Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Magic of the Paradores

8-daagse self-drive Spanje

Magic of the Paradores 8-daagse self-drive Spanje

Proef de ziel van Spanje en de magie van de Paradores: luxe hotels in kastelen, paleizen, kloosters of zelfs nieuwe gebouwen gelegen in een historische omgeving of midden in de natuur.

Deze 8-daagse self-drive neemt u mee langs beroemde historische plaatsen van Madrid, Valencia en Barcelona, maar laat u ook de échte sfeer van Spanje ervaren: de culinaire ziel van het land. Heerlijke tapas, paella, wijnen en dranken. Een absolute aanrader voor liefhebbers van cultuur én culinair!

 

  • Halve dag stadstour Madrid
  • Tapas en wijnlunch in een typische bodega in Madrid
  • Paellaworkshop en lunch in Valencia
  • Toegang tot de abdij van Montserrat
  • Bezoek aan een wijnmakerij in Penedes Area + Cava-wijnproeverij
  • Halve dag stadstour Barcelona
  • Vermout-proeverij in La Barceloneta
  • Overnachtingen in bijzondere Paradores

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Madrid

Na aankomst op het vliegveld van Madrid (vlucht niet inbegrepen)  haalt u uw huurauto af. Dan rijdt u naar uw accommodatie, Parador Alcalá de Henares.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Parador de Alcalá de Henares, Spain
parador
Parador de Alcalá de Henares
half pension

Dag 2

Madrid

Na het ontbijt maakt u een begeleide Madrid Highlights Tour van een halve dag. U bezoekt plaatsen zoalsde  Plaza Mayor, Puerta del Sol, Puerta de Toledo, Koninklijk Paleis, Almudena Kathedraal en het schitterende voetbalstadion Santiago Bernabeu (entree niet inbegrepen).
Na de tour stapt u in de lokale tapascultuur en geniet u van een tapaslunch met lokale wijn in een typische bodega.
De rest van de dag is ter vrije besteding.

Parador de Alcalá de Henares, Spain
parador
Parador de Alcalá de Henares
half pension

Dag 3

Cuenca

Na het ontbijt verlaat u Madrid en rijdt u naar de prachtige stad Cuenca, een historische muurstad en opgenomen in de UNESCO erfgoedlijst. Hier kunt u de geschiedenis inademen; ontdek en ervaar de invloeden van de Romeinse periode,  de middeleeuwen en van het Arabische kalifaat.

Valencia

Aan het eind van de dag bereikt u Parador El Saler; een prachtige accommodatie gelegen in de regio Valencia en direct aan zee.

Parador de El Saler, Spain
parador
Parador de El Saler
logies & ontbijt

Dag 4

Valencia

Na het ontbijt kunt u in de ochtend op eigen gelegenheid de hoogtepunten van Valencia bezoeken. De  Plaza de la Virgen, de Turia-fontein, de kathedraal van Valencia en de Serrano-torens zijn slechts enkele van de prachtige locaties die u zult ontdekken.
Het is een aanrader om in de beroemde Barrio del Carmen de “Horchata & Fartons” te proeven, een typische zoete manier om te genieten van een ochtendpauze in een typische bar.

Voor de lunch zult u vandaag moeten “werken”:  tijdens een Paella-workshop kunt proberen enkele geheimen van deze typische bereiding te ontdekken!
De workshop wordt natuurlijk afgesloten met een typische Paella & Sangria-lunch.

Parador de El Saler, Spain
parador
Parador de El Saler
half pension

Dag 5

Peñiscola

Na het ontbijt verlaat u Valencia en rijdt u in noordelijke richting naar Peñiscola. Dit kleine kustplaatsje, wat is uitgeroepen tot UNESCO-erfgoed, was vroeger de residentie van de pausen Benedetto XIII en Clemente VIII, en nam enkele scènes van Games of Thrones voor haar rekening.

Tortosa

Aan het eind van de dag bereikt u het prachtige Parador de Tortosa, gelegen aan de rivier de Ebro op de grens tussen Catalonië en Valencia.

Parador de Tortosa, Spain
parador
Parador de Tortosa
half pension

Dag 6

Montserrat

Na het ontbijt rijdt u naar Montserrat, in het hart van de regio Catalonië. Hier bezoek u de Abdij van Montserrat, gelegen op de berg Montserrat (entree inbegrepen). De abdij, beroemd om het beeld van de Maagd van Montserrat, werd gebouwd in de 11e eeuw.

Na het bezoek aan de abdij rijdt u naar één van de  wijnmakerijen in de Penedes-omgeving, waar u geniet van de mousserende witte Cava-wijn, bekend als de Spaanse champagne (wijnproeverij inbegrepen).
Dan rijdt u naar het beroemde Parador de Cardona.

Parador de Cardona, Spain
parador
Parador de Cardona
half pension

Dag 7

Barcelona

Na het ontbijt rijdt u naar Barcelona. In de middag maakt u een begeleide tour (halve dag) langs de highlights van de stad, met o.a. de unieke gotische wijk en de Montjüic heuvel.
Aan het einde van de tour stopt u in een typische bar om de lokale vermout-likeurwijn te proeven, die erg beroemd is in Barcelona. "Een vermout doen" is de gebruikelijke manier voor de lokale bevolking om van vrije tijd te genieten!

Parador de Cardona, Spain
parador
Parador de Cardona
half pension

Dag 8

Hasta luego!

Helaas is dit alweer uw laatste dag...
Na het ontbijt rijdt u (afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht) naar de luchthaven van Barcelona, waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandverblijf.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: