Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Mandela Tribute Tour

18-daagse self-drive in het spoor van Nelson Mandela en Christo Brand

Mandela Tribute Tour, 18-daagse self drive Zuid-Afrika

Tijdens deze unieke reis bezoekt u onder andere plaatsen die een grote betekenis in het leven van Nelson Mandela hadden.
Onderweg is er een grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten. U gaat ook op game drive in het Sibuya Game Reserve op zoek naar de de Big 5.

Grote verscheidenheid bezienswaardigheden en optionele activiteiten op de route.

  • Een dag op pad met Christo Brand
  • Kaapstad
  • Stellenbosch
  • Game drives in Sibuya Game Reserve

  • King William's Town
  • Mthatha
  • Sani Pass
  • Howick
  • Pietermaritzburg
  • Johannesburg

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1-3

Kaapstad

U bezoekt samen met Christo Brand diverse locaties die belangrijk waren in het leven van Mandela, waaronder enkele plaatsen die alleen toegankelijk zijn met Christo.
U gaat uiteraard ook naar Robben Island, waar u dankzij Christo ook op plekken komt die niet zijn opengesteld voor het publiek.

Christo Brand was destijds bewaker op Robben Island, en later een goede vriend van Nelson Mandela. Christo Brand is een van de weinige mensen die heden ten dage nog kan vertellen over zijn persoonlijke vriendschap met Mandela en zijn gedachtengoed naar de wereld blijft uitdragen.

De volgende dag verkent u Kaapstad en omgeving in een huurauto.

Te doen en te zien in en rond Kaapstad:
o.a. V&A Waterfront, Table Mountain, kasteel De Goede Hoop, District Six museum, Kirstenbosch, Constantia Winelands, Boulders BeachCape Point
Abbey Manor, Cape Town, South Africa
guesthouse
Abbey Manor
logies & ontbijt

Dag 4-6

Stellenbosch

Deze stad is vernoemd naar Simon van der Stel (Van der Stels bosch), die het gebied in november 1679 verkende toen het nog Wildenbosch heette, en zeer onder de indruk was van de pracht en de vruchtbaarheid ervan. Na Kaapstad is Stellenbosch de oudste stad van Zuid-Afrika. U vindt hier nog steeds vele huizen en gebouwen in VOC-bouwstijl. Tegenwoordig is het een levendige universiteitsstad, die het beste te voet verkend kan worden. In en rond Stellenbosch, aan de Stellenbosch Wine Route, liggen vele ‘wine-estates’ waaraan u een bezoek kunt brengen. Oom Samie se Winkel, het Kruithuis, het Stellenryk Wijnmuseum en het Dorpsmuseum geven een goede indruk van de historie van Stellenbosch.

Te doen & te zien in en rond Stellenbosch:
o.a. dorpsmuseum, Oom Samie se Winkel, ?bezoek verschillende wijnboerderijen/-huizen (o.a. Boschendal, Delaire, Midfdelvlei, Vergelegen, Waterford, Jordan etc.), Le Pique Nique
Rusthuiz Guest House, Stellenbosch, Zuid-Afrika
boutique hotel
Rusthuiz Guest House
logies & ontbijt

Dag 7-8

U rijdt terug naar Kaapstad en vliegt naar Port Elizabeth waar u een huurauto op de luchthaven ophaalt.

Sibuya Game Reserve

Sibuya, door sommigen geprezen als een van Zuid-Afrika’s meest adembenemende privé reservaten, biedt de mogelijkheid om de BIG 5 te zien in een uiterst gevarieërd natuurgebied van half-open riviergebieden, ongerept laag struikgewas, Cape fynbos en grasland. De schilderachtige Kariega Rivier slingert zich een weg door zwaar beboste gebieden op steile hellingen voordat de riviermond uitloopt in de Indische Oceaan. Hierdoor is er ook een overvloed aan vogels; bijna 400 verschillende soorten.

U kunt 2 keer per dag gebruik maken van de activiteiten zoals aangeboden, zoals game drives, wandelsafari’s, vissen, kanoën, safari’s te paard en vogels kijken.
Sibuya River Camp, Eastern Cape, South Africa
tented camp
Sibuya River Camp
vol pension + activiteiten

Dag 9

King William's Town

Steve Biko, samen één van de bekendste strijders tegen de apartheid, is in King William's Town geboren. In 1969 werd hij aanvoerder van de studentenpartij SASO. Deze politieke partij streed voor de 'black consciousness'. Vlak voor het uitbreken van de burgeroorlog in 1976 kreeg Steve Biko een spreekverbod. Hij werd opgepakt en stierf na 26 dagen gevangenschap in Port Elizabeth.

U brengt een bezoek aan het monument voor Steve Biko.
boutique hotel
The Gables
logies & ontbijt

Dag 10-11

Coffee Bay

Coffee Bay is een van de mooiste kustplaatsjes van de Wild Coast. Er is een lang zandstrand, schitterend gelegen tussen de groene heuvels en de azuurblauwe zee. De baai is genoemd naar een schip geladen met koffiebonen, dat daar in 1893 vergaan is. Een aantal bonen spoelden aan en schoten wortel, maar de plantjes overleefden het niet. U vindt er nu dan ook niets meer van terug.
Maak in ieder geval even een uitstapje naar 'Hole in the Wall', een spectaculaire rotsformatie en het resultaat van eeuwenlange golfslag en erosie.

Te doen & te zien in en rond Coffe Bay:
o.a. wandelen, zwemmen, surfen, zeilen, paardrijden, bezoek aan de Jahdrums trommelfabriek
Ocean View Hotel, Coffee Bay, Wild Coast, South Africa
boutique hotel
Ocean View Hotel
half pension

Dag 12

Mthatha (Umtata)

Met een gids gaat u naar Qunu, de geboortestad van Nelson Mandela. In dit gehucht heeft Mandela de langste tijd van zijn jeugd doorgebracht. Zelf keerde hij regelmatig terug en liet aan de N2 een groot huis bouwen waar hij met zijn familie regelmatig de feestdagen doorbracht.

In Qunu kunt u zien waar de jeugd van Mandela zich heeft afgespeeld. Neem een kijkje in het bezoekerscentrum, de lokale kerk waar Mandela werd gedoopt, de begraafplaats waar zijn moeder ligt, maar ook twee kinderen uit zijn eerste huwelijk ter ruste zijn gedragen. Vergeet ook niet om naar de heuvel te gaan die Mandela als kind gebruikte als glijbaan.

Green Park Lodge, Mthatha, South Africa
bed & breakfast
Green Park Lodge
logies & ontbijt

Dag 13-14

Drakensberg, Underberg

De Sani Pass is met zekerheid één van de meest spectaculaire tochten in Zuid-Afrika, maar voor normale auto’s niet bereikbaar.
Vanuit Underberg rijdt u samen met een gids in een 4x4 voertuig over de spectaculaire Sani Pass, Zuid-Afrika’s hoogste pas (2865 meter boven zeeniveau), gelegen aan de grens met het koninkrijk Lesotho. Geniet van adembenemende uitzichten. U bezoekt het The Sani Top Chalet, de hoogst gelegen pub in Afrika, en in het dorpje Basotho een traditionele bierbrouwerij.

Valemount Country Lodge, Underberg, South Africa
lodge
Valemount Country Lodge
logies & ontbijt

Dag 15

Howick

Na een bezoekje aan de 95 meter hoge Howick waterval gaat u naar de plek waar Mandela op 5 augustus 1952 werd gearresteerd vanwege zijn activisme tegen de apartheid, enkele maanden nadat hij de gewapende vleugel van het ANC had gesticht.
Hier werd in 1996 een bescheiden monument opgericht op de plaats waar hij oorspronkelijk gearresteerd werd. Het bestaat uit 50 stalen buizen tussen 5 en 10 m hoog die de opsluiting symboliseren.

Pietermaritzburg

U stopt bij het treinstation waar Gandhi in 1893 met geweld werd verwijderd uit een eerste klas rijtuig. Dit markeerde de start van zijn Passive Resistance campagne.
U kunt ook een bezoek brengen aan de Tatham Art Gallery.

Durban

U rijdt naar Durban voor uw overnachting.

boutique hotel
Coco De Mer
half pension

Dag 16-18

Johannesburg

U vliegt van Durban naar Johannesburg.
Met een gids bezoekt u Liliesleaf Farm, het vroegere hoofdkantoor van de militaire vleugel van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), waar de leiders geheime bijeenkomsten hielden.

Op dag 17 brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan Soweto, het Nelson Mandela House aan Vilakazi Street, het Hector Pieterson Memorial en Constitution Hill.
De lunch gebruikt u op de bijzondere Neighbourhood Market.

Dag 18 kunt u zelf indelen. In de avond vliegt u terug naar Amsterdam (aankomst de volgende dag).

African Rock Hotel, Johannesburg
boutique hotel
African Rock Hotel
half pension

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: