Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Kenyan Honeymoon

12-daagse luxe privé huwelijksreis safari Kenia

Kenyan Honeymoon, 12-daagse luxe privé huwelijksreis safari Kenia

Luxe huwelijksreis langs diverse bijzondere wildparken van Kenia. U gaat samen met uw privé gids op game drive in de wildparken op zoek naar de BIG 5 en andere wilde dieren, en overnacht in luxe accommodaties, uiteraard indien mogelijk in de Honeymoon Suite.

Mocht u na deze bijzondere ervaring nog uit willen rusten aan het strand  is dat uiteraard mogelijk deze bijzondere reisis eenvoudig te verlengen naar een strandbestemming naar keuze.

 

Privé game drives in de volgende parken:

  • Samburu National Park
  • Sweetwaters Private Game Reserve
  • Lake Naivasha + boot cruise
  • Masai Mara Game Reserve

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand van de Keniase kust, de eilanden Zanzibar, Pemba, Mafia Island of de Seychellen.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Nairobi

U wordt op de internationale luchthaven Jomo Kenyatta verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

Giraffe Manor, Nairobi, Kenya
boutique hotel
Giraffe Manor
logies & ontbijt

Dag 2

Mount Kenya National Park

Na een uitgebreid ontbijt verlaat u de hoofdstad Nairobi en rijdt door een afwisselend landschap met koffieplantages en landbouwgebieden.
In de hooglanden ten noorden van de evenaar ligt Mount Kenya, de hoogste berg van het land en de op één na hoogste berg van Afrika. De berg is een slapende vulkaan van een paar miljoen jaar oud en is met dichte bossen begroeid. De ecologische diversiteit is één van zijn belangrijkste trekpleisters. U kunt de zeldzame luipaard, evenals de buffel en hyena daar tegenkomen. Olifanten delen hun woongebied met buffels, neushoorns, bavianen, colobusapen (franjeapen) en meerkatten.

Tijdens uw verblijf kunt u paardrijden, mountain biken of heerlijk relaxen in de spa of aan het zwembad.
Fairmont Mount Kenya Safari Club, Kenya
lodge
Fairmont Mount Kenya Safari Club
all inclusive

Dag 3

Samburu National Park

U rijdt naar Samburu, dat door een semi-woestijnklimaat diersoorten kent die niet of nauwelijks in andere delen van Kenia voorkomen. In dit gebied leven de Samburu, een nomadenvolk dat verwant is aan de Masai. Indien de gelegenheid zich voordoet kunt u de Samburu bezoeken en kennismaken met hun levenswijze.

Het Samburu National Park vormt een eenheid met Buffalo Springs- en Shaba National Reservaat. Het reservaat staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe, Grevy zebra’s, Beisa oryx en de giraffe gazelle. U kunt hier ook meer dan 400 soorten vogels aantreffen, waaronder de Somalië struisvogel (met de blauwe nek). Natuurlijk kunt u ook leeuwen, cheeta’s, luipaarden en olifanten tegenkomen, en héél misschien, een met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn...

U maakt met de gids privé game drives in het park.
Sasaab, Samburu, Kenya
lodge
Sasaab
all inclusive

Dag 4-5

Ol Pejeta Conservancy

Na het ontbijt vertrekt u naar het Sweetwaters Private Game Reserve, gelegen op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Samburu.
Ol Pejeta is een bijzonder reservaat gelegen tussen de heuvels van de Aberdares en de besneeuwde toppen van Mount Kenya. Het is uitgegroeid tot het grootste Rhino Sanctuary buiten Zuid-Afrika. Zeldzame rassen op de Conservancy zijn zwarte neushoorns, witte neushoorn, de zeer zeldzame Grevy's zebra's en Jackson's hartebeest, die allen samenleven met een wisselende populatie van leeuwen, olifanten, buffels, cheeta's, luipaarden en antilopen met uitzicht op Mount Kenya.

U maakt met de gids privé game drives in het park, een bezoek brengen aan het Chimpanzee Sanctuary of een wandelsafari met de gids van het kamp maken.
Ol Pejeta Bush Camp, Kenya
tented camp
Ol Pejeta Bush Camp
all inclusive

Dag 6

Lake Naivasha & Hell's Gate

Na het ontbijt rijdt u naar Lake Naivasha. Gelegen op 1800 meter boven zeespiegel is dit het mooiste en hoogst gelegen zoetwatermeer in de Rift Valley. Het is een ideaal uitgangspunt voor verkenningen in de Rift Valley. Rond Lake Naivasha leven ongeveer 300 vogelsoorten, waardoor het meer een paradijs is voor ornithologen. Op een nature drive rond het meer kunt u een flink aantal van deze soorten aantreffen terwijl anderen in de directe omgeving van het meer te vinden zijn. Ook zijn er veel soorten die vaste bewoners zijn in het Hell’s Gate National Park. U vindt hier ook veel roofvogels.

U maakt een boottocht op het meer. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de meer dan 300 vogelsoorten die het meer kent. Maak een korte wandeling op het in het meer gelegen Crescent Island, waar u het wild van dichtbij kan zien. Daarnaast biedt het meer ook onderdak aan veel nijlpaarden die in de avonduren grazen op de oevers. Met een beetje geluk ziet u een visarend die aan het vissen is... prachtig voor de foto!

U maakt met de gids privé game drives in het park en een boot cruise op het meer.
Loldia House, Lake Naivasha, Kenya
guesthouse
Loldia House
all inclusive

Dag 9-11

Masai Mara Game Reserve

Na het ontbijt vertrekt u voor een afwisselende rit naar Kenia’s bekendste reservaat, de Masai Mara. De reis voert u door de Great Rift Valley waarna u afdaalt naar de Masai Mara, het land waar de rood omwade Masai hun koeien hoeden zonder zich iets aan te trekken van roofdieren. In dit gebied, dat grenst aan het Serengeti National Park in Tanzania, is zowel het groot als klein wild ruimschoots aanwezig. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes, heuvels, acaciabossen en dicht struikgewas. De grootste populatie leeuwen van Kenia leeft in dit reservaat en van de weinige neushoorns die nog in Kenia leven, zult u deze eerder hier kunnen ontdekken dan in de andere parken van Kenia.

De Masai Mara is beroemd om zijn migratie van wildebeesten en zebra's terwijl leeuwen en andere roofdieren voortdurend in het hoge gras klaar liggen om hun prooi te bespringen. De migratie van de dieren trekt van Tanzania in noordelijke richting tussen maart en augustus naar de Masai Mara, waar zij blijven tot november. Het begin van het korte regenseizoen in november en december is het startsein voor de zuidoostelijke trek terug naar Tanzania. In februari/maart begint het eco-spektakel overnieuw.

U maakt met de gids privé game drives in het park.
Mara Bushtops, Masai Mara, Kenya
tented camp
Mara Bushtops
all inclusive

Dag 12

Nairobi

‘s Morgens vroeg maakt u uw laatste safari. Na het ontbijt vertrekt u naar Nairobi voor uw vlucht naar huis of naar een strandbestemming om even heerlijk tot rust te komen.

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand van de Keniase kust, de eilanden ZanzibarPemba, Mafia Island of de Seychellen.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: