Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Photo Adventure Namibia

18-daagse self-drive Namibië & Victoria Falls

Photo Adventure Namibia, 18-daagse self-drive

Namibië is een uiterst fotogeniek land van contrasten dat ongekende mogelijkheden voor elke fotograaf biedt: grandioze landschappen, bijzondere culturen, een zeer gevarieerde planten- en dierenwereld en opwindende activiteiten.
Tijdens de self-drive Photo Adventure Namibia gaat u op avontuur en rijdt dwars door Namibië naar de Victoria watervallen in Zimbabwe.

 • Windhoek
 • Namib Naukluft met de Sossusvlei
 • Walvis Bay en Swakopmund
 • Damaraland
 • Okonjima & Africat Foundation
 • Game drives in Etosha National Park
 • Caprivi Strip (Popa Falls, Mudumu)
 • Victoria Falls

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Windhoek

U haalt uw huurauto op bij het kantoor van verhuurmaatschappij op de luchthaven.
U kunt WINDHOEK gemakkelijk te voet verkennen. Het centrum is een vreemde mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl.

In de avond is een bezoek aan JOE’S BEERHOUSE, een unieke pub met restaurant met een bijzondere inrichting, een must. De flinke porties van de Europese en Namibische keuken hebben al voor vele tevreden klanten gezorgd. Uiteraard staat er ook wild zoals springbok, struisvogel, gemsbok, kudu en zebra op het menu.
Daar reserveren gewenst is doen we dat van tevoren voor u (diner niet inbegrepen).

Achitectuur
Cultuur
Guesthouse Terra Africa, Windhoek, Namibia
guesthouse
Guesthouse Terra Africa
logies & ontbijt

Dag 2-3

Namib Naukluft Park

Na het ontbijt vertrekt u uit Windhoek naar het Namib Naukluft Park in de Namib woestijn. Onderweg maakt u voor het eerst kennis met het indrukwekkende berglandschap van Namibië en geniet u van mooie vergezichten.

Het Namib Naukluft Park, dat een gebied beslaat van 50.000 km², is het meest veelzijdige conservatiegebied van Namibië. Het beschikt over beroemde bezienswaardigheden als SOSSUSVLEI, SESRIEM CANYON, de Welwitschia Trail, Sandwich Harbour, het Naukluft gebergte en de Kuiseb Canyon. Het park is een natuurbeschermingsgebied en daarom zijn er geen grote accommodaties te vinden. Het Naukluft bergmassief scheidt het binnenland van de Namib woestijn.

Kleine woestijndieren
Berg- en woestijnlandschappen, zandduinen
Sossus Dune Lodge, Namib Naukluft, Sossusvlei, Namibië
lodge
Sossus Dune Lodge
logies & ontbijt

Dag 4

Swakopmund

U rijdt door een prachtig, desolaat en onwerkelijk landschap naar SOLITAIRE. Het is een internationaal bekend gehucht: 1 huis, een kleine lodge en een benzinepomp midden in de woestijn. Het gehucht is mede bekend door het boek 'Solitaire' dat Ton van der Lee er over geschreven heeft. Vergeet niet een stukje overheerlijke apple crumble cake mee te nemen...

U zet uw rit voort richting WALVIS BAY en SWAKOPMUND. Wie honderden kilometers niets anders ziet dan zandvlakten en rotsheuvels en vervolgens Swakopmund binnen komt, wordt bijna verblind door de kleurrijke historische panden. Hier is alles weer in overvloed aanwezig. Het centrum heeft een heuse (voor Namibië begrippen) promenade met modewinkels en souvenirshops. Er zijn veel uitstapjes mogelijk in de omgeving.

Solitaire
Berg- en woestijnlandschappen, Kuiseb Canyon
Swakopmund Guesthouse, Namibië
guesthouse
Swakopmund Guesthouse
logies & ontbijt

Dag 5

Walvis Bay

Living Desert Adventure
U maakt een excursie van ongeveer 4-5 uur. U rijdt met een 4WD voertuig naar de duinenrij tussen Walvis Bay en Swakopmund. Deze duinen herbergen een onverwachte rijkdom aan flora en fauna, waarover uw gids uitgebreid vertelt. U gaat op zoek naar sporen en wellicht dat uw gids een enkel dier kan vangen voor verdere uitleg. Uiteraard wordt ieder dier weer voorzichtig vrij gelaten, want dit is bij uitstek een eco-excursie, leerzaam voor jong en oud.

Kleine woestijndieren
Pelsrobben
Optioneel: Sandwich Harbour Tour
Sandwich Harbour ligt ongeveer een uur rijden ten zuiden van Walvis Bay, langs een ongerepte kustlijn. Het is een van de weinige plaatsen op de wereld waar zandduinen direct contact hebben met de zee. Prachtige omgeving voor fotografen en 4x4 liefhebbers. U doorkruist de Kuiseb rivier delta en rijdt langs het strand tot u de natuurlijke zoete lagune bereikt. Langs de lagune kunt u een prachtige wandeling maken, waarbij u wandelt door een decor van zandduinen en de vogelrijke lagune rond Sandwich Harbour.
Pelican Point Lodge, Walvis Bay, Namibia
lodge
Pelican Point Lodge
half pension

Dag 6-7

Damara Region

In de ochtend maakt u een vanuit de Pelican Point Lodge een bijzondere kayak excursie aan op de schitterende lagune en het omringende water van Walvis Bay. Met een overvloed aan vogels is dit gebied perfect voor natuurliefhebbers. Deze baai is een veilige haven voor meerdere zeedieren.

Ozondjou Trails

Ozondjou Trails is een tentenkamp met uitzicht op de Ugab-rivier. De naam is afgeleid van een Herero-woord dat  'in het spoor van een kudde olifanten' betekent.
Op de dag van aankomst maakt u een door een lokale boer begeleide excursie, waarbij u meer  leert over het boerenleven in deze regio, waar het rondlopend wild deze boeren dagelijks voor grote uitdagingen plaatst. Daarna brengt u een bezoek aan een schooltje in een nabijgelegen dorpje, waar u een korte wandeling maakt. Aansluitend geniet u van een heerlijke 'sundowner' voordat u naar het kamp gebracht wordt.

De volgende dag maakt u een 3/4 dag safari onder leiding van medewerkers van het Elephant Human Relations Aid (EHRA) op zoek naar de woestijnolifanten. Afhankelijk van het weer vindt dit plaats in een open of gesloten 4x4 auto. Naast de olifanten kunt u ook ander wild tegenkomen, zoals zebra's, kudu's, oryxen, springbokken, struisvogels en giraffen.

Pelsrobben en andere zeedieren
Woestijnlandschappen en woestijnolifanten
Ozondjou Trails, Damara Region, Namibia
tented camp
Ozondjou Trails
all inclusive + activiteiten

Dag 8

Okonjima

De Africat Foundation is een non profit organisatie die bedoeld is om het bedreigde luipaard, en andere bedreigde kattensoorten, te beschermen. Bij Okonjima is een opvangcentrum voor deze dieren die gevangen en soms gewond zijn. Na verzorging kunnen ze weer uitgezet worden in beschermde gebieden.
Als gast van Okonjima kunt u tegen betaling het één en ander van dichtbij ervaren, zoals:

 • Het Luipaard Project. Hier kunt u de luipaarden bekijken. Ze worden regelmatig gezien en het geeft u de gelegenheid om deze magnifieke dieren te zien vanuit een “schuilplaats” of vanaf de “signalen-volgende” wildobservatie voertuigen.
 • Het Jachtluipaard Project. U bent welkom om te voet deel te nemen aan het opsporen van de jachtluipaarden (cheeta's) die weer in het bush terug gezet zullen worden.

Verder kunt u deelnemen aan diverse activiteiten:

 • Diverse safaritochten in de omgeving, waar u grote kans maakt om de katachtigen in het wild te zien.
 • Bushman Trail - Hier kunt u een dag uit het leven van de San meemaken.
 • Verschillende wandel- en mountainbike tochten in de omgeving.
 • Voor de vogelliefhebbers is er een schuilplaats van waaruit verschillende vogelsoorten gezien kunnen worden.
Grote katachtigen
Wilde honden
Okonjima Plains Camp, Namibia
lodge
Okonjima Plains Camp
half pension

Dag 9-10

Etosha National Park

Het Etosha National Park is een zeer interessant wildpark. Het bestaat uit een groot gebied (22.270 km2) rond een zoutvlakte, de Etosha Pan. Waarschijnlijk is dit miljoenen jaren geleden een binnenzee geweest. Andere delen van het park zijn dicht begroeid of savanne-achtig. U treft hier vele diersoorten aan waaronder zebra's, olifanten, giraffen, gnoes en springbokken. Van de roofdieren komen hier bijna alle katachtigen voor.

U kunt op eigen gelegenheid game drives in het park maken.

Neushoorns en ander groot wild
Afrikaanse sterrenhemel
Etosha National Park, Namibia
lodge
Okaukuejo
half pension

Dag 11

Etosha National Park

U rijdt middels een en-route game drive vanaf de zuidelijke ingang van het park naar het oostelijke deel. Het is hier voornamelijk vlak met een begroeiing die varieert van bijna niets tot dichte bossen met bomen tot ongeveer vier meter hoog. Omdat het park zo groot is heeft u hier grote kans dat u neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, cheeta’s, leeuwen enz. kunt observeren zonder andere reizigers te zien. Alleen bij de waterplaatsen is het vaak wat drukker…

Groot wild en grote grazers
(Roof)vogels
Mushara Lodge, Etosha, Namibië
lodge
Mushara Lodge
half pension

Dag 12

Tsumeb & Grootfontein

Vandaag rijdt u via TSUMEB en GROOTFONTEIN naar RUNDU, aan de Kavango rivier in het noorden van Namibië. U bevindt zich in een regio die door weinigen bezocht wordt. Onderweg passeert u verschillende Owambo-dorpjes. De Kavango regio en Caprivi hebben als biotoop meer overeenkomsten met Zambia en Botswana dan met Namibië: oude Kalahari bossen en duinen die begroeid zijn met Kalahari teak etc. Kortom, prachtige landschappen en grote baobabbomen.

U kunt in de avond een cruise maken op de brede Okavango rivier die de grens vormt met Angola (niet inbegrepen).

Landschappen en meteroriet
Zonsondergang
Rundu, Namibia
lodge
Hakusembe River Lodge
half pension

Dag 13

Popa Falls

Vandaag een wat rustigere dag; een kleine 200 kilometer over het eerste deel van de Zambezi Region (voormalig Caprivi strook) via DIVUNDU naar BAGANI en de POPA FALLS, de bekendste bezienswaardigheid van deze regio. Hoewel deze naam doet vermoeden dat het hier om een waterval gaat is het in werkelijkheid meer een aantal stroomversnellingen met een maximaal hoogteverschil van vier meter. U kunt heerlijk zwemmen, relaxen in de schaduw van de bomen of kanovaren.

Wildgebieden
Stroomversnellingen
Riverdance Lodge, Divundu, Caprivi, Namibia
lodge
Riverdance Lodge
half pension

Dag 14

Caprivi

U rijdt vanuit Bagani in oostelijke richting, dwars door het BWABWATA NATIONAL PARK, naar het MUDUMU NATIONAL PARK aan de Kwando rivier. Safari’s in het Bwabwata National Park staan garant voor een bijzondere ervaring. Dit waterrijke gebied, grenzend aan Botswana, brengt u in en rondom het Chobe National Park bij de Kwando rivier. Dit gebied is vaak het toneel van migrerende troepen dieren tussen Angola/Zambia en Okavanga/Chobe.
Geen van de nationale parken is omheind, dus het wild migreert vrij en kan qua aantallen per dag enorm verschillen. De Big Five is continue aanwezig; de olifant soms zelfs in grote aantallen. U kunt optioneel 2 keer per dag gebruik maken van de activiteiten die worden aangeboden: game drives in het Mudumu National Park, wandelsafari’s, vogels spotten, boottochten, bezoek aan het Lizauli Traditional Village en een sunset cruises op de Kwando rivier.

Groot wild en grote grazers
(Roof)vogels
Namushasha River Lodge, Caprivi, Namibia
lodge
Namushasha River Lodge
half pension

Dag 15

Kasane

U rijdt vandaag over de B8, via KATIMA MULILO naar NGOMA waar u de grens oversteekt naar BOTSWANA. De grensformaliteiten kunnen heel makkelijk en gemoedelijk afgehandeld worden, alhoewel het tempo vaak op z’n Afrikaans is.
U rijdt naar KASANE waar u de auto inlevert.

Aan het einde van de dag maakt u een Sundowner Cruise. Tijdens de 3 uur durende bootsafari zult u nijlpaarden, krokodillen en vele unieke dieren tegenkomen. Onder het genot van een drankje kunt u tijdens de cruise genieten van een prachtige zonsondergang.

Waterdieren
Zonsondergang
Chobe Bush Lodge, Botswana
lodge
Chobe Bush Lodge
logies & ontbijt

Dag 16-17

Victoria Falls

U wordt opgehaald en naar de VICTORIA FALLS in ZIMBABWE gebracht. Het dorp Victoria Falls ontleent zijn naam aan de gelijknamige watervallen. De Victoria watervallen behoren volgens de meeste mensen tot de mooiste natuurwonderen van de wereld.

Dit gebied is een paradijs voor sport- en natuurliefhebbers. Wat denkt u van de spectaculaire watersporten zoals raften en riverboarden, of een adembenemende ‘Flight of the Angels’ per helikopter of vliegtuig over de watervallen. En niet te vergeten de luxe (stoom)treinreizen, zoals de High Tea Run naar de Victoria Falls brug of de “Out of Africa Bush Breakfast” tour.
Kortom, Victoria Falls heeft voldoende te bieden.

Watervallen
Natuur en vergezichten
Batonka Guest Lodge, Victoria Falls, Zimbabwe
lodge
Batonka Guest Lodge
half pension

Dag 18

Victoria Falls

Na een privé transfer naar de internationale luchthaven van Victoria Falls vliegt u naar Johannesburg, Zuid-Afrika voor uw terugvlucht.

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf in Kaapstad of aan het strand van Mozambique, Mauritius of de Seychellen.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: