving plaats in de Indische Oceaan, die zorgde voor een enorme vloedgolf die zich over de Indische Oceaan verplaatste. Aan de hand van ca. 900 foto’s ziet u het enorme leed wat de bevolking heeft moeten doorstaan en merkt u pas hoe ernstig deze ramp was voor Sri Lanka. Het is een hele indrukwekkende ervaring.

Hikkaduwa > Induruwa

Na dit indrukwekkende bezoek rijdt u naar Induruwa en brengt u een bezoek aan het Induruwa Sea Turtle Conservation Project. Het project koopt de eieren van zeeschildpadden op van vissers. Anders worden de eieren geconsumeerd of worden de schildpadjes op de zwarte markt verkocht. De eieren worden uitgebroed, en na 2 dagen in een bassin worden de schildpadjes uitgezet in zee.
Aansluitend kunt u ze zeewier voederen in het ondiepe zeewater of snorkelen/zwemmen met wilde zeeschildpadden in de Indische oceaan (seizoensgebonden)

Induruwa > Bentota

Na uw bezoek rijdt u naar Bentota. De rest van de dag is ter vrije besteding.
De volgende dag maakt u een ca. 1½ uur durende bootsafari naar het binnenland op de Bentara rivier, diep de mangrovebossen in. U vaart tussen eilandjes en mangroves door, waarbij u verschillende dieren zult zien, zoals reigers, krokodillen en varanen. Hoe verder u stroomopwaarts gaat, hoe ongerepter de natuur wordt. U geniet van een picnic lunch op een eilandje. Daarna gaat u terug naar uw accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.

A - Kurumba Villas, Superior Chalet
B - Cinnamon Bentota Beach, Premium Room
Kurumba Villas, Bentota, Sri Lanka
beach resort
Kurumba Villas
half pension
Cinnamon Bentota Beach, Bentota, Sri Lanka
beach resort
Cinnamon Bentota Beach
half pension

Dag 18

Bentota > Colombo > Amsterdam

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, brengt uw chauffeur u naar de luchthaven, waar u afscheid neemt en incheckt voor uw vlucht.

Optioneel: Silk Route Departure Lounge VIP Service:
begeleiding met incheckprocedures en bagage; ca. $50,- p.p.

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, heeft u een overstap in bv. Doha of Dubai. De aankomst in Amsterdam is de volgende dag.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: