Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Family Cape to Sibuya

16-daagse self drive Zuid-Afrika - actief, cultuur en wildlife

Family Cape to Sibuya, 16-daagse self drive Zuid-Afrika

In 16 dagen rijdt u met de familie in een huurauto van Kaapstad naar Port Elizabeth. Onderweg is er een grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten, zowel cultureel als actief. Tenslotte gaat op game drive in het Sibuya Game Reserve op zoek naar de de Big 5. Een echt familie avontuur!

Grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten op de route.

  • Kaapstad
  • Stellenbosch
  • Montagu
  • Oudtshoorn
  • Plettenberg Bay
  • Game drives in Sibuya Game Reserve

  • Addo Elephant National Park

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-4

Kaapstad

Aankomst op de internationale luchthaven van Kaapstad; Road transfer van de luchthaven naar The Glen Apartments.

In de 17e eeuw door Jan van Riebeeck gesticht als verversingsstation voor de V.O.C. en sindsdien uitgegroeid tot een unieke metropool waar verleden en heden hand in hand gaan. In en rond Kaapstad vindt u wijngaarden, witte stranden, blauwe zee, palmbomen, uitstekende restaurants, historische en ultramoderne gebouwen, galleries, winkels, musea maar ook townships waar u een beeld krijgt van het leven van de minder bedeelde Zuidafrikaan.
De stad is gebouwd rond de Tafelberg, die vanuit de verte duidelijk herkenbaar is. In de haven vindt u het semi-overdekte complex Victoria & Alfred Waterfront, met tal van winkels, restaurants, terrasjes en het opstappunt van de boot naar Robbeneiland, het beruchte gevangeniseiland.

Te doen en te zien in en rond Kaapstad:
o.a. V&A Waterfront, Table Mountain, kasteel De Goede Hoop, District Six museum, Robben Island, Kirstenbosch, Constantia Winelands, Boulders BeachCape Point
The Glen Apartments, Camps Bay, Cape Town, South Africa
apartment
The Glen Apartments
logies

Dag 5-6

Stellenbosch

Deze stad is vernoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch heette, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. Na Kaapstad is Stellenbosch de oudste stad van Zuid-Afrika. U vindt hier nog steeds vele huizen en gebouwen in VOC-bouwstijl. Tegenwoordig is het een levendige universiteitsstad, die het beste te voet verkend kan worden. In en rond Stellenbosch, aan de Stellenbosch Wine Route, liggen vele ‘wine-estates’ waaraan u een bezoek kunt brengen. Oom Samie se Winkel, het Kruithuis, het Stellenryk Wijnmuseum en het Dorpsmuseum geven een goede indruk van de historie van Stellenbosch.

Te doen & te zien in en rond Stellenbosch:
o.a. dorpsmuseum, Oom Samie se Winkel, ?bezoek verschillende wijnboerderijen/-huizen (o.a. Boschendal, Delaire, Midfdelvlei, Vergelegen, Waterford, Jordan etc.), Le Pique Nique
Knorhoek Country GuestHouse, Stellenbosch, South Africa
guesthouse
Knorhoek Country GuestHouse
logies & ontbijt

Dag 7

Montagu

Montagu is een klein wit plaatsje aan de wijnroute 'Route 62'. U bevindt zich nu in een omgeving die bekend staat vanwege de muskadelwijnen. Montagu wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd en is de poort naar de Kleine Karoo, de halfwoestijn tussen de Tuinroute en de Grote Karoowoestijn in het noorden. Maar liefst 14 nationale monumenten sieren Long Street, met hun Gregoriaanse, Victoriaanse en Kaap-Hollandse bouwstijl. Als eerbetoon aan John Montagu, de Britse secretaries van de Kaapkolonie in Kaapstad, werd het dorp, voorheen bekend als "Agter Cogman's" in 1851 officieel Montagu genoemd.

Te doen & te zien in en rond Montagu:
o.a. Ronnie’s Sex Shop, wijnproeven in diverse wijnhuizen en -boerderijen, Montagu tractor-trailer-tocht
Mimosa Lodge, Montagu, South Africa
lodge
Mimosa Lodge
logies & ontbijt

Dag 8-9

Oudtshoorn

Het plaatsje Oudtshoorn langs de beroemde Tuinroute in de provincie West Kaap wordt wel de “struisvogelhoofdstad” van de wereld genoemd, aangezien de omringende weidegronden hier bevolkt worden door struisvogels. Dit stadje van 50.000 inwoners is genoemd naar Baron Pieter van Rheede van Oudtshoorn, de man die tot gouverneur van de Kaap werd benoemd maar in 1773 op zee stierf voordat hij zijn ambt kon aanvaarden. De struisvogels werden vroeger vooral gefokt vanwege de veren, maar tegenwoordig voornamelijk voor consumptie. De struisvogelboerderijen van Oudtshoorn zijn uniek in de wereld en nergens worden de dieren met zoveel succes gefokt.

Te doen & te zien in en rond Oudtshoorn:
o.a. bezoek struisvogelboerderij, Cango Caves, Swartberg natuurreservaat, Cango Wildlife Ranch, Meerkat Magic
Buffelsdrift Game Lodge, Oudtshoorn, South Africa
lodge
Buffelsdrift Game Lodge
logies & ontbijt

Dag 10-12

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een exclusief vakantieoord in een prachtige omgeving dat 's zomers veel bezoekers trekt. Bij de drie fraaie stranden kunt u veilig zwemmen en watersporten. In de periode van juli t/m oktober vormen de walvissen met hun jongen een vast schouwspel langs de kust van de Tuinroute. In de baai van Plettenberg Bay heeft u ook goede kans op het spotten van walvissen - er komen jaarlijks zo'n 1600 walvissen in de baai. Aan de rand van Plettenberg Bay ligt het Robberg Nature Reserve, waar u mooie wandelingen kunt maken.

Te doen en te zien in en rond Plettenberg Bay:
o.a. Knysna Waterfront, lagoon cruise, Monkeyland, Birds of Eden, Elephant Park, Robberg, Whale & Dolphin Watching, Elephant Sanctuary, Tenikwa Wildlife Awareness Centre, Adventureland
The Robberg Beach Lodge, Plettenberg Bay, South Africa
lodge
The Robberg Beach Lodge
logies & ontbijt

Dag 13-14

Sibuya Game Reserve

Sibuya, door sommigen geprezen als een van Zuid-Afrika’s meest adembenemende privé reservaten, biedt de mogelijkheid om de BIG 5 te zien in een uiterst gevarieërd natuurgebied van half-open riviergebieden, ongerept laag struikgewas, Cape fynbos en grasland. De schilderachtige Kariega Rivier slingert zich een weg door zwaar beboste gebieden op steile hellingen voordat de riviermond uitloopt in de Indische Oceaan. Hierdoor is er ook een overvloed aan vogels; bijna 400 verschillende soorten.

U kunt 2 keer per dag gebruik maken van de activiteiten zoals aangeboden, zoals game drives, wandelsafari’s, vissen, kanoën, safari’s te paard en vogels kijken.
Sibuya River Camp, Eastern Cape, South Africa
tented camp
Sibuya River Camp
all inclusive

Dag 15

Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park is met zijn 180.000 hectare het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika. In de dagen van de eerste Europese bewoners werd er veel op de toen nog in groten getale aanwezige olifanten gejaagd. In 1920 waren er nog maar 11 olifanten over. Na de uitroeping tot National Park in 1931 groeide de kudde aanzienlijk. In de dicht begroeide, natuurlijke omgeving leven thans circa 450 olifanten. Daarnaast kunt u hier ook leeuwen, buffels, zwarte neushoorns, hyena’s, koedoes, jakhalzen, elanden, rode hartebeesten en vele vogelsoorten aantreffen. In het park kunt u met uw eigen auto safari’s maken, maar u kunt er ook begeleide game drives, wandeltochten en paardrijdtochten reserveren.

In het park kunt u met uw eigen auto safari’s maken, maar u kunt er ook begeleide game drives, wandeltochten en paardrijdtochten boeken.
Chrislin African Lodge, Addo, South Africa
lodge
Chrislin African Lodge
logies & ontbijt

Dag 16

Port Elizabeth / Johannesburg

U rijdt van het Addo Elephant Park naar Port Elizabeth. U vliegt vanaf Port Elizabeth naar Johannesburg* voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: