Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Authentic Slovenia

9-daagse rondreis met privé gids door Slovenië

Authentic Slovenia 9-daagse rondreis met privé gids Slovenië

Tijdens deze 9-daagse rondreis bezoekt u samen met uw privé gids de highlights van Slovenië, waaronder de Postojna-grotten, Ljubljana, de meren Bled en Bohinj en de Sloveense kleine Adriatische schat, Piran.

Middeleeuwse steden, antieke kastelen, prachtige natuurgebieden en wijngaarden. Een onvergetelijke reis met cultuur, natuur, geschiedenis en de lokale keuken.

 

  • Privé auto met gids
  • Wandelen in prachtige natuur
  • Postojna grot
  • Bezoek diverse steden
  • Diverse middeleeuwse kastelen
  • Kaas- en honing proeverij
  • Wijnproeverij
  • Culinaire workshop

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Ljubljana

U vliegt van Amsterdam naar Ljubljana Airport (vlucht niet inbegrepen). Na aankomst word u verwelkomt door uw privé gids/chauffeur.

Bled

U rijdt naar het plaatsje Bled waar u een proeverij van de lokale gerechten krijgt aanbevolen bij Mama Bojana thuis. Hier proeft u het echte Slovenië!
Aansluitend bezoekt u het middeleeuwse kasteel dat hoog op een rotsachtige klif is gebouwd, waarna u een boottocht maakt naar het kleine beboste eiland in het nabijgelegen meer.
Nadat u ingecheckt bent in uw hotel heeft u de avond om de stand in te gaan en heerlijk te dineren.

Hotel Park, Bled, Slovenia
country hotel
Hotel Park
logies & ontbijt

Dag 2

Lake Bohinj

Na het ontbijt rijdt u samen met de gids naar Lake Bohinj, gelegen in het hart van het Triglav National Park. De natuurlijke schoonheid van hoge bergen, groene bossen, prachtige bergweiden en weilanden gecombineerd met culturele en historische monumenten en vriendelijke dorpelingen garanderen u een fantastische dag. U kunt hier een wandeling maken langs de paden die door de vallei lopen.

U bezoekt tevens de bijzondere Cheese & Honey Experience. Na een tochtje met een kabelbaan en een korte wandeling komt u aan bij een biologische boerderij waar u het proces van het maken van kaas gaat bekijken. Daarna bezoekt u een speciale biologische imker, die zijn  60 jaar oude bijenstal en eeuwenoude methode om honing te produceren laat zien.
Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Bled.

Hotel Park, Bled, Slovenia
country hotel
Hotel Park
logies & ontbijt

Dag 3

Radovljica 

De eerste stop deze dag is Radovljica, de stad van peperkoekharten en de hoofdstad van de Sloveense bijenteelt. Een kleine, prachtige middeleeuwse stad met overvloedig cultureel erfgoed, zoals de bijenteelt, het ijzersmeden en de nationale volksmuziek. Tijdens een bezoek aan de Lectar Workshop en Museum ziet u hoe de peperkoek- en honingharten worden gemaakt. Aansluitend ziet u in het Strohoed museum hoe de traditionele Sloveense hoofddeksels gemaakt worden.

Ljubljana

Na de lunch rijdt u naar Ljubljana, een levendige, groene stad die een gevarieerde geschiedenis die 3000 jaar Romeinse, middeleeuwse en Oostenrijkse invloeden weerspiegelt. Het wordt “de stad van de draken” genoemd, omdat deze overal in de stad te vinden zijn. Met voldoende historie, sfeervolle bars en een breed scala aan restaurants is Ljubljana een verblijf meer dan waard.

Een bezoek aan het project van de "Vereniging voor hulp en zelfhulp van daklozen" maakt indruk. U krijgt een rondleiding met een daklozengids die al heel lang op straat leeft en Ljubljana op zijn duimpje kent, want wie kan je beter de straten laten zien dan iemand die in die straten heeft gewoond? 

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Bio Apartments Trnulja, Ljubljana, Slovenia
country hotel
Bio Apartments Trnulja
logies & ontbijt

Dag 4

Ptuj

Na het ontbijt gaat u op weg naar Ptuj, de oudste stad in Slovenië. Het staat vol met interessante bezienswaardigheden en veel middeleeuwse, barokke en renaissancistische architectonische schatten. Een begeleide wandeltour door de stad voert u langs oude Romeinse monumenten en prachtige middeleeuwse gevels.

Verzej

Daarna brengt u een bezoek aan Verzej met de enige drijvende watermolen in zijn soort in Slovenië die nog in bedrijf is. Ooit had de rivier de Mura honderd drijvende molens, en tot enkele decennia geleden waren er meer dan 40 in bedrijf, maar alleen Babic Mill staat nog overeind. Een bijzonder kenmerk is een extern waterrad, gemonteerd op één van de twee boten, aangedreven door een rivierstroom.

Izakovci

De reis gaat verder naar In het dorp Izakovci, waar de rivier een natuurlijk eiland gecreëerd heeft dat door de lokale bevolking "Het eiland van de liefde" wordt genoemd. Misschien kwam dit doordat het eiland de plek was waar gravin Maria Zichy van het kasteel van Beltinci in het geheim haar minnaar ontmoette. U kunt hier ook één van de vier overgebleven veerboten op de rivier de Mura zien.

Na de lunch maakt u een stop bij een oliemolen voor pompoenpitten. U bezoekt één van de weinige oliemolens die de olie nog op traditionele wijze produceert door strikt lokaal gecontroleerde pompoenpitten te gebruiken i.p.v. goedkope pitten uit Azië. Hierdoor is de  kwaliteit van de olie altijd compromisloos.

Aan het einde van de middag gaat u terug naar Ljuljana; de avond is ter vrije besteding.

Bio Apartments Trnulja, Ljubljana, Slovenia
country hotel
Bio Apartments Trnulja
logies & ontbijt

Dag 5

Novo Mesto

U rijdt met de gids naar de stad Novo Mesto, gelegen aan een zeer schilderachtige bocht van de rivier de Krka. Het straalt charme uit dankzij het romantische oude stadscentrum, met het geplaveide plein en pittoreske historische huizen, die allemaal beschermd zijn als monument. Aansluitend rijdt u door naar Bela Krajina voor een rijke culturele ervaring.

Bela Krajina

Aansluitend rijdt u door naar Bela Krajina. Het culturele erfgoed van deze regio is een smeltkroes van culturen door de vervlechting van 5 etnische groepen, 3 religies en duizenden jaren traditie van andere culturen. U vindt er mooie steden met een authentiek karakter: folklore, handwerk, wijn en uitstekende gerechten.
U bezoekt een dorp waar nog steeds linnen wordt gemaakt met typische motieven erin geborduurd, en waar de lokale bevolking probeert de traditie van het schilderen van paaseieren op een bepaalde manier in stand te houden.
U sluit de tour af met een wijnproeverij van wijnen van één van de beste lokale wijnmakerijen.

In de middag gaat u terug naar Ljuljana; de rest van de dag is ter vrije besteding.

Bio Apartments Trnulja, Ljubljana, Slovenia
country hotel
Bio Apartments Trnulja
logies & ontbijt

Dag 6

Skofja Loka

Na het ontbijt verlaat u Ljubljana en bezoekt u als eerste Skofja Loka, waar u een korte wandeling maakt.
De duizend jaar oude stad wordt beschouwd als de best bewaarde middeleeuwse stad van Slovenië. De oude stadskern heeft tal van bezienswaardigheden uit het verleden, waaronder het Loka-kasteel gebouwd vóór 1202, dat boven de stad regeert.

Idrija

De volgende stop is Idrija, dat de op één na grootste kwikmijn ter wereld heeft. Het is ook de geboorteplaats van een uitgesproken handgemaakte kanttraditie, een uniek technisch erfgoed. Het Stedelijk Museum is een bekroond museum met uitstekende collecties die te maken hebben met kwik, kant en lokale geschiedenis. Doordat de mijnschacht een 'levend museum' is, krijgt u een idee van de werkomstandigheden.

Postojna Cave

Na de lunch gaat u naar Postojna om de verbazingwekkende ondergrondse wereld te bekijken. Het grottenstelsel is het grootste, bekende grottenstelsel in Slovenië. Een bezoek aan de grotten is een bijzondere ervaring, aangezien een elektrische trein de bezoekers meeneemt naar het startpunt van het 1½  uur durende bezoek aan de grot. Vanaf het treinstation begeleiden de grotgidsen de bezoekers tijdens hun wandeling langs prachtige creaties van de natuur.

Predjama Castle

Predjama Castle, hoog op een verticale klif, regeert over de omgeving van het idyllische dorpje Predjama. Het is het hele jaar door een romantisch gezicht. In de lente en de zomer is de omgeving rijk aan bloesems en bloemen, in de herfst is het bekleed met de kleuren van de omliggende bossen, maar het is het meest betoverend in de winter als de omgeving bedekt is met sneeuw.

Na uw bezoek wordt u naar uw accommodatie in Stanjel gebracht.
De rest van de avond is ter vrije besteding.

Biohotel St. Daniel, Stanjel, Slovenia
boutique hotel
Biohotel St. Daniel
logies & ontbijt

Dag 7

Stanjel

Na het ontbijt maakt u een wandeltocht door Štanjel. U bezoekt Boutique Prosciutteria Scuka, waar een eeuwenoude traditie van het maken van prosciutto bewaard is gebleven. Uiteraard hoort hier een proeverij bij!
Daarna brengt u een bezoek aan een lokale steenhouwer die prachtige producten maakt van karstkalksteen.

Dutovlje

U vervolgt uw weg naar Dutovlje voor een bezoek aan de wijnboerderij Lisjak Homestead, waar u een wandeling maakt door de verschillende wijnvelden en natuurlijk geniet van een heerlijke wijnproeverij. Alle wijnen die op de boerderij worden geproduceerd, zijn van topkwaliteit, wat wordt bevestigd door elf kampioenstitels, meer dan honderd gouden medailles en een indrukwekkend aantal onderscheidingen en prijzen op nationale en internationale wedstrijden worden uitgereikt. 

Daarna keert u terug naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.
’s Avonds geniet u van een  authentieke dinerervaring bij lokale mensen thuis.

Biohotel St. Daniel, Stanjel, Slovenia
boutique hotel
Biohotel St. Daniel
logies & ontbijt

Dag 8

Piran

Na het ontbijt rijdt u naar Piran, gelegen aan de kust, waar u een begeleide wandeling maakt. Piran ligt op de kaap van het gelijknamige schiereiland, en is één van de mooiste, typisch Mediterrane stadjes langs de Adriatische kust. De oude stad is één groot museum met middeleeuwse gebouwen, een rijk cultureel erfgoed en Venetiaanse architectuur in poederkleuren. Smalle straatjes en volgepakte huizen vormen een bijzondere charme.

Fonda Sea Bass Farm

U rijdt u naar Fonda, waar u de zeebaarskwekerij Fonda Sea Bass Farm bezoekt. Hier wordt met veel kennis en liefde voor het vak de beste zeebaars ter wereld gekweekt. Een unieke ervaring!

Culinaire Workshop

Vandaag krijgt u een kookles in de keuken van een lokaal restaurant, geïnspireerd op het erfgoed van Istrië. De ingrediënten zijn biologisch en seizoensgebonden, hetzij uit de eigen tuin of die van  de buren, de vangst van Piranesi-vissers en het vlees van Sloveense fokkers. Dit is de manier waarop men ernaar streeft om de ongerepte originele keuken en cultuur te behouden.

Aansluitend brengt u een bezoek aan een olijfolieproducent. In Istrië wordt van de inheemse olijfsoort de Istrska Belica de beste biologische olijfolie geproduceerd. De groene olijven worden binnen enkele uren na het oogsten koud tot olie geperst. Extra vierge olijfolie uit Sloveens Istrië behoort tot de beste ter wereld!

Na terugkomst bij uw accommodatie is de rest van de dag ter vrije besteding.

Biohotel St. Daniel, Stanjel, Slovenia
boutique hotel
Biohotel St. Daniel
logies & ontbijt

Dag 9

Ljubljana > Amsterdam

Na het ontbijt een transfer naar Ljubljana International Airport voor uw vlucht naar huis.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: