Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Wines of Spain

8-daagse privé rondreis Spanje

Wines of Spain 8-daagse privé rondreis Spanje

We hebben deze tour voor u samengesteld om de wijngebieden te ontdekken op de route van de hoofdstad Madrid naar de mediterrane stad Barcelona.

U bezoekt enkele van de meest interessante wijnhuizen van de beste Spaanse wijnregio's. De perfecte tour voor liefhebbers van rode wijn en voor diegenen die het wijnland willen verkennen zonder te hoeven rijden. Wijnproeverijen in Ribera del Duero, La Rioja en de Penedés, accommodatie van hoge kwaliteit, lokale gastronomie, comfortabel vervoer en veel Spaanse wijn!

U kunt deze reis in 3 verschillende klassen maken.

 

  •  Heerlijk genieten van wijn en tapas
  • Begeleide stadstour Madrid
  • Iberian Ham Tapas Tour
  • Wijnproeverij Ribera del Duero
  • La Rioja Wine Experience
  • Begeleide tour Montserrat & Penedés
  • Begeleide stadstour Bercelona

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-2

Madrid

Na aankomst op het vliegveld van Madrid (vlucht niet inbegrepen) wordt u verwelkomt door een vertegenwoordiger van onze partner, die de transfer naar uw hotel verzorgt.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

De ochtend van dag 2 heeft u ter vrije besteding en kunt u op uw eigen tempo genieten van de schoonheid van Madrid. In de middag meldt u zich bij het startpunt van de begeleide wandeltour "Madrid, buiten de gebaande paden": Tasty Madrid. Met een klein groepje (max. 16 personen) gaat u de echte Spaanse eetcultuur leren kennen en bezoekt u één van de karakteristieke hamhuizen in Madrid, waar u de beste Iberische ham, chorizo, salchichón en manchegokaas gaat proeven in combinatie met geselecteerde Spaanse wijnen.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting op basis van logies en ontbijt:
Optie A - Hotel Ganivet Madrid
Optie B - Hotel Mayorazgo Madrid
Optie C - Hotel Melia Princesa Madrid

Dag 3-4

Aranda del Duero > Logroño

Op dag 3 begint officieel uw wijntour door Spanje. Uw chauffeur voor vandaag rijdt naar het noorden naar Aranda del Duero, een kleine en mooie stad in het hart van de Castilla en León district. Nadat u wat tijd in Aranda del Duero heeft gehad, begint u met het proeven van de heerlijke wijn uit deze regio; de Ribera del Duero. Deze wijn wordt  al duizenden jaren geproduceerd in de regio, en is waarschijnlijk in de twaalfde eeuw door de komst van de Benedictijnse monniken uit Cluny in de Franse regio Bourgogne in de Regio Ribera del Duero geïntroduceerd.
U proeft tenminste 3 wijnen; tegen betaling zijn extra “tastings” mogelijk.

WIJN  Intense wijnen met een extreem lange levensduur, afkomstig van de ranken die op kalksteenbodems geplant zijn.

​Na de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel; de rest van de dag is ter vrije besteding.

La Rioja

Op dag 4 heeft u na het ontbijt wat vrije tijd om te genieten van de stad Logroño, de hoofdstad van de gemeente La Rioja.
In de namiddag brengt uw chauffeur voor vandaag u naar La Rioja, het beroemdste wijngebied van Spanje, ontdekken en geniet u van een specifieke, professionele proeverij waarbij uw zintuigen gestreeld zullen worden  in La Bodega Franco Española. De Tempranillo is sinds de oprichting in 1925 de bekendste druivensoort geweest en goedgekeurd door de Regulerende Raad van de D.O.C. Rioja! 
U proeft tenminste 3 wijnen; tegen betaling zijn extra “tastings” mogelijk.

WIJN  Wijnen die eerder klaar zijn om te drinken, waarbij de topwijnen doorgaans 4-8 jaar rijpen voordat ze op de markt komen.

​Na de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel; de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting op basis van logies en ontbijt:
Optie A - Hotel Murrieta Logroño
Optie B - Hotel Carlton Rioja Logroño
Optie C - Eurostars Fuente Ruavieja Logroño

Dag 5-7

Barcelona

Na het ontbijt neemt u afscheid van de wijnstreek Rioja wordt naar het station van Logroño gebracht, waar u de trein neemt naar Barcelona, in het hart van Catalunya, waar u de laatste 3 dagen gaat doorbrengen.Na aankomst op het station van Barcelona wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze partner, due u naar uw hotel brengt.
In de middag meldt u zich voor een begeleide ½ dagtour in een klein groepje (max. 16 personen) langs de hoogtepunten van Barcelona: van de unieke Gotische wijk tot aan de Montjüic heuvel, waarvandaan u de schoonheid van deze prachtige mediterrane stad kunt bewonderen.
Na de tour wordt u naar uw hotel gebracht; de rest van de dag is ter vrije besteding.

Montserrat

Na het ontbijt wordt u door uw chauffeur voor vandaag als eerste naar Montserrat in het hart van de regio Catalonië gebracht. Boven op de berg Montserrat ligt het prachtige 11e eeuwse klooster, beroemd om het beeld van de Maagd van Montserrat. U bezoekt het klooster (entree en audioguide inbegrepen).

Na het bezoek aan het klooster heeft u de kans om te genieten van de belangrijke wijnstreek van Catalunya, de Penedés - de thuisbasis van de "Spaanse Champagne "de Cava.
U proeft tenminste 3 wijnen; extra “tastings” zijn tegen betaling mogelijk.

WIJN  Cava wordt geproduceerd in verschillende niveaus van zoetheid, variërend van de droogste, brut nature tot brut, brut reserve, seco, semi seco tot o dulce, de zoetste.

Na de proeverij wordt u naar uw hotel gebracht; de rest van de dag is ter vrije besteding.

Barcelona

Dag 7: hoe kunt u beter genieten van Barcelona dan... met een tapastour! In de namiddag meldt u zich voor een wandeltour onder begeleiding van een gids die gespecialiseerd is in gastronomische gerechten, naar de Ramblas. U gaat de beroemde Mercado de la Boquería binnen, waar u traditionele producten kunt proeven. Daarna wordt de tour door de Gotische wijk voortgezet en worden 2 stops gemaakt bij lokale restaurants die een brede selectie van lokale, heerlijke tapas bieden. Verschillende hapjes en drankjes zijn inbegrepen. Na de tour is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting op basis van logies en ontbijt:
Optie A - Hotel Aranea Barcelona
Optie B - Hotel Balmes Barcelona
Optie C - Eurostars Gran Marina Barcelona

Dag 8

Hasta luego!

Helaas is dit alweer het einde van uw reis...
Na het ontbijt checkt u uit. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht heeft u deze dag ter vrije besteding.
Uw bagage kunt u in het depot achterlaten (evt. kosten niet inbegrepen). Dan wordt u vanaf het hotel naar de luchthaven van Barcelona gebracht en checkt u in voor uw vlucht.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandverblijf.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: