Best of East Africa

12-daagse groepsreis Kenia & Tanzania

Best of East Africa groepsreis Kenia Tanzania

Tijdens deze zeer complete, bijzondere groepsreis krijgt u een goede indruk van de natuur en de wilde dieren in het grensgebied tussen Kenia en Tanzania. Een aanrader!

1 - Kleine internationale groepen: minimaal 2 / maximaal 7 personen per safari voertuig
2 - Gegarandeerd vertrek
3 - Gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
4 - Overnachtingen in luxe lodges
5 - Engelstalige gids
6 - Volledig verzorgd

 

Game drives in de volgende parken:

  • Lake Naivasha
  • Masai Mara Game Reserve
  • Serengeti National Park
  • Ngorongoro Conservation Area & Crater
  • Lake Manyara National Park
  • Amoseli National Park

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan de kust van Kenia of Tanzania of op de eilanden ZanzibarPemba Island of Mafia Island.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Nairobi

Aankomst in Nairobi. U wordt op het vliegveld verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw hotel brengt.

Optionele upgrade: Nairobi Serena Hotel
Sarova Panafric Nairobi
city hotel
Sarova Panafric
logies & ontbijt

Dag 2

Nairobi

Na het ontbijt maakt u een korte sightseeing tour door Nairobi, waardoor u in korte tijd de schoonheid en geschiedenis van de stad ontdekt. U brengt o.a. den bezoek aan het Sheldrick olifanten weeshuis, het Giraffe Centre en het Karen Blixen Museum.

Lake Naivasha

Na de lunch verlaat u Nairobi en rijdt u in ongeveer twee uur naar Lake Naivasha. Lake Naivasha is een prachtig zoetwatermeer, omringd door dikke stroken papyrus. De bossen rond het meer zitten vol met vogels en daarom is Naivasha ook bekend als een vogelbestemming van wereldklasse. Giraffen dwalen door de acacia, buffels wentelen zich om in de moerassen en colobus apen roepen vanuit de boomtoppen terwijl de grootste nijlpaardpopulatie van het meer de dag doorbrengt met slapen in het ondiepe water.

Alternatieve accommodatie: Naivasha Simba Lodge
Lake Naivasha Sopa Resort Kenya
lodge
Lake Naivasha Sopa Resort
vol pension

Dag 3

Lake Naivasha

In de vroege ochtend kunt u (optioneel) een boottocht op Lake Naivasha maken ($50,- per persoon). Op deze manier krijgt u een goed beeld van de meer dan 300 vogelsoorten die het meer kent.

Masai Mara Game Reserve

Om 10.00 uur vertrekt u voor een afwisselende rit naar Kenia’s bekendste reservaat, de Masai Mara. De reis voert u door de Great Rift Valley waarna u afdaalt naar de Masai Mara, het land waar de rood omwade Masai hun koeien hoeden zonder zich iets aan te trekken van roofdieren. Hier vindt u ook de Masai giraffen.

Alternatieve accommodatie: Sarova Mara Game Camp of Ashnil Lodge
Mara Serena Safari Lodge Kenya
lodge
Mara Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 4

Masai Mara Game Reserve

U maakt ‘s morgens en ‘s middags een game drive in dit prachtige natuurpark met alle gelegenheid om schitterende foto’s te maken. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes, heuvels, acaciabossen en dicht struikgewas. De Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) wordt meestel wel gezien in dit gebied, maar zeker ook vele soorten gazellen, zebras, hyena’s en veel vogelsoorten.

Alternatieve accommodatie: Sarova Mara Game Camp of Ashnil Lodge
Mara Serena Safari Lodge Kenya
lodge
Mara Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 5

Lake Victoria

Vandaag heeft u een flinke rit voor de boeg. Na het ontbijt vertrekt u richting grensovergang Isebania. De weg doorkruist de Mara rivier en voert langs het Masura Moeras.
Na de nodige grensformaliteiten passeert u de grens met Tanzania. U stapt hier over in een ander safarivoertuig maar behoudt uw gids. U rijdt naar Speke Bay aan het grootste meer in Afrika, Lake Victoria. Met een oppervlakte van 68.000 km² is het bijna zo groot als  het totale oppervlak van Nederland en België samen.

Alternatieve accommodatie: Speke Bay Lodge
Serenity on the Lake, Kalemera, Lake Victoria, Tanzania
resort
Serenity on the Lake
vol pension

Dag 6-7

Lake Victoria

In de ochtend heeft u de mogelijkheid voor enkele optionele excursies: een boot- of kanotocht op Lake Victoria of een Cultural Experience, waarbij u meer inzicht krijgt in het leven van de lokale bevolking in het nabijgelegen vissersdorp.

Serengeti National Park

Na de lunch rijdt u naar naar de Ndabaka Gate, de westelijke ingang van het Serengeti National Park. Zelfs tijdens de droge periode komt u in dt deel van het park het hele jaar vele dieren (zoals zebra's en roofdieren)  tegen. Zij doen niet mee aan de “grote trek” van hun verwanten. Verder leven er giraffen, buffels, elanden, hartebeesten, kongoni antilopen, waterbokken, Thompson gazellen, leeuwen en hyenas, enz.
U reist verder middels een en-route game drive door het park naar uw accommodatie.

Alternatieve accommodatie: Mbalageti Serengeti
Serengeti Serena Safari Lodge, Serengeti National Park, Tanzania
lodge
Serengeti Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 8

Serengeti National Park

Na het ontbijt kunt u genieten van een volle dag game drive in het Serengeti National Park. U gaat samen met de gids verschillende gebieden verkennen, waaronder de rivieren in het Seronera gebied, de Moro kopjes en de Gol kopjes . De uitgestrekte graslanden worden afgewisseld met rotspartijen van kopjes (rotsen) die als eilanden in de vlakke vlakte staan. Onderweg ziet u een grote verscheidenheid aan vogels, zoogdieren en reptielen.

Ngorongoro Conservation Area

Na een picknick lunch bij Nabi Hill rijdt u middels een en-route game drive door de 'short grass plains' op de grens van het Ngorongoro Conservation Area, via de Malanja depression naar de Ngorongoro krater. Ook hier kunt u ondeweg veel verschillende landschappen en dieren zien.

Alternatieve accommodatie: Ngorongoro Lions Paw Camp
Ngorongoro Serena Safari Lodge Tanzania
lodge
Ngorongoro Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 9

ngorongoro crater

Ngorongoro Crater

's Morgens vroeg rijdt u langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18km en een oppervlakte van 256 km2. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.

De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

Aan het einde van de middag rijdt u naar het Lake Manyara National Park voor uw overnachting.

Alternatieve accommodatie: Kirurumu Manyara Lodge
Lake Manyara Serena Safari Lodge Tanzania
lodge
Lake Manyara Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 10

Lake Manyara National Park

Dit relatief kleine park wordt voor het grootste deel ingenomen door het meer. Vanaf de ingang van het park bij Mto wa Mbu rijdt u door een vijgenbos en gewoonlijk komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om haar heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahagoniebomen klimmen.

Tijdens uw game drive(s) kunt u hier tevens o.a. gazelle, impala, buffel, wildebeest, hyena, baviaan, giraffe, en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

Alternatieve accommodatie: Kirurumu Manyara Lodge
Lake Manyara Serena Safari Lodge Tanzania
lodge
Lake Manyara Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 11

Amboseli National Park

In de ochtend vertrekt u naar Arusha. Na de lunch rijdt u verder richting Kenia. Na de nodige grens formaliteiten aan de grensovergang Namanga Manyara gaat u de grens over en bevindt u zich in Kenia.
De eindbestemmming is het Amboseli National Park, een relatief klein park maar met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. U kunt tijdens de game drives genieten van de leeuwen, giraffen, zebra’s, buffels, neushoorns, wildebeesten, impala’s, gazelle’s en vele ander diersoorten, waaronder ongeveer 425 verschillende soorten vogels.

Alternatieve accommodatie: Ol Tukai Lodge
Amboseli Serena Safari Lodge Kenia
lodge
Amboseli Serena Safari Lodge
vol pension

Dag 12

Nairobi

In de ochtend maakt u een laatste game drive in het Amboseli National Park.
Na de lunch reist u met uw gids richting Nairobi (vanaf de uitgang is het ongeveer 3 uur rijden naar Nairobi).
Transfer naar de luchthaven van Nairobi; hier eindigt uw safari.

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan de kust van Kenia of Tanzania of op de eilanden

Zanzibar ⊳ Pemba Island ⊳ Mafia Island ⊳

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: