Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Uganda Discovery

12-daagse privé safari Uganda

Uganda Discovery 12-daagse privé safari Uganda

Tijdens de rondreis Uganda Discovery trekt u met een privé gids dwars door Uganda en maakt u kennis met de prachtige natuur en de vele wilde dieren van het land. U maakt met uw eigen gids game drives in verschillende parken waar u vele soorten primaten (waaronder chimpansees), olifanten, leeuwen, nijlpaarden, antilopen, buffels, vogels en nog veel meer kunt tegenkomen.
Ook brengt u een bezoek aan de gorilla's in het Bwindi Impenetrable Forest. Een intensieve wandeltocht, maar het is het allemaal waard als u eenmaal oog in oog staat met een van de meest fascinerende dieren op aarde...

U kunt deze reis in 2 verschillende klassen maken:
A - 3/4 sterren
B - 4/5 sterren

 

  • Bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary
  • Game drive in Murchison Falls National Park
  • Boottocht over de Nijl
  • Chimpansee trekking in Kibale National Park
  • Game drives in Queen Elizabeth and Lake Mburo National Park
  • Boot cruise in Queen Elizabeth National Park
  • Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable Forest

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Entebbe / Kampala

U wordt op het vliegveld verwelkomd door een speciale medewerker van de luchthaven die u via de “Fast Track Line” snel door de immigratie/paspoort controle brengt, uw bagage van de band haalt en u assisteert bij de douane.
Eenmaal door de douane stelt hij u voor aan uw privé gids van Speke Uganda Holidays, die u naar uw accommodatie brengt.

Optie A - The Boma Hotel
Optie B - Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa
The Boma Hotel, Entebbe, Uganda
city hotel
The Boma Hotel
logies & ontbijt
Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa, Kampala, Uganda
city hotel
Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa
logies & ontbijt

Dag 2-3

Murchison Falls National Park

Na een vroeg ontbijt vertrekt u van Entebbe naar Murchison Falls, een tocht van ongeveer 6 uur. Onderweg stopt u voor een lokale lunch en u kunt een bezoek brengen aan het Ziwa Rhino Sanctuary, waar u een kunt wandeling maakt om de neushoorns in hun natuurlijke omgeving te zien.
Aansluitend rijdt u door naar Murchinson Falls National Park.

Op dag 3 maakt u een vroege game drive in het park, op zoek naar onder andere leeuwen, luipaard en hyena's, olifanten, giraffen en buffels.
Na een picknick lunch volgt een cruise over de Nijl naar de watervallen van Murchison. Onder het toeziend oog van krokodillen, nijlpaarden, buffels, apen en al het wild dat de dorst komt lessen langs de oever, vaart u naar de voet van de 40 meter hoge en beroemde waterval (‘Devil’s Cauldron’) die u met veel kabaal langzaam tegemoet komt. U heeft de mogelijkheid naar de top van de waterval te klimmen.

Optie A - Murchison River Lodge
Optie B - Baker’s Lodge
Murchison River Lodge, Uganda
lodge
Murchison River Lodge
vol pension
Baker’s Lodge, Murchison Falls, Uganda
lodge
Baker’s Lodge
vol pension

Dag 4

Kibale Forest National Park

U reist met uw privé gids in zuidelijke richting naar Fort Portal en Kibale Forest. Het is een lange rit (circa acht uur) maar absoluut de moeite waard. De reis begint met een gedeelte onverharde wegen richting Hoima. Het gebied waar u doorheen rijdt laat een sprookjesachtige indruk achter. Vele heuveltjes, omringd door kleine dorpjes, de groene theeplantages en in de verte het grote massieve Rwenzori gebergte. Uiteindelijk komt u in de prachtige regio van Kibale. Fort Portal ligt in de schaduw van de befaamde “Mountains of the Moon”. U gebruikt de lunch in een lokaal restaurant.

Optie A - Turaco TreeTops
Optie B - Papaya Lake Lodge
Turaco Treetops, Kibale, Uganda
lodge
Turaco Treetops
vol pension
Papaya Lake Lodge, Kibale, Uganda
lodge
Papaya Lake Lodge
vol pension

Dag 5-6

Kibale Chimpansee Trekking

Na een vroeg ontbijt begint uw wandeling door het regenwoud waar het vooral om de apen, vogels en flora zal gaan. In Kibale Forest leven 13 verschillende soorten primaten, waaronder de Red Tailed Monkey, Black and White Colobus, Blue Monkey, Grey-cheeked Mangabey, Red Colobus Monkeys en de Bush Babies. Maar waar het in Kibale forest werkelijk om draait zijn de opngeveer 700 in het wild levende chimpansees. Het oogcontact met de chimps zal fascinerend zijn. Luid schreeuwend en krijsend springen zij door het bos. Alleen die geluiden al maken een ontmoeting met deze primaten tot een bijzondere gebeurtenis.

Queen Elizabeth National Park

Na de lunch verlaat u het berggebied van Fort Portal, Kibale National Park en reist u naar het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het westen van de Great Rift Valley, een rit van ongeveer 160 km en circa 3 uur rijden.
Na aankomst maakt u met de gids een game drive in het park.

Op dag 6 gaat u opnieuw het park verkennen. U heeft zelfs een kleine kans om chimpansees te zien... U maakt tevens een boottocht op het Kazinga Channel en Lake Edward en kunt genieten van de aanwezigheid van honderden nijlpaarden, buffels en olifanten die een bad komen nemen. Ook zult u een overweldiged aantal (water)vogels kunnen zien.

Optie A - Mazike Valley Lodge
Optie B - Kyambura Gorge Lodge
Mazike Valley Lodge, Queen Elizabeth National Park, Uganda
lodge
Mazike Valley Lodge
vol pension
Kyambura Gorge Lodge, Queen Elizabeth National Park, Uganda
lodge
Kyambura Gorge Lodge
vol pension

Dag 7-8

Bwindi Impenetrable National Park

Vandaag rijdt u verder zuidwaarts in door het park richting Ishasha waar u op zoek gaat naar boomklimmende leeuwen.
Aansluitend reist u verder, dwars door de beroemde Kigezi hooglanden, die bekend staan als het ‘Zwitserland van Afrika’, naar het Bwindi Impenetrable National Park. Met veel vulkanische activiteit in dit gebied is de landschappelijke schoonheid adembenemend.

Gorilla Trekking

Op dag 8 gaat u onder begeleiding van gidsen te voet de bergen in op zoek naar de berggorilla’s. Het is een pittige tocht van enige uren door ruig en modderig terrein en dichte vegetatie. Als de gorilla’s gevonden zijn krijgt u de kans om deze van zeer dichtbij te zien. U krijgt instructies van de gidsen hoe u zich moet gedragen in het bijzijn van deze prachtige dieren. Helaas kunt u hier niet langer dan 1 uur vertoeven; dit om het dagelijkse ritme van de dieren niet te verstoren. Maar het is absoluut een belevenis die u uw hele leven blijft herinneren als de dag van gisteren...

Optie A - Engagi Lodge
Optie B - Bwindi Lodge
Engagi Lodge, Bwindi, Uganda
lodge
Engagi Lodge
vol pension
Bwindi Lodge, Uganda
lodge
Bwindi Lodge
vol pension

Dag 9

Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekt u richting het Lake Mburo National Park, waar u na aankomst met uw gids op game drive in het park maakt. Het park bestaat voornamelijk uit grasvlaktes, moerasland en acacia bosgebieden. In het midden van het park ligt Lake Mburo. Samen met 14 andere meren in het gebied maakt het deel uit van een uitgebreid moerasland systeem. In het park treft u veel zebra's, diverse impalasoorten, nijlpaarden, buffels, wrattenzwijnen en heel veel verschillende (water-) vogels aan.

Optie A - Rwakobo Rock
Optie B - Mihingo Lodge
Rwakobo Rock, Lake Mburo, Uganda
lodge
Rwakobo Rock
vol pension
Mihingo Lodge, Mburo, Uganda
lodge
Mihingo Lodge
vol pension

Dag 10-11

Jinja

In de vroege ochtend maakt u nog een wandeling in het park, waarna u uw reis vervolgt aar het plaatsje Jinja, waar de bron van de rivier Nijl is.

In Jinja kunt u kiezen uit  aan diverse activiteiten deelnemen zoals bijvoorbeeld kajakken op de kolkende Nijl, boottochten nabij de bronnen van de Nijl en quad rijden langs de oever van de Nijl.
Mountainbiken: onder begeleiding van een gids volgt u de Nijl van de Bujagali Falls naar het centrum van Jinja.
Paardrijden: u verkent het groene gebied rond Jinja.
Verder: jetboating; bungeejumpen, vissen, een bezoek brengen aan Bujagali Falls etc.

Optie A - The Haven
Optie B - Wildwaters Lodge
The Haven, Jinja, Uganda
lodge
The Haven
vol pension
Wildwaters Lodge, Jinja, Uganda
lodge
Wildwaters Lodge
vol pension

Dag 12

Entebbe

In de ochtend maakt u een boottocht op de Nijl. Na een korte tour door Jinja en een bezoekje aan de markt rijdt u terug naar Entebbe International Airport voor uw terugvlucht.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: