Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Beautiful Tanzania

10-daagse privé safari Noord-Tanzania

Beautiful Tanzania 10-daagse privé safari Noord-Tanzania

De 10-daagse privé safari Beautiful Tanzania neemt u mee naar de indrukwekkende natuurgebieden van Noord-Tanzania zoals Tarangire, Lake Manyara, de Ngorongoro krater en de Serengeti. Tijdens deze reis gaat u samen met een privé gids op game drive op zoek naar de Big 5, maakt een natuurwandeling in wildgebied en maakt kennis met de cultuur en de stammen van Tanzania. Kortom, een unieke safaribeleving!

 

  • Bezoek aan het dorpje Mto wa Mbu
  • Natuurwandeling in Tarangire
  • Nacht game drive in de Serengeti

Privé game drives in de volgende parken:

  • Tarangire National Park
  • Lake Manyara National Park
  • Serengeti National Park
  • Ngorongoro krater

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op de eilanden Zanzibar, Pemba of Mafia Island.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Arusha

U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

SG Premium Resort, Arusha, Tanzania
city hotel
SG Premium Resort
logies & ontbijt

Dag 2-3

Tarangire National Park

Na een korte briefing rijdt u naar het Tarangire National Park. ​Na aankomst in het park is er genoeg tijd om een game drive te maken of om wat uit te rusten. Het park is ongeveer 2600 km2 groot en is genoemd naar de Tarangire rivier welke permanent water voorziet aan de wilde dieren in de omgeving. Het eerste dat opvalt als u het park binnen rijdt zijn het grote aantal Baobab bomen. Het glooiende landschap is bezaaid met deze grote majestueuse bomen, waardoor de dieren eronder kleiner lijken. Een verbluffend fotogenieke bezienswaardigheid...

Op dag 3 maakt u in de ochtend een game drive in het park, en in de middag maakt u samen met een gids een natuurwandeling.

Alternatieve accommodatie: Tarangire Sangaiwe Camp

Extra: 2-uur durende natuurwandeling onder leiding van een gids.

Lake Burunge Tented Lodge, Tarangire, Manyara, Tanzania
tented camp
Lake Burunge Tented Lodge
vol pension

Dag 4

Mto wa Mbu

U brengt vandaag samen met de gids een bezoek aan het vriendelijke dorpje Mto wa Mbu dat zich midden tussen de vele bananenplantages bevindt. Tanzania heeft ca. 32 miljoen inwoners, verdeeld over bijna 130 stammen die sterk van elkaar verschillen. De meerderheid is van Bantoe-afkomst. Er wordt gezegd dat in dit dorp bijna alle stammen vertegenwoordigd zijn.
U krijgt hier de kans om lokale mensen te ontmoeten en komt meer te weten over de lokale tribale levensstijl en het dagelijkse leven in het dorp. U bezoekt onder andere de lokale markt en een school, maar u kunt ook een fietstocht maken of een ritje in een Tuk Tuk.

Alternatieve accommodatie: Marera Valley Lodge
Bougainvillea Safari Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Bougainvillea Safari Lodge
vol pension

Dag 5-6

Serengeti National Park

Vandaag rijdt u richting het Serengeti National Park via de Oldupai Gorge, ook bekend als 'The Cradle of Mankind'. Het is de vindplaats van de overblijfselen van de eerste mens in Afrika. In 1956 heeft Mary Leaky een schedel van de australopithecus gevonden van 1.75 miljoen jaren oud. De voorganger van de moderne mens. Er zijn intussen andere vondsten van onze voorouders geweest die zelfs 3,7 miljoen jaar teruggaan.
Onderweg kunt u optineel een bezoek brengen aan een Masai dorpje.

De 'short grass plains' maken in de buurt van de grens tussen Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park plaats voor de 'long grass plains'. Hier vindt u het typische Serengeti landschap van eindeloze grasvlaktes zover het oog reikt, af en toe onderbroken door de typische ‘kopjes’ (ronde rotsen). Dit gebied is niet zo geschikt om te grazen en daarom trekken de dieren op hun grote tocht wel door deze vlaktes, maar ze blijven er meestal niet. Het lange gras maakt de dieren bovendien bijzonder nerveus omdat roofdieren zich hier gemakkelijk kunnen verstoppen.
U maakt verschillende game drives in het park.

Extra: sundowner drinks en een bijzondere avond/nacht game drive in de Serengeti.

Grumeti Migration Camp, Serengeti, Tanzania
tented camp
Grumeti Migration Camp
vol pension

Dag 7

Serengeti National Park

Na het ontbijt rijdt u naar het centrale gedeelte van de Serengeti voor opnieuw een game drive. U gaat de Seronera River Valley verkennen en op zoek naar leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's, krokodillen en alle andere dieren die in het park leven. Halverwege de dag brengt u een bezoek aan het Serengeti Visitors Centre. Hier wordt de geschiedenis van de flora en fauna en het onstaan van de Serengeti via beeld en geluid verteld.

Ndutu Area

Na de lunch rijdt u richting Ndutu Lake, op de grens van het Serengeti National Park en het Ngorongoro Conservation Area. Dit zijn de meest productieve en voedzame graslanden in de wereld. Meer dan 30 jaar lang filmde de Nederlandse natuurfilmer Baron Hugo van Lawick in dit gebied. Door de dramatische opbouw van zijn films wist hij ook de bioscoop te halen met Serengeti Symphony en The Leopard Son.

Ndutu Safari Lodge, Ndutu, Tanzania
lodge
Ndutu Safari Lodge
vol pension

Dag 8

Ngorongoro Crater

U rijdt 's morgens vroeg langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18 km en een oppervlakte van 256 vierkante km. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.

De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

Aan het einde van de middag rijdt u naar Karatu voor uw overnachting.

Alternatieve accommodatie: Marera Valley Lodge
Bougainvillea Safari Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Bougainvillea Safari Lodge
vol pension

Dag 9

Lake Manyara National Park

Dit relatief kleine park wordt voor het grootste deel ingenomen door het meer. Vanaf de ingang van het park rijdt u door een vijgenbos en komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om zijn heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahoniebomen klimmen.
Tijdens uw game drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Arusha.

SG Premium Resort, Arusha, Tanzania
city hotel
SG Premium Resort
vol pension

Dag 10

Arusha

Vandaag heeft u de hele dag om Arusha te verkennen.
In de middag een transfer naar Kilimanjaro International Airport voor uw vlucht naar huis.

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op de eilanden

Zanzibar ⊳ Pemba Island ⊳ Mafia Island ⊳

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: