Amalfikust & Golf van Napels

8-daagse zeilcruise Italië

8-daagse Zeilcruise Amalfikust & Golf van Napels

Deze 8-daagse zeilcruise met het zeiljacht Rhea voert u langs de Amalfikust en de Golf van Napels, één van de mooiste gedeeltes van de Italiaanse kust. Kleine dorpjes gebouwd in de smalste ruimte, steil aflopend in de zee, de koepels van de kerken versierd met kleurrijke majolica tegels, citroentuinen, perfect om ontdekt te worden vanuit de zee...

 

  • Unieke ervaring
  • Meezeilen mag, hoeft niet
  • Amalfi
  • Golf van Napels
  • Capri
  • Grotta Azzurra (Blauwe Grot) 
  • Campi Flegrei

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-7

Amsterdam > Napels > Salerno

U vliegt van Amsterdam naar de luchthaven van Napels, Italië (vlucht en transfer niet inbegrepen).
De Rhea vertrekt vanuit de haven van Salerno, op korte afstand van de luchthaven.

Na het vertrek uit de haven van Salerno vaart u richting Amalfi, een van de eerste maritieme republieken van Italië. Tijd voor een bezoek aan de mooie stad, de kathedraal met zijn oosterse gevel boven de beroemde trap en een 'Granita al Limone' in een van de cafés aan de piazzetta.

U vervolgt de route naar het westen, langs Praiano en Positano naar Capri. Een populaire plek voor kunstenaars, schrijvers en beroemdheden van alle soorten. De Grotta Azzurra (Blauwe Grot) is terecht nog steeds een van de belangrijkste attracties en een groot spektakel.

Met vaak lichte wind vaart u richting Ischia. De indrukwekkende vesting Castello Aragonese is een bezoek meer dan waard. Het kleine naburige eiland Procida is nog steeds een geheime tip, voor het havendorp Corricella kunt u heerlijk eten in een van de pittoreske restaurants op de pier.

Als de wind goed staat vaart u richting het vasteland naar de Campi Flegrei, de 'brandende velden'. De Solfatara is een gelijkvloerse vulkaan met fumarolen die in de krater verdampen, felrode zwavelafzettingen en borrelende modderkraters getuigen van vulkanische activiteit.

Een langere dag op zee voert u door de Golf van Napels via Sorrento, de stad die hoog boven de zee troont, terug naar Salerno.

Zeiljacht Rhea
boat
Zeiljacht Rhea
vol pension

Dag 8

Salerno > Napels > Amsterdam

Vandaag monstert u af in Salerno. U kunt terug naar de luchthaven van Napels voor uw vlucht naar huis (transfer en vlucht niet inbegrepen), of u kunt uw reis verlengen met een accommodatie in Napels of Rome of een korte rondreis in de omgeving.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: