Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Slovenia Glamping Experience

9-daagse self-drive Slovenië

Slovenia Glamping Experience 9-daagse self-drive Slovenië

Tijdens deze 9-daagse self-drive bezoekt u een aantal prachtige, historische plaatsen en sommige adembenemde mooie natuurgebieden van Slovenië. U rijdt in uw eigen tempo, en onderweg is er veel te zien en te doen.

U vindt het allemaal terug in deze reis: middeleeuwse steden, antieke kastelen, prachtige natuurgebieden en wijngaarden. Een bijzondere reis met cultuur, natuur en de lokale keuken.

U kunt deze reis als self-drive maken, maar daarnaast wordt deze rondreis ook aangeboden met een privé auto met gids.

 

  • Overnachten op bijzondere glamping resorts
  • Wandelen in adembenemend mooie natuur
  • Bezoek verschillende steden
  • Middeleeuwse kastelen
  • Diverse begeleide (privé) wandelingen
  • Boottocht op het meer van Bled
  • Wijnproeverij in het "Toscane van Slovenië"

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Amsterdam > Ljubljana

U vliegt van Amsterdam naar Ljubljana Airport (vlucht niet inbegrepen). Vertrekop dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag.

Ljubno ob Savinji

Nadat u door de douane bent gegaan, haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Ljubno ob Savinji, waar u incheckt bij het Herbal Glamping Resort.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Herbal Glamping Resort Ljubno ob Savinji, Slovenia
resort
Herbal Glamping Resort
logies & ontbijt

Dag 2

Logarska Valley

De Logar (of Logarska) vallei is met 20 watervallen één van de mooiste alpiene gletsjervalleien van Europa. Het strekt zich uit tot in de Kamnik-Savinja Alpen in het noorden. Het park heeft een "Future in the Alps" prijs ontvangen voor succesvol beheer van een beschermd gebied. Dit gedeelte van de Solcavsko regio is een goed voorbeeld van duurzame ontwikkeling; tradities en natuur vinden hier perfecte harmonie. 

Als de op één na hoogste waterval en zeker één van de mooiste van Slovenië stort de Rinka waterval vanuit een kleine rivier naar beneden. Een café dat zich vastklampt aan een rots net naast de waterval, biedt het beste uitzicht op het stromende water. Een bezoek aan de waterval is de meest indrukwekkende individuele attractie in de vallei, één die u niet mag missen.

U kunt hier op eigen gelegenheid heerlijk ontspannen: wandelen, fietsen, paardrijden, fotograferen, enz.

Herbal Glamping Resort Ljubno ob Savinji, Slovenia
resort
Herbal Glamping Resort
logies & ontbijt

Dag 3

Velika Planina

Deze nederzetting van de herders staat bekend als één van de weinige nederzettingen van deze omvang in Europa en trekt het hele jaar door veel bezoekers. Het wordt gekenmerkt door zijn typische architectuur die Velika Planina symboliseert. De daken zijn bedekt met grenen balken, die vrij laag doorlopen. De naam van het huisje in het Kamnik-deel van Velika Planina is "een herdershut" of "een herdershuis". De nederzetting wordt elk jaar in juni nieuw leven ingeblazen, wanneer herders terugkeren naar de nederzetting en tot september hun vee hoeden. Ze nodigen u graag uit om hun zuivelproducten te proeven of om een typische herderslunch, zure melk en hardgekookte maïsbrij te proberen.

Deze dag kunt u op eigen gelegenheid fantastisch wandelen, en eventueel geneten van een traditionele lunch bij Zeleni Rob.

Herbal Glamping Resort Ljubno ob Savinji, Slovenia
resort
Herbal Glamping Resort
logies & ontbijt

Dag 4

Ptuj

Na het ontbijt gaat u op weg naar Ptuj, de oudste stad in Slovenië. Het staat vol met interessante bezienswaardigheden en veel middeleeuwse, barokke en renaissancistische architectonische schatten. Een begeleide wandeltour door de stad voert u langs oude Romeinse monumenten en prachtige middeleeuwse gevels. Met kinderkopjes geplaveide straten en pleinen leiden u naar één van de meest majestueuze kastelen in Slovenië, met uitzicht over de dakpannen van middeleeuwse kloosters, kerken en andere gebouwen.

Ptuj is ook perfect voor het ontdekken van duizend jaar kennis over het maken van wijn. U brengt een bezoek aan de Malek Wijngaard, bekend van de Jeruzalem-wijnen. In het verleden was het voormalige Malek-huis van heren een typische cottage van de rijke wijngaardbezitters in de heuvels van Slovenske Gorice. Tegenwoordig kunnen gasten de charme en elegantie van de wijnen van de wijnkelder Jeruzalem Ormoz ervaren en proeven in de sfeer van het 400 jaar oude Malek-wijngaardhuisje.
U heeft hier een wijnproeverij waar 5 verschillende soorten wijn en een snack zijn inbegrepen.

Chateau Ramšak, Maribor, Slovenia
resort
Chateau Ramsak
logies & ontbijt

Dag 5

Ljubljana

Na het ontbijt rijdt u naar Ljubljana, een levendige, groene stad die een gevarieerde geschiedenis die 3000 jaar Romeinse, middeleeuwse en Oostenrijkse invloeden weerspiegelt. Het wordt “de stad van de draken” genoemd, omdat deze overal in de stad te vinden zijn. Met voldoende historie, sfeervolle bars en een breed scala aan restaurants is Ljubljana een verblijf meer dan waard. U maakt een begeleide privé wandeling door de stad.

Bled

Aansluitend rijdt u naar Bled, een op een ansichtkaart lijkend alpenstadje, ooit de voorkeur van de elite van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Het is een toeristische plaats, omgeven door de Julische- en Karavanke Alpen, met gezellige restaurants, winkels en een klein strandje.
U bezoekt het sprookjesachtige middeleeuwse kasteel van Bled, gelegen op de top van een 130 meter hoge, steile klif met uitzicht op het gelijknamige smaragdgroene meer. Het kasteel dateert uit de 11de eeuw en heeft een binnenplaats met een kleine kapel met fresco's. U maakt een begeleide wandeling door het kasteel.
Aansluitend maakt u een boottocht op het meer van Bled en bezoekt u het naar het kleine beboste eiland in het meer, met daarop de Mariakerk.

Garden Village, Bled, Slovenia
resort
Garden Village Bled
logies & ontbijt

Dag 6

Vintgar

U maakt een ware sprookjeswandeling door de 1,6 kilometer lange Vintgar-kloof. Deze kloof baant zich een weg door de verticale rotsen van de Hom- en Bort-heuvels en wordt gesierd door de rivier Radovna met zijn watervallen, poelen en stroomversnellingen. Het pad leidt u langs de mistige rivier en eindigt bij een brug die uitkijkt over de machtige 16 meter hoge Sum-waterval.

Bohinj

Na de wandeling rijdt u naar het prachtige Meer van Bohinj, gelegen in de vallei van Bohinj en ingeklemd tussen de bergen van het Triglav National Park. Het  is minder bekend dan het Meer van Bled, maar daardoor ook een stuk rustiger.
De Savica waterval is de bron van het meer van Bohinj en één van de bekendste en mooiste watervalen van Slovenië. Vanuit een ondergronds meer komt het water door de rotsen heen en vormt het een prachtige, 78m hoge waterval.
Mount Vogel is met 1.922 meter het hoogste Sloveense skigebied en de eerste natuurlijke barrière ten noorden van de Adriatische Zee. U kunt de top van Mount Vogel zowel te voet als met de kabelbaan bereiken. Eenmaal boven kunt u heerlijk wandelen. Daarnaast is het uitzicht op de Alpen en Lake Bohinj hier werkelijk adembenemend mooi.

Garden Village, Bled, Slovenia
resort
Garden Village Bled
logies & ontbijt

Dag 7

Kranjska Gora

U rijdt naar Kranjska Gora, één van de meest adembenemende alpiene valleien, gelegen tussen de Karavanke Alpen en de Julische Alpen. De vallei staat bekend om de gastvrijheid en vriendelijkheid van de lokale bevolking. Het heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke toeristische en sportieve regio. U kunt hier op eigen gelegenheid wat tijd doorbrengen.

Soca Vallei 

U rijdt over de Vrsic Bergpas, een beroemde pas uit WO1 met 50 haarspeldbochten (met soms best spannende stukken) door de ruige natuur en bergen van Slovenië. Uiteindelijk bereikt u de smaragdgroene schoonheid van de Soca Vallei: De vallei wordt gedomineerd door één van de mooiste rivieren van Europa. Het prachtige, turkooizen gekleurde water stroomt ongeveer 100 kilometer lang tegen een achtergrond van imposante kalkstenen bergen, gehuld in dichte bossen, weelderige weiden rijk aan wilde bloemen en een verzameling kleine steden en dorpen.
U kunt er heerlijk wandelen, kajakken en vliegvissen en een groot deel van het gebied is gereserveerd als onderdeel van het Triglav Nationaal Park.

Kobarid

Kobarid is één van de meest bekende historische plaatsen in Slovenië en werd al bewoond in de late bronstijd en bloeide in de Romeinse tijd. U bezoekt het bijzondere stadsmuseum die alle historische gebeurtenissen van de regio de revue laat passeren.

Stanjel

In de loop van de middag rijdt u naar het plaatsje Štanjel. Van oorsprong een Romeins fort op een heuveltop, waarna het dorp in de middeleeuwen uitbreidde over de heuvel. De meest dominante kenmerken van het dorp zijn het kasteel en de kerk van Saint Daniel. De smalle straatjes komen uit op kleine pleintjes, ooit populaire ontmoetingsplekken voor jongeren en ouderen.

Biohotel St. Daniel, Stanjel, Slovenia
boutique hotel
Biohotel St. Daniel
logies & ontbijt

Dag 8

Goriska Brda

Goriska Brda wordt ookwel het "Toscane van Slovenië" genoemd. Dit sprookjesachtige landschap is bezaaid met middeleeuwse dorpjes en kleine wijngaarden; iedere wijngaard is van een andere wijnboer met zijn eigen druiven, eigen tradities en eigen geheime recepten. U heeft een wijnproeverij heeft bij één van de lokale wijnmakerijen, met 3 verschillende soorten wijn en een snack.

Piran

U rijdt naar Piran, gelegen aan de kust, waar u een begeleide wandeling maakt. Piran ligt op de kaap van het gelijknamige schiereiland, en is één van de mooiste, typisch Mediterrane stadjes langs de Adriatische kust. De oude stad is één groot museum met middeleeuwse gebouwen, een rijk cultureel erfgoed en Venetiaanse architectuur in poederkleuren. Smalle straatjes en volgepakte huizen vormen een bijzondere charme.

Biohotel St. Daniel, Stanjel, Slovenia
boutique hotel
Biohotel St. Daniel
logies & ontbijt

Dag 9

Ljubljana > Amsterdam

Helaas alweer uw laatste dag. Na het ontbijt rijdt u naar Ljubljana International Airport, waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw vertrekvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: