The Silo Hotel

The Silo Hotel, Cape Town, South Africa

The Silo Hotel ligt in het hart van het V&A Waterfront in Kaapstad, in het graan-lift deel van het historische graansilo complex, en beslaat zes verdiepingen boven het Zeitz Museum voor hedendaagse Afrikaanse kunst (MOCAA).

De architect van deze opwindende nieuwe ontwikkeling in Kaapstad is vermaard industrieel ontwerper Thomas Heatherwick, die het lifthuis, evenals de aangrenzende zeven opslagsilo's omgebouwd, met behoud van de culturele betekenis. Daarmee heeft hij een gebouw gecreëerd dat iconisch zal zijn op de skyline van Kaapstad.

De grootste zichtbare verandering aan de oorspronkelijke structuur aan de buitenzijde van het gebouw is de toevoeging van kussen-achtige glaspanelen als raampartijen. Ze zien eruit als uitsulpingen, alsof het gebouw voorzichtig is 'opgeblazen'. 's Nachts zullen deze panelen het gebouw veranderen in een gloeiende lantaarn en een baken in de haven.

The Silo Hotel beschikt over een restaurant, bar, bibliotheek, spa en een zwembad op het dak. Het heeft in totaal 28 kamers, waaronder een spectaculair penthouse. Elke kamer is individueel ontworpen en ingericht door Liz Biden. Kleurrijke en eclectische zijn gecombineerd met de moderne, industriële architectuur.

De 7 kamercategorieën zijn gebaseerd op de grootte van de kamer en het uitzicht. De kamers zijn verticaal ruimer dan horizontaal als gevolg van de unieke architectuur van The Silo Hotel en in het bijzonder het ingenieuze ontwerp van de speciale raampartijen, die een van de belangrijkste architectonische kenmerken zijn.

  • 1 The Penthouse
  • 2 Royal Suites
  • 4 Family Suites
  • 7 Deluxe Superior Suites
  • 6 Superior Suites
  • 4 Luxury Rooms
  • 4 The Silo Rooms

Faciliteiten

(beveilgde) parkeerplaats
bar
credit card
lounge
restaurant
shuttle service
spa/wellness
wifi
zwembad

Kamer

bad
douche
kluisje
koffie- en thee faciliteiten
televisie
wifi

AddToAny

Family Suite
Family Suite
Penthouse
Penthouse
Penthouse

PLAATS EEN REACTIE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Nieuwsbrief