Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Primate Safari

9-daagse privé safari Uganda

Primate Safari Uganda

Een bijzondere rondreis door Uganda waarbij u kennis maakt met de prachtige natuur van het land. U maakt met uw eigen gids game drives in verschillende parken waar u vele soorten primaten (waaronder chimpansees), olifanten, leeuwen, nijlpaarden, antilopen, buffels, vogels en nog veel meer kunt tegenkomen.
Ook brengt u een bezoek aan de gorilla's in het Bwindi Impenetrable Forest. Een intensieve wandeltocht, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde...

  • Chimpansee trekking in Kibale National Park
  • Game drives in Queen Elizabeth and Lake Mburo National Park
  • Boot cruise in Queen Elizabeth National Park
  • Natuurwandeling in het Bigodi moeras
  • Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable Forest
  • Boottocht Lake Mburo National Park

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Entebbe

U wordt op het vliegveld verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

The Boma Hotel, Entebbe, Uganda
city hotel
The Boma Hotel
logies & ontbijt

Dag 2-3

Kibale Forest National Park

Vandaag reist u samen met uw privé gids van Kampala naar Kibale Forest. De afstand vanuit Kampala bedraagt ongeveer 360 km. Het is een lange rit (circa zes uur) maar absoluut de moeite waard, aangezien u van prachtige uitzichten zult genieten en kleine Afrikaanse dorpjes passeert.
Onderweg rijdt u door een prachtig landschap en ziet u traditionele huizen en boerderijen. U krijgt dan ook een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Fort Portal ligt in de schaduw van de van de befaamde Mountains of the Moon.

Op dag 3 begint uw wandeling door het regenwoud waar het vooral om de apen, vogels en flora zal gaan. In Kibale Forest leven 13 verschillende soorten primaten, waaronder de Red Tailed Monkey, Black and White Colobus en de Bush Babies. Maar waar het in Kibale Forest werkelijk om draait zijn de ongeveer 700 in het wild levende chimpansees. Het oogcontact met de chimps zal fascinerend zijn. Luid schreeuwend en krijsend springen zij door het bos. Alleen die geluiden al maken een ontmoeting met deze primaten tot een bijzondere gebeurtenis.

lodge
Crater Safari Lodge
vol pension

Dag 4-5

Queen Elizabeth National Park

In de ochtend verlaat u het berggebied van Fort Portal, Kibale National Park en reist u naar het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het westen van de Great Rift Valley, een rit van ongeveer 160 km.

U gaat met uw gids op game drive in het park. U maakt tevens een boottocht op het Kazinga Channel en Lake Edward en kunt genieten van de aanwezigheid van honderden nijlpaarden, buffels en olifanten die een bad komen nemen. Ook zult u een overweldigend aantal (water)vogels kunnen zien.

Op dag 5 verkent u het park nog wat verder en gaat speciaal op zoek naar de bekende boom-klimmende leeuwen van Ishasha. Ze worden niet elke dag gezien, maar als u geduld heeft en uw gids vraagt om ze te zoeken, heeft u een kans om ze te zien. Een foto van zo’n leeuw is echt de moeite waard. Verder vindt u hier vele olifanten, antilopen, buffels, vogels, sommige apen en bavianen en nog veel meer...

The Bush Lodge, Queen Elizabeth National Park, Uganda
lodge
The Bush Lodge
vol pension

Dag 6-7

Bwindi Impenetrable National Park

Na een vroege game drive rijdt u van het Queen Elizabeth National Park naar Bwindi Impenetrable National Park. U reist dwars door de beroemde Kigezi hooglanden, die bekend staan als het “Zwitserland van Afrika”. Met veel vulkanische activiteit in dit gebied is de landschappelijke schoonheid adembenemend...

Gorilla Trekking

Op dag 7 gaat u onder begeleiding van gidsen te voet de bergen in op zoek naar de berggorilla’s. Het is een pittige tocht van enige uren door ruig en modderig terrein en dichte vegetatie. Als de gorilla’s gevonden zijn krijgt u de kans om deze van zeer dichtbij te zien. U krijgt instructies van de gidsen hoe u zich moet gedragen in het bijzijn van deze prachtige dieren. Helaas kunt u hier niet langer dan 1 uur vertoeven; dit om het dagelijkse ritme van de dieren niet te verstoren. Maar het is absoluut een belevenis die u uw hele leven blijft herinneren als de dag van gisteren...

Gorilla Safari Lodge, Bwindi, Uganda
lodge
Gorilla Safari Lodge
vol pension

Dag 8

Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekt u richting het Lake Mburo National Park, een rit van ongeveer 270 km.

U gaat met uw gids op game drive in het park. Het park bestaat voornamelijk uit grasvlaktes, moerasland en acacia bosgebieden. In het midden van het park ligt Lake Mburo. Samen met 14 andere meren in het gebied maakt het deel uit van een uitgebreid moerasland systeem. In het park treft u veel zebra's, diverse impalasoorten, nijlpaarden, buffels, wrattenzwijnen en heel veel verschillende (water-) vogels aan.
U maakt tevens een boottocht op het meer, waarbij u oog in oog kunt komen te staan met imposante krokodillen, nijlpaarden, pelikanen etc.

Rwakobo Rock, Lake Mburo, Uganda
lodge
Rwakobo Rock
vol pension

Dag 9

Kampala

Na een game drive in de ochtend rijdt u terug naar Kampala. Onderweg passeert u de evenaar waar u stopt voor foto's en souvenirs. Met een stap staat u de ene keer op het zuidelijk halfrond, en de andere keer aan het noordelijk halfrond. Het verhaal gaat dat water aan de ene kant van de evenaar links om draait, aan de andere kant van de evenaar draait het rechts om, en precies op de evenaar gaat het water recht naar beneden toe... Wellicht kunt u het hier uitproberen!
Indien gewenst kunt u bij de Mpigi Royal Drum Makers stoppen waar traditionele trommels worden gemaakt en waar u uitgebreid kennis kunt maken met een eeuwenoude cultuur.

Aan het einde van de dag wordt u naar Entebbe International Airport gebracht voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: