Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Discover Namibia

15-daagse self drive Namibië

Discover Namibia, 15-daagse self drive

Prachtige reis waarbij u met een huurauto de highlights van Namibië bezoekt.
U maakt kennis met de prachtige, uitgestrekte landschappen, wilde dieren en de culturen van de verschillende gebieden. In het Etosha National Park maakt u met uw eigen auto zelf de game drives door het park; een bijzondere ervaring om zo dicht bij de wilde dieren te zijn!

U rijdt in een Toyota RAV4 SUV huurauto de van tevoren uitgestippelde route (in overleg eventueel maatwerk) en overnacht in verschillende lodges op de route. Voor vertrek krijgt u een uitgebreide routebeschrijving.

U kunt deze reis in 3 verschillende klassen maken.

 

  • Namib Naukluft met de Sossusvlei
  • Swakopmund
  • Marine Cruise Walvis Bay
  • Damaraland
  • Kaokoveld
  • Game drives in Etosha National Park
  • Cheeta Conservation Fund bij Waterberg

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Windhoek

U haalt uw huurauto op bij het kantoor van verhuurmaatschappij op de luchthaven. Let op: in Namibië rijdt men aan de linkerkant van de weg!

U kunt WINDHOEK gemakkelijk te voet verkennen. Het centrum is een vreemde mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Vlakbij staat het huidige parlementsgebouw, het Tintenpalast. Een museum dat de koloniale geschiedenis als thema heeft, staat hier ook niet ver vandaan. Het museum is gevestigd in een oud fort dat de Duitse kolonisatoren achterlieten, de Alte Feste. Een bezoekje aan het station is wel aardig. Dit werd in opdracht van de Zuid-Afrikanen ontworpen door een Nederlandse architect.

In de avond is een bezoek aan JOE’S BEERHOUSE, een unieke pub met restaurant met een bijzondere inrichting, een must. De flinke porties van de Europese en Namibische keuken hebben al voor vele tevreden klanten gezorgd. Uiteraard staat er ook wild zoals springbok, struisvogel, gemsbok, kudu en zebra op het menu.
Daar reserveren gewenst is doen we dat van tevoren voor u (diner niet inbegrepen).

Optie A - Elegant Guest House
Optie BC - Olive Grove Guesthouse, Luxury Room
Windhoek, Namibia
guesthouse
Elegant Guesthouse
logies & ontbijt
Olive Grove Guesthouse, Windhoek, Namibia
guesthouse
Olive Grove Guesthouse
logies & ontbijt

Dag 2-3

Namib Naukluft Park

Na het ontbijt vertrekt u uit Windhoek naar het Namib Naukluft Park in de Namib woestijn. Onderweg maakt u voor het eerst kennis met het indrukwekkende berglandschap van Namibië en geniet u van mooie vergezichten.

Het Namib Naukluft Park, dat een gebied beslaat van 50.000 km², is het meest veelzijdige conservatiegebied van Namibië. Het beschikt over beroemde bezienswaardigheden als SOSSUSVLEI, SESRIEM CANYON, de Welwitschia Trail, Sandwich Harbour, het Naukluft gebergte en de Kuiseb Canyon. Het park is een natuurbeschermingsgebied en daarom zijn er geen grote accommodaties te vinden. Het Naukluft bergmassief scheidt het binnenland van de Namib woestijn.

Optie A - Desert Homestead
Optie B - Sossusvlei Lodge
Optie C - Kulala Desert Lodge
Desert Homestead Lodge, Sossusvlei, Namibia
guesthouse
Desert Homestead Lodge
half pension
Sossusvlei Lodge, Namib Naukluft, Namibia
lodge
Sossusvlei Lodge
half pension
Kulala Desert Lodge, Namib Naukluft Park, Namibië
lodge
Kulala Desert Lodge
half pension

Dag 4-5

Swakopmund

U rijdt door een prachtig, desolaat en onwerkelijk landschap naar SOLITAIRE. Het is een internationaal bekend gehucht: 1 huis, een kleine lodge en een benzinepomp midden in de woestijn. Het gehucht is mede bekend door het boek 'Solitaire' dat Ton van der Lee er over geschreven heeft. Vergeet niet een stukje overheerlijke apple crumble cake mee te nemen...

U zet uw rit voort richting Walvis Bay en SWAKOPMUND. Wie honderden kilometers niets anders ziet dan zandvlakten en rotsheuvels en vervolgens Swakopmund binnen komt, wordt bijna verblind door de kleurrijke historische panden. Hier is alles weer in overvloed aanwezig. Het centrum heeft een heuse (voor Namibië begrippen) promenade met modewinkels en souvenirshops. Er zijn veel uitstapjes mogelijk in de omgeving.

Vanuit WALVIS BAY maakt u een boottrip op de lagune (inbegrepen) van de enige natuurlijke haven van Namibië. U vaart naar Bird Island en Pelican Point en kunt vele flamingo’s en aalscholvers aanschouwen, zeeleeuwen en als u geluk heeft dolfijnen en zelfs walvissen. De boottrip wordt afgesloten met verse oesters, canapés en champagne terwijl de robben rond de boot spelen.

Optie A - Sea Breeze Guesthouse
Optie B - Villa Margherita
Optie C - Swakopmund Hotel
Swakopmund, Namibia
guesthouse
Sea Breeze Guesthouse
logies & ontbijt
Villa Margherita, Swakopmund, Namibia
boutique hotel
Villa Margherita
logies & ontbijt
Swakopmund Hotel, Namibië
city hotel
Swakopmund Hotel
logies & ontbijt

Dag 6-7

Damara Region

Vandaag vertrekt u in noordelijke richting naar Henties Bay, waar u eventueel een bezoek kunt brengen aan het CAPE CROSS RESERVE. Hier spelen duizenden Cape Fur Seals op de rotsen. Vanaf Henties Bay rijdt u landinwaarts naar Damaraland, langs de BRANDBERG, de hoogste berg van Namibië. Damaraland is het leefgebied van de befaamde woestijnolifant, die u misschien langs de droge rivierbedding tegenkomt.

U kunt een bezoek brengen aan TWYFELFONTEIN. Deze vallei werd beroemd toen er vele honderden prehistorische rotsgravures werden ontdekt die ongeveer 5000 jaar oud zijn. In erg hard gesteente (zandsteen bedekt met platina houdende laag) hebben de toenmalige bewoners allerlei dieren gegraveerd. Dit is bijzonder omdat bij de meeste rotstekeningen in Afrika gebruik is gemaakt van pigmenten of houtskool maar hier dus niet.

Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn de ORGAN PIPES, BURNT MOUNTAIN en PETRIFIED FOREST.

Optie A - Twyfelfontein Country Lodge
Optie B - Camp Kipwe
Optie C - Mowani Mountain Camp, View Tent
Damaraland, Namibia
lodge
Twyfelfontein Country Lodge
half pension
Camp Kipwe, Twijfelfontein, Namibië
lodge
Camp Kipwe
half pension + activiteiten
Mowani Mountain Camp, Twijfelfontein, Namibië
lodge
Mowani Mountain Camp
vol pension + activiteiten

Dag 8-9

Damara Region

De route voert naar het noordwesten van Damaraland. Het grootste gedeelte van dit gebied, met name het westen, is zeer dun of helemaal niet bevolkt. In het westen wordt de streek begrensd door de onherbergzame Skeleton Coast en in het oosten door een droog en diep geplooide bergketen. In dit ongerepte gebied wonen de  zogenaamde 'desert elephant' en enkele Himba's.

U rijdt naar het PALMWAG CONSESSIEGEBIED. Het zuidelijk deel van dit 450.000 hectare grote gebied bestaat uit rotsachtige vlaktes en brede valleien aan weerszijden van de Uniab rivier. Hier vindt u de schuchtere zwarte neushoorn. Ook de bijzondere woestijnolifant, oryx, springbok, struisvogel en giraf - die ondanks de grote droogte in dit gebied weten te overleven - kunt u tijdens uw game drives aantreffen.
U kunt zelf op game drive in het Palmwag consessiegebied, gebruik maken van de aangeboden activiteiten zoals een wandeltocht in de omgeving (niet inbegrepen), maar u kunt uiteraard ook heerlijk relaxen en genieten van de omgeving.

AANRADER: RHINO TRACKING  (niet inbegrepen)
U gaat samen met een gids de hele dag op pad op zoek naar de neushoorns die in het Palmwag concessiegebied leven. De kans dat u de neushoorns tegenkomt is groot. Mocht dit onverhoopt niet lukken is deze prachtige rit zeker de moeite waard. En het is niet ongewoon om andere wilde dieren te spotten...

Optie ABC - Palmwag Lodge
Palmwag Lodge, Damaraland, Namibië
lodge
Palmwag Lodge
half pension

Dag 10

Etosha National Park

WEST
U rijdt richting de westelijke ingang van het Etosha National Park, de Galton Gate. Het westelijke gedeelte van het Etosha National Park was voorheen niet open voor bezoekers. Het heeft andere vegetatie dan de rest van het park, bestaande uit een combinatie van struikgewas, mopane bos en uitgestrekte zandvlaktes met acaciabomen.

Wild waarnemen is hier niet moeilijk, aangezien de dieren zich grotendeels concentreren rond de waterplaatsen. Een prachtig gezicht om olifanten, zebra’s, springbokken, kudu’s en giraffes samen te zien. Ook de zwarte neushoorn, waarmee in dit gebied voordat het werd opengesteld gefokt werd, kunt u in deze contreien ongetwijfeld tegenkomen.

Optie A - Hobatere Lodge HP
Optie B - Dolomite Camp, Bush Chalet
Optie C - Dolomite Camp, Deluxe Chalet
Hobatere Lodge, Namibië
lodge
Hobatere Lodge
half pension
Dolomite Resort, Etosha, Namibië
lodge
Dolomite Resort
half pension

Dag 11-12

Etosha National Park

CENTRAAL
U maakt met uw eigen auto een en-route game drive naar het centraal-zuidelijke gedeelte van Etosha, een rit van ongeveer 175 km (minimaal 3 uur). U rijdt op uw gemak door een spectaculair gebied dat slechts sinds kort bezichtigd mag worden. In dit gebied werden voorheen bedreigde diersoorten als de zwarte neushoorn en de black-faced impala zijn succes gefokt. U heeft nog grote kans om ze tegen te komen...

Optie A - Okaukeujo, Bush Chalet
Optie B - Okaukeujo, Waterhole Chalet
Optie C - Ongava Lodge, Chalet
Etosha National Park, Namibia
lodge
Okaukuejo
half pension
Ongava Lodge, Etosha, Namibia
lodge
Ongava Lodge
half pension + activiteiten

Dag 13

Etosha National Park

OOST
Het oostelijke deel van het park is makkelijk toegankelijk. Het is hier voornamelijk vlak met een begroeiing die varieert van bijna niets tot dichte bossen met bomen tot ongeveer vier meter hoog. Omdat het park zo groot is heeft u hier grote kans dat u neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, cheeta’s, leeuwen enz. kunt observeren zonder andere reizigers te zien. Alleen bij de waterplaatsen is het vaak wat drukker…

U maakt vandaag de game drives op eigen gelegenheid.

A - Onguma Bush Camp
B - Mushara Lodge
C - Onguma Tented Camp
Onguma Bush Camp, Namibia
lodge
Onguma Bush Camp
half pension
Mushara Lodge, Etosha, Namibië
lodge
Mushara Lodge
half pension
Onguma Tented Camp, Etosha, Namibia
tented camp
Onguma Tented Camp
half pension

Dag 14

Waterberg Plateau National Park

Vanaf Etosha rijdt u via Tsumeb, Otavi en Otjiwarongo richting het Waterberg Plateau Park. U kunt onderweg ook een uitstapje maken naar de Hoba meteoriet bij GROOTFONTEIN of een bezoek brengen aan LAKE OTJIKOTO.

Het WATERBERG PLATEAU is bekend om zijn rode zandsteenformaties en weelderig groene vegetatie. Boven op het plateau bevindt zich een grote verscheidenheid aan wilde dieren, planten en vogels. Er worden op gezette tijden game drives georganiseerd, begeleid door een gewapende gids, maar het is ook mogelijk om zelf op zoek te gaan of met een gids op het plateau te wandelen en/of de bergen te beklimmen.

Bij OKONJIMA vind u de 'Africat Foundation', een non profit organisatie die bedoeld is om het bedreigde luipaard en andere bedreigde kattensoorten te beschermen. Als gast van de lodge kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals te voet op zoek naar cheeta's, met een 4x4-voertuig speuren naar luipaarden of een culturele excursie die u laat zien hoe de bushmen leefden.

A - Waterberg Plateau Lodge
B - Okonjima Plains Camp
C - Okonjima Bush Camp
Waterberg Wilderness Lodge, Namibia
lodge
Waterberg Wilderness Lodge
half pension + activiteiten
Okonjima Plains Camp, Namibia
lodge
Okonjima Plains Camp
half pension + activiteiten
Okonjima Luxury Bush Camp, Namibia
lodge
Okonjima Luxury Bush Camp
half pension + activiteiten

Dag 15

Windhoek

Uw reis zit er bijna op... Na het ontbijt (of een eventuele ochtend activiteit bij Okonjima) rijdt u via OKAHANDJA terug naar Windhoek. In Okahandja is er een bekende curio markt met veel lokaal houtsnijwerk. Deze markt is zeker een bezoekje waard... vergeet niet af te dingen!

U levert de huurauto in bij het depot van de verhuurmaatschappij op de internationale luchthaven van WINDHOEK.
U wordt van harte welkom geheten in de kleine OSHOTO BUSINESS CLASS LOUNGE op het Windhoek Hosea Kutako Airport. Hier kunt u uw wachttijd veraangenamen voordat uw vlucht naar Europa vertrekt. U heeft ook de mogelijkheid om u zelf te verfrissen. Kleine hapjes en drankjes zijn inbegrepen.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: