Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Iconic Tanzania

10-daagse privé safari Noord Tanzania

Iconic Tanzania, 10-daagse privé safari Noord Tanzania

Luxe privé safari door de meest iconische noordelijke wildparken van Tanzania.

U maakt vele game drives met uw eigen gids in de verschillende parken, en met een beetje geluk kunt u de 'Grote Migratie' van de Serengeti met eigen ogen zien.
Tijdens deze reis kunt u heel veel wilde dieren tegenkomen, van de grote roofdieren tot enorme kuddes grazers en honderden soorten vogels.

 

  • Lake Manyara Treetop Walkway
  • Bezoek aan Karatu
  • Mountain Bike Tour
  • Geheel verzorgd

Privé game drives in de volgende parken:

  • Tarangire National Park (+ avond game drive)
  • Lake Manyara National Park
  • Ngorongoro Conservation Area
  • Serengeti National Park

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op het eiland Zanzibar, Pemba of Mafia Island.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Arusha

U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw lodge brengt.

Arumeru River Lodge, Arusha, Tanzania
lodge
Arumeru River Lodge
logies & ontbijt

Dag 2-3

Tarangire National Park

U rijdt naar het Tarangire National Park. Het eerste dat opvalt als u het park binnen rijdt zijn het grote aantal Baobab bomen. Het glooiende landschap is bezaaid met deze grote majestueuse bomen, waardoor de dieren eronder kleiner lijken. Een verbluffend fotogenieke bezienswaardigheid...
Tijdens de verschillende game drives door het park kunt u het ecologische proces in zijn werk zien. Grassen, struiken en bomen groeien door de energie van water en zon. Herbivoren zoals gazellen, zebra's en buffels eten deze planten en bomen. Op hun beurt worden zij weer gegeten door de carnivoren zoals hyena's, leeuwen en luipaarden, welke aan de top van de voedselketen staan. De grote diversiteit aan vogels, met name ook roofvogels, maakt het tot een paradijs voor vogelaars.

U maakt met uw gids game drives in het park.

In april em mei is Swala gesloten. We bieden u dan een alternatieve accommodatie/route aan.

Swala, Tarangire, Tanzania
tented camp
Swala
all inclusive

Dag 4

Lake Manyara National Park

Vanaf de ingang van het park bij Mto wa Mbu rijdt u door een vijgenbos en gewoonlijk komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om zijn heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahoniebomen klimmen.
Tijdens uw game drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

Lake Manyara Treetop Walkway

Beleef de natuur als nooit tevoren! U wandelt tussen de boomtoppen over een reeks van hangbruggen (totaal 370 meter)  met dikke netten aan de zijkanten, en bereikt een hoogte van 18 meter boven de grond. Elke brug eindigt op een platform rondom een boomstam, perfect om te stoppen en de ongerepte natuur en de wilde dieren (vlinders, apen en vogels) vanuit een uniek perspectief te bekijken. Tijdens deze wandeling zullen gidsen u meer vertellen over de flora en fauna van Lake Manyara, terwijl u kunt genieten van een uniek panoramisch uitzicht.

U maakt een wandeling over de Lake Manyara Treetop Walkway en een game drive met uw gids in het park.
The Plantation Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
The Plantation Lodge
vol pension

Dag 5

Karatu

U brengt een bezoekje aan het dorp Karatu, een kleurrijke en bruisende plaats en de poort naar de Ngorongoro Hooglanden. De hoofdstraat is breed en altijd levendig met mensen in felgekleurde kleding die kletsen en lachen, druk met hun dagelijkse bezigheden. U kunt samen met uw lokale gids een kijkje nemen bij lokale fietsenmaker, markten, winkels, kleine industrieën, scholen, kerken en moskeeën. Kortom, een druk dorp waar de tijd niet stil staat...

Gibb’s Farm

Vanuit Karatu rijdt u voor de lunch naar Gibb’s Farm; een kleine, intieme koffieplantage met een schitterende tuin, vol met tropische bloemen, bomen en vele vogelsoorten.

Mountain Bike Tour

In de middag staat een mountain bike tour gepland. Er zijn verschillende routes, van ontspannen tot avontuurlijke tracks. U kunt  bijvoorbeeld een tocht maken over de plantage waar de gids u alles over de gewassen en de omgeving verteld. U gaat naar de prachtige waterval die net op de grens van de farm en Ngorongoro Conservation Area ligt. Onderweg komt u langs de ‘olifanten grot’, een plaats waar olifanten de mineralen uit de grond halen. Een alternatieve route is om over de Rift Valley naar een dorpje te fietsen, een perfecte manier om het échte Tanzania te zien!

Na de fietstocht krijgt u een rondleiding op Gibb's Farm, een werkende koffieplantage, omringd door een schitterende tuin met tropische bloemen, bomen en vele vogelsoorten. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij het roosteren van de koffiebonen, geoogst van de eigen plantage, of een bezoek brengen aan de eigen meubelfabriek.

U brengt een bezoek aan Karatu, maakt een fietstocht en krijgt een rondleiding op Gibb's Farm.
The Plantation Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
The Plantation Lodge
vol pension

Dag 6

Ngorongoro Conservation Area

U rijdt langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18km en een oppervlakte van 256 vierkante km. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.

De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

U maakt met uw gids een game drive (max. 6 uur) in de krater.
The Plantation Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
The Plantation Lodge
vol pension

Dag 7-9

Serengeti National Park

De 'short grass plains' maken in de buurt van de grens tussen Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park plaats voor de 'long grass plains'. Deze dagen brengt u door op de licht glooiende vlakten en tussen de talloze rotsformaties (‘kopjes’) van de Serengeti. In deze schitterende omgeving heeft u grote kans om de Big Five te zien: een term uit het verleden die slaat op de vijf grote zoogdieren die het meest gewild waren voor de jacht, die het sterkst en het gevaarlijkst waren. De dieren die hiermede bedoeld worden zijn: de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en Kaapse buffel. De Serengeti is met name voor de grote roofkatten het ideale leefgebied.

Denkend aan Tanzania, spreekt 'De grote migratie' bij velen zeer tot de verbeelding. Tijdens deze migratie trekken miljoenen dieren, met name zebra’s, wildebeesten en gazellen door de Serengeti en Masai Mara op zoek naar water. Deze groep wordt gevolgd door de 'predators', de roofdieren, waaronder leeuwen, cheeta's en hyena's.
Let op! De migratie is een natuurlijk proces. De natuur leest geen kalender dus er zijn nooit harde garanties, slechts goede inschattingen van waar de migratie zich zal bevinden.

U maakt met uw gids game drives in het park.
Omdat de migratie zich in verschillende periodes op andere locaties bevindt past BMS-Travellers de accommodatie in de verschillende seizoenen aan.

TIP: Balloon Safari (niet inbegrepen)
Vanuit de ballon heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de vlaktes en u ervaart de Serengeti op een heel andere manier. De vlucht duurt ongeveer een uur en na de landing kunt u aanschuiven aan een rijkelijk gedekte ontbijttafel in 'Out of Africa' stijl.

Kubu Kubu Tented Camp, Serengeti, Tanzania
tented camp
Kubu Kubu Tented Camp
vol pension

Dag 10

Arusha

Na een laatste vroege ochtend game drive rijdt u naar de Seronera airstrip waarna u terugvliegt naar Arusha Airport.
Vanaf hier een privé transfer naar de Arusha Coffee Lodge voor een vroeg diner.
Na het diner een transfer naar Kilimanjaro Airport voor uw vlucht naar huis.

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op de eilanden

Zanzibar ⊳ Pemba Island ⊳ Mafia Island ⊳

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: