Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Wildlife Adventure

7-daagse privé safari Noord Tanzania

Wildlife Adventure, 7-daagse privé safari Noord Tanzania

De perfecte rondreis door de magische wildernis van de noordelijke parken van Tanzania. U bezoekt o.a. de wereldberoemde vlaktes van de Serengeti en de Ngorongoro krater.
U gaat met een privé 4x4 safarivoertuig op zoek naar de Big Five en al het andere wild dat hier in overvloed voorkomt.

Privé game drives in de volgende parken:

  • Lake Manyara National Park
  • Ngorongoro Conservation Area
  • Serengeti National Park

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op het eiland Zanzibar, Pemba of Mafia Island.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Arusha

U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw lodge brengt.

Arusha, Tanzania
lodge
Mount Meru Game Lodge
logies & ontbijt

Dag 2

Lake Manyara National Park

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een korte briefing over de safari. Daarna vertrekt u naar het Lake Manyara National Park, ongeveer 2 uur rijden. Onderweg passeert u verschillende dorpjes en wees niet verbaasd als u hier buiten het park al wilde dieren tegenkomt...

Vanaf de ingang van het park bij Mto wa Mbu rijdt u door een vijgenbos en gewoonlijk komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om zijn heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahoniebomen klimmen.
Tijdens uw game drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

Kirurumu Manyara Lodge, Tanzania
tented camp
Kirurumu Manyara Lodge
vol pension

Dag 3

Ngorongoro Conservation Area

U verlaat het Lake manyara National Park. Onder begeleiding van een lokale gids gaat u het dagelijks leven van het dorpje Mto wa Mbu bekijken. Hier is een cultureel ontwikkelingsproject opgezet door de Nederlandse organisatie SNV. Het doel is om de lokale bevolking te laten profiteren van bezoeken door toeristen en deze tegelijkertijd te informeren over het reilen en zeilen in het Afrikaanse dorpsleven. Tanzania heeft ca. 32 miljoen inwoners, verdeeld over bijna 130 stammen die sterk van elkaar verschillen. De meerderheid is van Bantoe-afkomst. Er wordt gezegd dat in dit dorp bijna alle stammen vertegenwoordigd zijn.
Het vriendelijke dorpje Mto wa Mbu bevindt zich midden tussen de vele bananenplantages. Een wandeltocht leidt door het vruchtbare landschap naar eenvoudige landerijen.

Serengeti National Park

In de middag rijdt u richting het Serengeti National Park via de Oldupai Gorge, ook bekend als 'The Cradle of Mankind'. Het is de vindplaats van de overblijfselen van de eerste mens in Afrika. In 1956 heeft Mary Leaky een schedel van de australopithecus gevonden van 1.75 miljoen jaren oud. De voorganger van de moderne mens. Er zijn intussen andere vondsten van onze voorouders geweest die zelfs 3,7 miljoen jaar teruggaan.

De 'short grass plains' maken in de buurt van de grens tussen Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park plaats voor de 'long grass plains'. Hier vindt u het typische Serengeti landschap van eindeloze grasvlaktes zover het oog reikt, af en toe onderbroken door de typische ‘kopjes’ (ronde rotsen). Dit gebied is niet zo geschikt om te grazen en daarom trekken de dieren op hun grote tocht wel door deze vlaktes, maar ze blijven er meestal niet. Het lange gras maakt de dieren bovendien bijzonder nerveus omdat roofdieren zich hier gemakkelijk kunnen verstoppen.

U rijdt middels een en-route game drive naar het tented camp.

Serengeti Kati Kati Tented Camp, Tanzania
mobile tented camp
Serengeti Kati Kati Tented Camp
vol pension

Dag 4-5

Serengeti National Park

Deze dagen brengt u door op de licht glooiende vlakten en tussen de talloze rotsformaties (‘kopjes’) van de Serengeti. In deze schitterende omgeving heeft u grote kans om de Big Five te zien: een term uit het verleden die slaat op de vijf grote zoogdieren die het meest gewild waren voor de jacht, die het sterkst en het gevaarlijkst waren. De dieren die hiermede bedoeld worden zijn: de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en Kaapse buffel. De Serengeti is met name voor de grote roofkatten het ideale leefgebied.

In de nabije omgeving bevinden zich veel rivieren, valleien en heuvels die tijdens uw game drives, in combinatie met de dieren, zonder twijfel voor vele spectaculaire beelden zorgen. U zult merken dat in de vroege ochtend en in de late middag de dieren het actiefst zijn; rond het middaguur is het vaak te warm om op jacht te gaan en genieten de roofdieren van een middagdutje.

TIP: Balloon Safari  (niet inbegrepen)
Vanuit de ballon heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de vlaktes en u ervaart de Serengeti op een heel andere manier. De vlucht duurt ongeveer een uur en na de landing kunt u aanschuiven aan een rijkelijk gedekte ontbijttafel in 'Out of Africa' stijl.
Serengeti Kati Kati Tented Camp, Tanzania
mobile tented camp
Serengeti Kati Kati Tented Camp
vol pension

Dag 6

Ngorongoro Conservation Area

Na het ontbijt vertrekt u vanuit het Serengeti National Park middels een en-route game drive naar de Ngorongoro Conservation Area. De Masai zijn de huidige bewoners van het Ngorongoro Conservation Area. Zij cultiveren het land niet; in plaats daarvan laten zij hun vee grazen in het gebied. Het vee zorgt voor de basis levensbehoeften van de Masai: vlees, melk en mest voor het maken van hutten. Hun vee graast hier gewoon naast de andere (wilde) dieren in het gebied. U krijgt hier de gelegenheid om één van de vele Masai bomas (dorpen) te bezoeken.

Ngorongoro Crater

Na aankomst bij de krater rijdt u langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18km en een oppervlakte van 256 vierkante km. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.
De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

Ngorongoro Farm House, Tanzania
lodge
Ngorongoro Farm House
vol pension

Dag 7

Karatu

U brengt een bezoekje aan het dorp Karatu, een kleurrijke en bruisende plaats en de poort naar de Ngorongoro Hooglanden. De hoofdstraat is breed en altijd levendig met mensen in felgekleurde kleding die kletsen en lachen, druk met hun dagelijkse bezigheden. U kunt samen met uw lokale gids een kijkje nemen bij lokale fietsenmaker, markten, winkels, kleine industrieën, scholen, kerken en moskeeën. Kortom, een druk dorp waar de tijd niet stil staat...

Arusha

In de loop van de ochtend vertrekt u naar Arusha voor uw terugvlucht of een vlucht naar één van de eilanden voor de kust om op het strand heerlijk tot rust te komen.
Onderweg passeert u verschillende dorpjes en wees niet verbaasd als u hier buiten het park ook nog wilde dieren tegenkomt...

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op het eiland Zanzibar, Pemba of Mafia Island.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: