4x4 Desert Adventure Oman

12-daagse self-drive door de woestijn van Rub Al Khali

4x4 Desert Adventure Rub Al Khali Oman

Ga mee op een woestijn expeditie in Oman met BMS-Travellers en Dunes & Stars. Samen ontdekken we de meest bijzondere (en meest afgelegen) delen van de grote Arabische woestijn.
U rijdt zelf in een goed geëquipeerde Toyota Landcruiser (2 personen per auto) onder begeleiding van de zeer ervaren crew van Dunes and Stars. 

"The closest thing to an expedition on Mars!"

Dunes and Stars bereid de route voor die aangepast wordt aan het niveau van de groep. Er gaat veel equipment mee - van de hoogste kwaliteit: navigatie apparatuur, satelliet communicatie, offroad gear en kampeerspullen. Er gaat ook minimaal 4 man staff mee, waaronder een kok, zodat u ook ’s avonds niets te kort komt.

Deze reis vergt een ‘normale’ fysieke gesteldheid. De reiziger moet in staat zijn om bij een hoge temperatuur zich buiten de auto te begeven en fysieke inspanning te leveren (lopen, zand scheppen).
Midden in de woestijn is geen acute medische hulp beschikbaar en ondanks de satelliettelefoon en GEOS kan medische hulp meer dan 24 uur verwijderd zijn.

De expeditie wordt geleid door de oprichtervan Dunes and Stars Jurjen Duintjer. Jurjen heeft meer dan 10 jaar ervaring met reizen in de Rub Al Khali (Empty Quarter). Hij doet dit samen met vriend en zakenpartner Abdullah Mushaikhi, een zeer ervaren gids en woestijnrijder. Zij delen een passie voor desert driving en doen dit naast hun andere werkzaamheden.

Kortom, dit is echt een UNIEKE en exclusieve reis door een gebied waar bijna niemand anders kan reizen!

U kunt deze reis in 3 verschillende klassen maken.

 

 • Muscat
 • Salalah
 • Mughsayl blowholes
 • Fazayah Beach
 • Grensstadje Al Mazyounah
 • Rub Al Khali (Empty Quarter)
 • 4x4 rijden door de woestijn en zandduinen
 • Navigeren op basis van roadbook en GPS
 • Onder begeleiding van gespecialiseerde expeditieleiders

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-2

Amsterdam > Muscat

U vliegt van  Amsterdam naar Muscat (vlucht niet inbegrepen).

Optie AB - Fast Track Immigration + assistentie bij de paspoortcontrole
Optie C - VIP Exclusive Meet & Greet

Privé transfer naar uw hotel. Op dag 2 maakt u met een privé gids een City Tour door Muscat. U bezoekt de Sultan Qabouz Grand Mosque, de enige moskee in Oman waar bezoekers binnen mogen. Hier ziet u het grootste, uit één stuk bestaande, hand- gemaakte Perzische tapijt ter wereld. De binnenmuren zijn van Carara marmer. U rijdt door de diplomatieke wijk en bezoekt de Muttrah Souque (markt) en natuurlijk ook oud Muscat met het Al Alam Palace en twee Portugese forten, Jalali en Mirani.

Optioneel: een bezoek aan het Royal Opera House, één van de meest bijzondere meesterwerken in Oman. Het gebouw heeft een prachtig design en ziet er erg indrukwekkend uit. Naast de opera vind u in het gebouw restaurants, boetiekjes en een grote tuin.

Optie A - Royal Tulip Muscat, Standard Room
Optie B - Crowne Plaza Muscat, Sea View Room
Optie C - The Chedi Muscat, Sea View Room
Royal Tulip Muscat, Oman
city hotel
Royal Tulip Muscat
logies & ontbijt
Crowne Plaza Muscat, Oman
city hotel
Crowne Plaza Muscat
logies & ontbijt
The Chedi Muscat, Oman
beach resort
The Chedi Muscat
logies & ontbijt

Dag 3

Muscat > Salalah

In de ochtend kunt u heerlijk relaxen en gebruik maken van de faciliteiten van uw hotel.
In het begin van de middag een privé transfer van het hotel naar de de luchthaven van Muscat voor uw vlucht naar Salalah (vlucht niet inbegrepen).
Na aankomst wordt u middels een privé transfer naar uw hotel gebracht.

Optie AB - Salalah Gardens Hotel, Deluxe Room
Optie C - Millennium Resort Salalah, Premier Pool View Room
Salalah Gardens Hotel, Salalah, Oman
city hotel
Salalah Gardens Hotel
half pension
Millennium Resort Salalah, Oman
city hotel
Millennium Resort Salalah
half pension

Dag 4

Kust & Wadi’s van Zuid Oman

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Salalah. Hier staan dan de auto’s al klaar, afgetankt en beladen met equipment, eten en drinken. Na een korte briefing rijden we stad uit, langs de kust naar het zuidwesten. De kustweg hier is erg mooi, met passages die vlak langs het strand voeren maar ook over kleine passen met scherpe haarspeldbochten.
We houden drie stops langs de kust:

 1. De blowholes bij Mughsayl, waar de zee via nauwe openingen uit de rotsen spuit.
 2. Fazayah Beach: het mooiste strand van Oman. We nemen ruim de tijd zodat iedereen kan zwemmen.
 3. Een mooi viewpoint boven op een klif van bijna 1000 meter hoog met een ongeëvenaard uitzicht over de Indische oceaan.

Op een van deze punten zullen we ook lunchen. Geleidelijk komen we steeds dichter bij de grens met Jemen, en zullen we enkele militaire checkpoints passeren.
Over de security en Jemen hoeft u zicht geen zorgen te maken. De grensbewaking is zeer goed en de brandhaarden in Jemen zijn zeer ver verwijderd van dit gebied.

Na het viewpoint verlaten we kust en rijden we het binnenland in, waar het asfalt al snel ophoudt en overgaat in gravelwegen. We rijden nu naar het noordwesten door een systeem van droge rivierbeddingen (Wadi’s). Soms is er helemaal geen track meer en banen we onze weg over het gravelbed en keien in de Wadi.
Hier zullen we ergens het kamp opslaan en overnachten. Onze crew regelt verder alles en u kunt genieten van het kampvuur, lekker eten en een drankje.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 5

Via Al Mazyounah naar Rub Al Khali

We rijden nog een stuk door de Wadi en komen uit bij een streng bewaakte militaire post, op de grens met Jemen. Vanaf hier rijden we over een track naar het slaperige grensstadje Al Mazyounah. Hier stoppen we om de auto’s vol te tanken en wat laatste inkopen te doen (ijs, hout etc). Afhankelijk van de voortgang kunnen we hier eventueel lunchen. Dan zetten we koers voor de Rub Al Khali woestijn. Hiervoor moeten we eerst nog ruim 100 km over een rechte track rijden door ‘the middle of nowhere’. Maar na een uur komen dan eindelijk de eerste hoge duinen in zicht, aanvankelijk als een soort luchtspiegeling.

We verlaten de track en als we de eerste duinen gepasseerd zijn stoppen we, om de banden op een lagere spanning te zetten maar ook om een uitbreide briefing en demonstratie te geven over zand rijden, navigatie, rij-strategie en veiligheid.
We rijden dan rustig dieper de woestijn in en zullen enkele duinpassages gaan doen.

Ongeveer een uur voor zonsondergang zoeken we dan een mooie plek uit voor het kamp, en genieten we wederom van goed eten en goed gezelschap.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 6

Rub Al Khali

De meeste mensen zullen al voor zonsopgang wakker worden, en we nemen de tijd voor een lekker ontbijt. Dan pakken we de spullen en gaan rijden voordat het al te heet wordt.

U rijdt alles zelf maar onze crew is altijd beschikbaar om bij u in de auto te stappen en aanwijzingen en tips te geven. Als u een duinpassage te heftig vind dan kan iemand van de crew het ook overnemen. In principe rijdt er altijd een auto van D&S voorop, en een als laatste.
De auto’s houden contact via de radio. Bij een ingewikkelde duinpassage zal eerst gescout worden, één auto rijdt dan vooruit en bepaald het ideale pad door de duinen. Dit kan soms even duren, zeker bij nieuwe duinpassages. Iedereen komt op een gegeven moment wel een keer vast te zitten maar dat hoort er bij. Meestal komt een auto dan snel weer los maar soms moet er getrokken, geduwd of zelfs gegraven worden. Dan komt het aan op teamwerk.

Gasten die geïnteresseerd zijn in navigatie betrekken we graag hierbij. We navigeren op basis van een roadbook en een GPS.
We nemen ruim de tijd voor lunch, en aan het einde van de dag zetten we wederom het kamp op, op een mooie plek.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 7

Rub Al Khali

De laatste volle dag in de woestijn. U zult merken dat u vooruitgang boekt in het zandrijden, maar wees niet overmoedig. We zullen er voor zorgen dat iedere duinpassage een uitdaging vormt. Maar we ruimen altijd genoeg tijd in voor foto’s, sanitaire stops, lunch etc. Geen haast, in ons roadbook hebben we altijd meerdere opties om weer uit te woestijn te komen; er is dus niet maar 1 route die gevolgd moet worden.

Als we ons laatste woestijnkamp opzetten zal dit vertrouwd aanvoelen.

Dunes and Stars Desert Camp, Oman
camping
Dunes and Stars Desert Camp
all inclusive

Dag 8-10

Rub al Khali > Salalah

We zullen de route zo plannen dat we aan het begin van de middag de woestijn uit rijden. Afhankelijk van de locatie kunnen we een bezoek aan Ubar overwegen. De ‘lost city’ Ubar is een archeologische opgraving van een verloren gewaande caravanstad. Vanuit hier verlieten in de oudheid caravans richting de Levant. U moet zich echter hier niet te veel van voorstellen, het is niet bepaald het Colosseum;). We stoppen er dan ook alleen als het op de route ligt.

In de late middag rijden we dan Salalah weer binnen en zetten u af bij een van de mooie resorts. Na een plons in de Oceaan (of het zwembad) drinken we dan gezamenlijk in de tuin van het hotel nog wat en dan nemen we afscheid. In de dagen hierna kunt u Salalah verder ontdekken; het is een hele aangename stad met een paar leuke verassingen (het is heel groen!).

Optie A - Hilton Salalah Resort, Guest Room
Optie B - Salalah Rotana Resort, Classic Room
Optie C - Al Baleed resort Salalah, Premier Sea View Room
Hilton Salalah Resort, Oman
beach resort
Hilton Salalah Resort
half pension
Salalah Rotana Resort, Salalah, Oman
beach resort
Salalah Rotana Resort
half pension
Al Baleed Resort Salalah by Anantara, Oman
beach resort
Al Baleed Resort Salalah
half pension

Dag 11

Salalah > Muscat > Amsterdam

Deze dag kunt u naar eigen inzicht indelen en gebruik maken van de faciliteiten van uw hotel.

U kunt uw hotelkamer tot 15:00 uur gebruiken.

In de middag een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht via Muscat terug naar Amsterdam (vluchten niet inbegrepen).

Dag 12

Amsterdam

Aankomst Schiphol, Amsterdam.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: