Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Family Cape Adventure

21-daagse self drive Zuid-Afrika - actief, cultuur en wildlife

Family Cape Adventure, 21-daagse self drive Zuid-Afrika

Een prachtige rondreis voor de hele familie. In 21 dagen rijdt u in een huurauto vanaf Kaapstad langs de kust via de Tuinroute naar Port Elizabeth en via Route 62 door het binnenland terug. Onderweg is er een grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten, zowel cultureel als actief. U gaat ook op game drive in het Sibuya Game Reserve op zoek naar de de Big 5.

Grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten op de route.

 • Kaapstad
 • Swellendam
 • Plettenberg Bay
 • Tuinroute
 • Tsitsikamma
 • St Francis Bay
 • Game drives in Sibuya Game Reserve

 • Addo Elephant National Park
 • Oudtshoorn
 • Montagu
 • Stellenbosch

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-4

Kaapstad

Aankomst op het internationale vliegveld van Kaapstad.
Meet & greet + transfer van de luchthaven naar uw accommodatie. Op dag 2 wordt uw huurauto afgeleverd.

In de 17e eeuw werd Kaapstad door Jan van Riebeeck gesticht als verversingsstation voor de V.O.C. en sindsdien uitgegroeid tot een unieke metropool waar verleden en heden hand in hand gaan. In en rond Kaapstad vindt u wijngaarden, witte stranden, blauwe zee, palmbomen, uitstekende restaurants, historische en ultramoderne gebouwen, galleries, winkels, musea maar ook townships waar u een beeld krijgt van het leven van de minder bedeelde Zuidafrikaan.
De stad is gebouwd rond de Tafelberg, die vanuit de verte duidelijk herkenbaar is. In de haven vindt u het semi-overdekte complex Victoria & Alfred Waterfront, met tal van winkels, restaurants, terrasjes en het opstappunt van de boot naar Robbeneiland, het beruchte gevangeniseiland.

Te doen en te zien in en rond Kaapstad:
o.a. V&A Waterfront, Table Mountain, kasteel De Goede Hoop, District Six museum, Robben Island, Kirstenbosch, Constantia Winelands, Boulders Beach, Cape Point
The Glen Apartments, Camps Bay, Cape Town, South Africa
apartment
The Glen Apartments
logies

Dag 5-6

Heidelberg

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak over de N2 via Swellendam naar Heidelberg. Onderweg kunt u evt. nog een bezoek brengen aan Hermanus (alleen in het walvisseizoen juli-nov). In Swellendam kunt u even stoppen voor de lunch (of om de benen te strekken) en vervolgens rijdt u dan nog ca. 40 km door richting Heidelberg. Vlak voor Heidelberg slaat u rechtsaf en volgt de borden richting de Skeiding Guest Farm.

Swellendam

Swellendam is de op twee na oudste stad van Zuid-Afrika (op Kaapstad en Stellenbosch na). Het is een landbouwcentrum aan de voet van de indrukwekkende Langebergen. De stad wordt gekarakteriseerd door met eiken omzoomde straten en goedbewaarde historische oud-Hollandse gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Het Drostdy Museum en het Bontebok Nationale Park waar de zeldzame en mooie bontebok voorkomt, zijn de moeite van een bezoek waard. Ook zijn er volop wandelmogelijkheden in het Marloth Nature Reserve, dat ten noorden van de stad ligt.

Skeiding Guest Farm

Skeiding is een 1200 hectare groot werkende boerderij waar 1500 struisvogels, 1500 Dohne Merino schapen en een kleine kudde Nguni runderen (een zeer winterhard Afrikaanse ras) vrij rondlopen. Ook worden diverse gewassen verbouwd zoals Canola, tarwe, gerst en koriander. De natuurlijke methode van struisvogelteelt is kenmerkend - ze laten de vogels vrij rondlopen en zij ver- zorgen hun jongen zelf, ze koesterend onder hun grote vleugels. Eigenaren Neels en Anne-Lize zijn 2 energieke mensen die houden van het leven; en dat moet ook wel wil je een boerderij, familie (Anné en Pieter), 2 honden (Asterix en Jessie) en een gastenverblijf tegelijkertijd draaiend houden! 

Skeiding Guest Farm Activiteiten:
o.a. wandeling over de boerderij, Farm Tour, vissen, mountainbiken, diverse watersporten
Skeiding Guest Farm, Heidelberg, South Africa
guesthouse
Skeiding Guest Farm
logies & ontbijt

Dag 7-9

Plettenberg Bay / Tuinroute

U rijdt naar Plettenberg Bay, een levendige badplaats in het hart van de zgn. Tuinroute. Onderweg passeert u de plaatsen Mossel Bay, Wilderness en Knysna. Vanaf Mossel Bay - het beginpunt van de Tuinroute - wordt het landschap groener en kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het strand van Wilderness.

De Tuinroute strekt zich uit van Mosselbaai naar het Tsitsikamma National Park en is ongeëvenaard door haar landschappelijke verscheidenheid, flora en charmante kustplaatsjes. Diepe ravijnen, ongerepte groene wouden, bloeiend fynbos en een uitbundig vogelleven zijn kenmerkend voor dit gebied, terwijl de waaghalzen zich nabij Tsitsikamma aan de hoogste bungeejump ter wereld (216 meter!) kunnen wagen. Het Tsitsikamma National Park is rijk aan 'stinkwood trees', die gebruikt worden om meubels van hoge kwaliteit te maken. Het plaatsje Knysna is wereldberoemd door de zeer smakelijke oesters die hier verkocht worden. In Mosselbaai kunt u genieten van de culinaire hoogstandjes die met verse vangsten uit de Indische Oceaan worden bereid.

Te doen en te zien in en rond Plettenberg Bay:
o.a. Knysna Waterfront, lagoon cruise, Monkeyland, Birds of Eden, Elephant Park, Robberg, Whale & Dolphin Watching, Elephant Sanctuary, Tenikwa Wildlife Awareness Centre, Adventureland
The Robberg Beach Lodge, Plettenberg Bay, South Africa
lodge
The Robberg Beach Lodge
logies & ontbijt

Dag 10-11

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma betekent in Khoi-San "plaats van veel water". Hoogtepunt is Storms River Mouth: een grote riviermond waarover een lange, wiebelende touwbrug hangt met houten planken. Tsitsikamma is beroemd vanwege de Otter Trail maar daarnaast kunt u zowel langs de kust als door het bos wandelen. Het grootste gedeelte bestaat uit Fynbos en inheems bos. Dieren die in het park leven zijn otters, das, bosbok, blauwe duiker, Vervet aapjes, bavianen, de kleine genetkat, caracal, bosvarken en dassies. Regelmatig ziet u dolfijnen langs de kust voorbij zwemmen en tussen mei en november zijn de Southern Right Whales aanwezig.

Te doen in en in de omgeving van Tsitsikamma:
o.a. Canopy Tour , Waterfall Zipline Tour, Otter Trail

St Francis Bay

Het St Francis gebied bestaat uit het plaatsje St Francis Bay, Port St Francis en Cape St Francis. Het ligt halverwege Port Elizabeth en Knysna aan het begin (of einde) van de Tuinroute. Dolfijnen en zeehonden plegen hier het gehele jaar voor de kust te verschijnen. Aan het strand kunt u een heerlijke wandeling maken. 

Te doen in en rond St Francis Bay:
o.a. volgelspotten, golf, strandwandeling, diverse watersporten
Cape St Francis Resort, Francis Bay, South Africa
beach resort
Cape St Francis Resort
logies & ontbijt

Dag 12-13

Sibuya Game Reserve

De kans op het spotten van wild in Sibuya is behoorlijk groot; regelmatig worden 3 van de de BIG 5 (buffel, neushoorn en olifanten) van dichtbij gezien. Antilopen variëren van de grote eland tot de kleine blue duiker, met vele soorten daartussenin zoals de zeldzame oribi en bontebok. De jakhals wordt regelmatig gespot, en sommige mensen hebben het geluk caracals en aardvark te hebben gezien. De leeuwen in Sibuya zitten in een zeer grote “enclosure”; hier hebben zij de ruimte die ze nodig hebben. U heeft gegarandeerd gevarieërde game drives in de spectaculaire natuur van Sibuya...

Tijdens uw verblijf kunt u niet alleen game drives en wandelsafari's maken, maar ook boottochtjes op de Kariega rivier, begeleide wandelingen, kanovaren, vliegvissen en zwemmen in de mooie rivierpoelen. Deze activiteiten zijn inbegrepen. Safari activiteiten worden gezamenlijk met de andere gasten ondernomen.
Sibuya River Camp, Eastern Cape, South Africa
tented camp
Sibuya River Camp
all inclusive

Dag 14-15

Addo Elephant National Park

Na een laatste privé game drive en het ontbijt rijdt u westwaarts naar het Addo Elephant National Park. Het park is met zijn 180.000 hectare het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika. In de dagen van de eerste Europese bewoners werd er veel op de toen nog in groten getale aanwezige olifanten gejaagd. In 1920 waren er nog maar 11 olifanten over. Na de uitroeping tot National Park in 1931 groeide de kudde aanzienlijk. In de dicht begroeide, natuurlijke omgeving leven thans circa 450 olifanten. Daarnaast kunt u hier ook leeuwen, buffels, zwarte neushoorns, hyena’s, koedoes, jakhalzen, elanden, rode hartebeesten en vele vogelsoorten aantreffen. In het park kunt u met uw eigen auto safari’s maken, maar u kunt er ook begeleide game drives, wandeltochten en paardrijdtochten reserveren.

In het park kunt u met uw eigen auto safari’s maken, maar u kunt er ook begeleide game drives, wandeltochten en paardrijdtochten boeken.

 

Chrislin African Lodge, Addo, South Africa
lodge
Chrislin African Lodge
logies & ontbijt

Dag 16-17

Oudtshoorn

Het plaatsje Oudtshoorn langs de beroemde Tuinroute in de provincie West Kaap wordt wel de “struisvogelhoofdstad” van de wereld genoemd, aangezien de omringende weidegronden hier bevolkt worden door struisvogels. Dit stadje van 50.000 inwoners is genoemd naar Baron Pieter van Rheede van Oudtshoorn, de man die tot gouverneur van de Kaap werd benoemd maar in 1773 op zee stierf voordat hij zijn ambt kon aanvaarden. De struisvogels werden vroeger vooral gefokt vanwege de veren, maar tegenwoordig voornamelijk voor consumptie. De struisvogelboerderijen van Oudtshoorn zijn uniek in de wereld en nergens worden de dieren met zoveel succes gefokt.

Te doen & te zien in en rond Oudtshoorn: o.a. ​bezoek struisvogelboerderij, Cango Caves, Swartberg natuurreservaat, Cango Wildlife Ranch, Meerkat Magic
Buffelsdrift Game Lodge, Oudtshoorn, South Africa
lodge
Buffelsdrift Game Lodge
logies & ontbijt

Dag 18

Montagu

Montagu is een klein wit plaatsje aan de wijnroute 'Route 62'. U bevindt zich nu in een omgeving die bekend staat vanwege de muskadelwijnen. Montagu wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd en is de poort naar de Kleine Karoo, de halfwoestijn tussen de Tuinroute en de Grote Karoowoestijn in het noorden. Maar liefst 14 nationale monumenten sieren Long Street, met hun Gregoriaanse, Victoriaanse en Kaap-Hollandse bouwstijl. Als eerbetoon aan John Montagu, de Britse secretaries van de Kaapkolonie in Kaapstad, werd het dorp, voorheen bekend als "Agter Cogman's" in 1851 officieel Montagu genoemd.

Te doen & te zien in en rond Montagu:
o.a. Ronnie’s Sex Shop, wijnproeven in diverse wijnhuizen en -boerderijen, Montagu tractor-trailer-tocht
Mimosa Lodge, Montagu, South Africa
lodge
Mimosa Lodge
logies & ontbijt

Dag 19-20

Stellenbosch

Een prachtige route door het wijngebied brengt u vandaag naar de bekende stad Stellenbosch. Deze stad is vernoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch heette, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. Na Kaapstad is Stellenbosch de oudste stad van Zuid-Afrika. U vindt hier nog steeds vele huizen en gebouwen in VOC-bouwstijl. Tegenwoordig is het een levendige universiteitsstad, die het beste te voet verkend kan worden. In en rond Stellenbosch, aan de Stellenbosch Wine Route, liggen vele ‘wine-estates’ waaraan u een bezoek kunt brengen. Oom Samie se Winkel, het Kruithuis, het Stellenryk Wijnmuseum en het Dorpsmuseum geven een goede indruk van de historie van Stellenbosch.

Te doen & te zien in en rond Stellenbosch:
o.a. dorpsmuseum, Oom Samie se Winkel, bezoek verschillende wijnboerderijen/-huizen (o.a. Boschendal, Delaire, Midfdelvlei, Vergelegen, Waterford, Jordan etc.), Le Pique Nique
Knorhoek Country GuestHouse, Stellenbosch, South Africa
guesthouse
Knorhoek Country GuestHouse
logies & ontbijt

Dag 21

Kaapstad

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar de luchthaven van Kaapstad, waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht terug.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: