Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Colourful Madagascar

19-daagse privé rondreis

Verken het betoverende Madagaskar met een privé-gids en -auto, omgeven door weelderige natuur en unieke fauna. Ontdek de bijzondere, endemische maki's (lemuren) tijdens natuurwandelingen in diverse parken, terwijl u de pracht van hun habitat bewondert. Verdiep u in de lokale cultuur met bezoeken aan schilderachtige steden en traditionele dorpen, waar u wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis en levensstijl van de Malagassiërs.

Tijdens deze reis krijgt u een goed beeld van de betoverende natuur en de vriendelijke bewoners van Madagaskar!

  • Privé auto met gids
  • Verblijf in luxe kleinschalige accommodaties
  • Diverse begeleide wandelingen door natuurgebieden en nationale parken
  • Veel natuur en wildlife
  • Op zoek naar vele verschillende maki's (lemuren)
  • Bezoek aan diverse steden en dorpen
  • Culturele bezoekjes
  • Kano-excursie Vezo stam
  • Strand en (water)sport activiteiten

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Antananarivo

Na aankomst op Antananarivo International Airport in Madagaskar (vlucht niet inbegrepen) wordt u verwelkomt door de privé gids (tevens uw chauffeur) voor de gehele reis.

Relais Des Plateaux, Antananarivo, Madagascar
city hotel
Relais Des Plateaux
half pension

Dag 2-3

Antsirabe

U rijdt samen met uw gids naar het zuiden. Zodra u Antananarivo verlaat, bepalen de rijstvelden en dorpen die kenmerkend zijn voor de Hooglanden het landschap. Bij Ambatolampy, tijdens een korte pauze, ontdekt u het nogal verrassende werk van de fabrikanten van aluminium schalen, die overal in Madagaskar te vinden zijn. In de middag komt u aan in Antsirabe, waarna u een kort bezoek aan de stad brengt.

Op dag 3 maakt u een lokale gids een wandeling van 1½ tot 4 uur door The Highlands, een uniek landschap bestaande uit verschillende heuvels, dorpen op de helling, huizen gemaakt van bakstenen en rieten daken, een kleurrijke vallei met rijstvelden... u wandelt van het ene dorp naar het andere, van het ene huis naar het andere ontmoet u boeren, ambachtslieden en smeden.

Couleur Café, Antsirabe, Madagascar
boutique hotel
Couleur Café
half pension

Dag 4-5

Ranomafana National Park

U rijdt van Antsirabe naar het plaatsje Ambositra, bekend om zijn ambachtelijke houtsnijwerk en handgeweven textiel. U maakt met de gids een wandeling door het plaatsje waarbij u de ambachtslieden aan het werk kunt zien in hun ateliers.

Vanuit hier vervolgt u de weg naar het Ranomafana National Park, een toevluchtsoord voor biodiversiteit. Dit weelderige regenwoud herbergt een unieke verscheidenheid aan dieren: maar liefst 12 verschillende soorten maki’s (lemuren). Het park staat bekend om zijn weelderige vegetatie, watervallen en natuurlijke warmwaterbronnen.
U maakt op dag 5 met de gids een wandeling van 2 tot 5 uur door het regenwoud op zoek naar maki's. Verder ziet u een grote verscheidenheid aan bloemen, bomen, reptielen en vogels.

Hôtel Thermal Ranomafana, Madagascar
country hotel
Hôtel Thermal Ranomafana
half pension

Dag 6-7

Tsaranoro Valley

U brengt een bezoek aan de pittoreske stad Fianarantsoa. Verdwaal in de smalle straatjes van de oude stad, bezoek de lokale markten waar kleurrijke textiel en ambachtelijke producten worden verkocht, en maak kennis met de vriendelijke bevolking die hun traditionele levensstijl levend houdt.
In Ambalavao, bekend om zijn traditionele zijdeproductie en ambachten, brengt u een bezoek aan een papieratelier waar het bijzondere Antemoro papier wordt gemaakt.

Op dag 7 maakt u een wandeling door de Tsaranoro Valley. Enorme granieten koepels maken deze bergen met smalle valleien tot een geweldige plek. De gids leidt u door het bos om ringstaartmaki’s te gaan bekijken. De echte sportievelingen kunnen de "kameleon" beklimmen, een kleine berg in de vallei, of een wandeling rond de Tsaranoro-klif in het zuiden.

Camp Catta, Tsaranoro, Madagascar
country hotel
Camp Catta
half pension

Dag 8-9

Isalo National Park

U rijdt zuidwaarts van Tsaranoro tussen de bergen van het Ihorombe-plateau door, naar Ranohira.
Hier ligt ook het Isalo National Park, een opmerkelijke oase van verbazingwekkende landschappen: immense zandsteenformaties, diepe kloven, steile pieken en indrukwekkende grotten. Dit betoverende park herbergt diverse inheemse dieren, waaronder ringstaartmaki's, Verreaux's sifaka's en verschillende vogelsoorten zoals de Madagaskar-klauwier.
U maakt met een lokale gids een wandeling van 2 tot 4 uur* door de ‘Grand Canyon’ van Madagaskar, waar u op vele plekken kunt genieten van een adembenemende vista’s.

Hôtel le Relais de la Reine, Madagascar
country hotel
Hôtel le Relais de la Reine
half pension

Dag 10-12

Ifaty

U vervolgt uw reis richting het zuidwesten, richting de kust  naar Ifaty. De route doorkruist verschillende botanische landschappen, mangroven en strand. Onderweg maakt u korte stops bij de prachtig versierde houten Mahafaly-graven.
Onderweg brengt u een kort bezoek aan het Antsokay Arboretum, een botanische tuin die bekend staat om zijn diverse collectie van inheemse planten en bomen. In de middag arriveert u in de kustplaats Ifaty, met uitgestrekte witte zandstranden, turkooisblauwe wateren en kleurrijke koraalriffen. U kunt hier genieten van het strand en activiteiten zoals snorkelen, duiken en walvissen te spotten.

Op dag 11 bezoekt u in de ochtend Reniala Nature Reserve, bekend om zijn unieke plantensoorten, waaronder de iconische baobab-bomen, aloë vera en endemische cactussen. Het herbergt ook een scala aan dieren in het wild, zoals maki’s, vogels, reptielen en kameleons.

Op dag 13 nemen de vissers van de Vezo stam u mee op een avontuurlijke kano-excursie door de turkooisblauwe wateren. U leert ook meer over de eeuwenoude traditionele levensstijl van de Vezo en het dagelijks leven, inclusief het repareren van netten, het verzamelen van zeevruchten en het delen van verhalen over hun diep verbonden relatie met de zee...

Les Dunes d'Ifaty, Madagascar
beach resort
Les Dunes d'Ifaty
half pension

Dag 13

Antananarivo

U kunt vandaag heerlijk relaxen en genieten van het strand, of gebruik maken van de (water)sport activiteiten die door de accommodatie worden aangeboden.

In de middag vliegt u van van de luchthaven van Toliara (Tuléar) naar Antananarivo (vlucht inbegrepen).

Palissandre Hôtel & Spa, Antananarivo, Madagascar
city hotel
Palissandre Hôtel & Spa
half pension

Dag 14-15

Andasibe National Park

U rijdt van Antananarivo door het groene landschap van het oosten naar Andasibe. Deze route brengt u naar het vochtige deel van het land met vele primaire bossen en meren.
Onderweg brengt u een bezoek aan het dierenpark Madagascar Exotic (ook bekend als de Peyrieras Butterfly Farm en Reptiles Park), waarna u doorrijdt naar Andasibe, een typisch Betsimisaraka dorp, de op een na grootste stam van het eiland.

Op dag 15 maakt u met een lokale gids een wandeling 2 à 4 uur door het woud van Andasibe National Park op zoek naar maki's, waaronder de Indri Indri, de grootste van het eiland. Verder ziet u een grote verscheidenheid aan bloemen, bomen, reptielen en vogels. Het park is nog niet aangetast door toerisme en hier kunt u de natuur op haar best zien.
In de middag bezoekt u Vakôna Forest Private Reserve, een klein park waar de maki’s zijn deels tam zijn, waardoor ze zich tot dichtbij laten benaderen. Met een kano kunt u naar Lemur Island varen dat een aantal inheemse lemuren beschermt. Er zijn vier soorten te zien: de bamboe maki, de zwart-wit ruffed maki, bruine maki en de beroemde Sifaka, de dansende lemuren van Madagaskar.

Mantadia Lodge, Andasibe, Madagascar
lodge
Mantadia Lodge
half pension

Dag 16-17

Palmarium Reserve

Na het ontbijt rijdt u van Andasibe naar Manambato. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan Brickaville, een oude koloniale stad bekend om haar suikerrietplantages.
Vanaf hier rijdt u via een onverharde weg naar het dorp Manambato, aan de oever van het Rasoabe-meer. U vaart u met de boot in ongeveer 1 uur naar het Palmarium Reserve, ook bekend als Ankanin'ny Nofy (nest van de dromen).

Het Palmarium Reserve is de ideale plek om in direct contact met de natuur te komen. Het reservaat is de thuisbasis van 7 soorten maki’s (lemuren), met Indri Indri en Aye Aye als een hoogtepunt, vele soorten reptielen in het bijzonder kameleons.
U maakt met een gids wandelingen door het park. Laat u betoveren door de weelderige biodiversiteit: orchideeën, vleesetende planten, ebbenhout, mahonie en  reizigerspalm, de typische palm van Madagaskar. Ontdek zeldzame lemuren die hoog in de bomen dartelen en kleurrijke vogels die door de lucht vliegen.

Palmarium Hotel Ankanin'Nofy, Madagascar
lodge
Palmarium Hotel Ankanin'Nofy
half pension

Dag 18

Vanuit het Palmarium Reserve vaart u met de boot in ongeveer 1 uur naar Manambato, waarna u verder rijdt via Andasibe naar Antannanarivo.
U passeert prachtige rijstvelden, weelderige bossen en schilderachtige dorpjes. Onderweg ziet u lokale markten waar kleurrijke waren worden verkocht en traditionele ambachten worden uitgeoefend. U kunt hier altijd even stoppen om rond te kijken.

Palissandre Hôtel & Spa, Antananarivo, Madagascar
city hotel
Palissandre Hôtel & Spa
half pension

Dag 19

Antananarivo

U brengt in de ochtend een bezoek aan het Ambohimanga Royal Palace, een UNESCO-werelderfgoed dat de rijke geschiedenis van Madagaskar belichaamt. Dit koninklijke complex, ooit de residentie van Madagaskar's heersers, biedt een fascinerende kijk op de traditionele architectuur en cultuur van het eiland. U kunt door de prachtig bewaard gebleven gebouwen en tuinen dwalen, waarbij ze worden omgeven door een aura van koninklijke grandeur en spirituele betekenis.

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, brengt uw gids u naar de luchthaven, waar u afscheid neemt en incheckt voor uw vlucht (niet inbegrepen).

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: