Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Botswana Under Canvas

11-daagse luxe kampeersafari Botswana

11-daagse luxe kampeersafari Botswana

Tijdens de safari’s wordt gebruik gemaakt van eigen speciaal aangepaste safarivoertuigen en u overnacht in ruime Meru-tenten.
Deze klassiek ogende tenten zijn 3,2 meter in het vierkant met daarin comfortabele bedden. Aan de achterzijde zit een extra rits om makkelijk bij de ‘bucket shower’ en het chemisch toilet te komen, welke apart achter uw tent worden geplaatst.

Tijdens de safari’s zijn alle game drives, park entree- en campinggelden, maaltijden en drankjes inbegrepen. Een kok en camp crew gaan iedere dag vooruit om het kamp op te zetten; als u aankomt staat uw drankje al klaar.

  • Luxe kamperen in de mooiste gebieden van zuidelijk Afrika
  • Game drives bootsafari's en mokoro (kano) safari's in de Okavango Delta en Chobe
  • Bezoek aan de Victoria Watervallen

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Johannesburg

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van African Rock Hotels, die de transfer verzorgt naar uw hotel.

African Rock Hotel, Johannesburg
boutique hotel
African Rock Hotel
logies & ontbijt

Dag 2-3

Okavango Delta & Moremi

Na een vroeg ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw vlucht van Johannesburg naar Maun, Botswana. U wordt verwelkomd door een vertegenwoordiger van Drumbeat Safaris, waarna uw safari aanvangt.
U vliegt van Maun over de Okavango Delta naar het Moremi Game Reserve, naar het Xakanaxa gebied, waarna de reis wordt voortgezet naar het eerste mobiele tentenkamp, dat al is opgezet als u aankomt.

Xakanaxa

Xakanaxa (spreek uit Ka-ka-na-ka) is één van de beste safarigebieden van Botswana, waar een grote variëteit aan dieren leeft, waaronder leeuwen, olifanten en cheeta’s. U trekt erop uit, op zoek naar bijzondere dieren, planten en landschappen.

Als u aan het einde van de dag in het kamp aankomt is het water voor de douche alvast wordt opgewarmd. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk 3-gangen diner in de mess tent of onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Activiteiten: ochtend- en middag game drives, mokoro (kano) safari
DrumBeat Mobile Camp, Botswana
mobile tented camp
DrumBeat Mobile Camp
all inclusive + activiteiten

Dag 4-6

Okavango Delta & Moremi, Khwai

Middels een en-route game drive rijdt u naar het Khwai gebied. Slechts gescheiden door de altijd stromende Khwai rivier verblijft u de komende nachten in het Khwai gebied, dat gedeeltelijk in Moremi ligt. De dieren die in Moremi leven, komen ook hier voor. De Khwai rivier loopt als een levensader richting Chobe National Park en heeft een enorme aantrekkingskracht op de dieren die regelmatig oversteken waarbij ze de nijlpaarden en krokodillen nauwelijks storen.

De flood plains vormen een wijds, open landschap met  seizoengebonden ondiepe meertjes, zoutvlaktes en rivieren die een veelvoud van wild en vogels aantrekken. In Khwai krijgt men een gevoel van rust en veiligheid.

Bij terugkeer in het kamp is het kampvuur al aangestoken en staat uw aperitief voor u klaar.

Activiteiten: ochtend-, middag- en avond game drives
DrumBeat Mobile Camp, Botswana
mobile tented camp
DrumBeat Mobile Camp
all inclusive + activiteiten

Dag 7-8

Chobe National Park, Savute

Middels een en-route game drive rijdt u naar het Savute gebied in Chobe Natuional Park.

Het gebied van de Savute (of Savuti) Channel maakte ooit deel uit van het Makgadigadi Meer en destijds verbond de Savute rivier de delta met de Zambezi rivier. Tegenwoordig is het open grasland waar u vele soorten wild kunt tegenkomen zoals de giraffe, olifant, zebra, impala, wildebeest, kudu, buffel, en natuurlijk de er omheen zwervende roofdieren zoals leeuwen, de gevlekte hyena, jakhals en cheeta.
Savute staat vooral bekend om zijn (onder andere op olifanten jagende) leeuwen. Ongetwijfeld zult u ze ‘s nachts horen...

Gedurende de zomermaanden is er een enorme zebramigratie. Kuddes van 25.000 exemplaren passeren tweemaal per jaar de Savute Channel, namelijk:
- als zij de winter doorbrengen bij de Linyanti rivier in het noorden en
- als zij tijdens het regenseizoen naar de Mababe Depression trekken.
Hun trek zuidwaarts is gewoonlijk gedurende november en december en de terugkeer naar de Linyanti rivier is tussen februari en april.

Een warme douche staat al voor u klaar en de tafel is gedekt voor weer een overheerlijk diner in de bush.

Activiteiten: ochtend- en middag game drives
DrumBeat Mobile Camp, Botswana
mobile tented camp
DrumBeat Mobile Camp
all inclusive + activiteiten

Dag 9

Chobe National Park

Middels een en-route game drive rijdt u verder het Chobe Natuional Park in.

Wat Chobe zo bijzonder maakt, merkt u als u het gebied doorkruist. Het is een ondoordringbaar bush-landschap van bijna 11.000 km2, in alles het tegendeel van de vlaktes van Oost-Afrika, waar u kuddes wild langs de horizon ziet trekken. Door de dichte plantengroei ziet u de dieren hier bijna altijd van dichtbij. De flora en fauna van Chobe is ongelooflijk rijk. De Big Five en tientallen andere diersoorten komen er voor zo als antilopen, bavianen, wrattenzwijnen, nijlpaarden en krokodillen, maar ook meer dan 350 vogelsoorten.

Chobe National Park herbergt de grootste populatie olifanten van heel Afrika. Duizenden olifanten zien is hier echt niet ongewoon. De enorme kuddes buffels trekken op hun beurt grote groepen leeuwen aan: de ideale omstandigheden voor hen om hun prooien te verschalken vanuit het hoge gras.

Bij aankomst in de lodge staan de douches klaar om het stof van u af te spoelen. Rond het kampvuur neemt u de heldere sterrenhemel in u op en valt u in slaap met het geluid van de Afrikaanse bush.

Activiteiten: game drive, boot excursie op de Chobe rivier
Bakwena Lodge, Chobe, Botswana
lodge
Bakwena Lodge
half pension

Dag 10

Victoria Falls

Na het ontbijt transfer per auto naar Victoria Falls, Zimbabwe. De rit duurt ongeveer 2,5 uur inclusief grensformaliteiten. Na aankomst in Victoria Falls wordt u naar uw accommodatie gebracht. U kunt een bezoek brengen aan de watervallen.

Het is goed te begrijpen dat de lokale bevolking dit wonder "Mosi-oa-Tunya" (rook die dondert) noemt. Het dikke tropische struikgewas van het regenwoud tegenover de Victoria watervallen wordt gevoed door de mist van de watervallen. U maakt een wandeltocht door het bos maken en kunt genieten van verschillende uitkijkpunten op de watervallen.
Maar er is veel meer te doen. Wat denkt u van de spectaculaire watersporten zoals raften en riverboarden, of een adembenemende ‘flight of the Angels’ per helicopter of vliegtuig over de watervallen?

Activiteiten zijn niet inbegrepen.

Ilala Lodge, Victoria Falls, Zimbabwe
lodge
Ilala Lodge
half pension

Dag 11

Johannesburg

In de ochtend vliegt u van de internationale luchthaven van Victoria Falls naar Johannesburg, Zuid-Afrika voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: