Masai Mara Game Reserve

Zuidwest Kenia is het thuisland van de Masai; erg individuele mensen die nog steeds waarde hechten aan traditie en rituelen als onderdeel van hun dagelijks leven. In het centrum van dit gebied ligt het Masai Mara Game Reserve, door velen beschouwd als het beste wildreservaat van Afrika.

De Mara bestaat uit 1672 km² open vlaktes, bosland en oeverbossen. Doordat het grenst aan de vlaktes van de Serengeti, kent de Mara een ongekend aantal dieren. De uitgestrekte vlaktes worden bevolkt door kuddes zebra, giraffe, gazelle en topi. In de acaciabossen leeft een overvloed aan vogels en apen. Olifanten en buffels waden in het brede Musiara moeras, terwijl de rivieren Mara en Talek boordevol zijn met nijlpaarden en krokodillen.

Ieder jaar is de Mara het toneel van 's werelds grootste natuurspektakel: de grote wildebeestmigratie vanuit de Serengeti. Van juli tot oktober brengt de belofte van regen en vers gras in het noorden meer dan 1.3 miljoen wildebeesten samen in één gigantische kudde die de ene horizon met de andere verbindt.

Bij de Mara Rivier komen ze samen op de oevers voordat ze de sprong wagen en zich door het woeste water heenworstelen naar de overkant, vol van razernij in hun gevecht tegen de stroming en de wachtende krokodillen. De wildebeesten werpen hun jongen in de Mara, niet alleen vanwege hun zoektocht naar vers gras, maar vanwege de roofdieren die de kuddes volgen.

De Mara werd ook wel het Koninkrijk der Leeuwen genoemd aangezien deze koninklijke en krachtige jagers deze graslanden domineren. Cheetah’s worden eveneens veel gespot in de Mara, net als de hyena en de kleinere roofdieren zoals de jakhals.

De Mara is een ontzagwekkend natuurwonder, een plaats waar Masai krijgers de vlaktes delen met jagende leeuwen, een plaats van machtige kuddes en tijdloze levenscycli door dood en geboorte.

Mara Conservancies

Er zijn diverse beschermde gebieden (Conservancies) rond de Masai Mara om te helpen de Masai Mara te beschermen en de Masai die in het gebied wonen te helpen.

Deze gebieden worden minder bezocht en zijn minder druk. Vaak graast hier veel meer wild op de vlakten en tussen de vulkanische heuvels die deze kant van de Mara typeren.

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief