Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Family Safari Tanzania

10-daagse privé safari Noord Tanzania

Family Safari Tanzania 10-daagse privé safari Noord Tanzania

Wat is er mooier dan uw kinderen kennis te laten maken met de wonderen van de natuur? De uitgestrekte savannes van de Serengeti met de vele soorten wilden dieren, en de wereldberoemde Ngorongoro krater? Kanoën, mountain biken en wandelen?
Omdat alle reizen van BMS-Travellers op maat worden gemaakt hebben we deze safari speciaal samengesteld voor het reizen met kinderen.

U kunt deze reis in 2 verschillende klassen maken:
A - 3/4 sterren
B - 4/5 sterren

 

  • Kanotocht Arusha National Park
  • Fietstocht in het Ngorongoro gebied
  • Wandeling tussen de boomtoppen 

Privé game drives in de volgende parken:

  • Arusha National Park
  • Tarangire National Park
  • Lake Manyara National Park
  • Serengeti National Park
  • Ngorongoro krater

Strandverlenging

U kunt deze reis eenvoudig verlengen met een verblijf aan het strand of op de eilanden Zanzibar, Pemba Island of Mafia Island.
Vraag de experts naar de mogelijkheden.

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Arusha

U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw gids/chauffeur die u naar uw accommodatie brengt.

A - Mount Meru Game Lodge
B - Kili Villa
Arusha, Tanzania
lodge
Mount Meru Game Lodge
logies & ontbijt
Kili Villa, Arusha, Tanzania
villa
Kili Villa
logies & ontbijt

Dag 2

Arusha National Park

Na het ontbijt rijdt u naar het Arusha National Park. Ondanks de kleine oppervlakte van dit park zijn er opmerkelijk veel bezienswaardigheden. U maakt een 2 tot 2,5 uur durende kanotocht langs de oevers van Lake Momella. Het is de enige plaats waar u zeer dicht bij buffels kunt komen zonder dat het gevaar oplevert en waar u giraffen, bush- en waterbokken van dichtbij in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Tijdens de tocht kunt u genieten van de absolute rust van de omgeving en als het weer een beetje meezit heeft u uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Tarangire National Park

In de middag rijdt u naar het Tarangire National Park. ​Na aankomst in Tarangire National Park is er genoeg tijd om een game drive te maken of om wat uit te rusten. Het park is ongeveer 2600 km2 groot en is genoemd naar de Tarangire rivier welke permanent water voorziet aan de wilde dieren in de omgeving. Het eerste dat opvalt als u het park binnen rijdt zijn het grote aantal Baobab bomen. Het glooiende landschap is bezaaid met deze grote majestueuse bomen, waardoor de dieren eronder kleiner lijken. Een verbluffend fotogenieke bezienswaardigheid...

Optie A - Tarangire Safari Lodge
Optie B - Swala (in april en mei Lemala Mpingo Camp)
Tarangire Safari Lodge, Tanzania
lodge
Tarangire Safari Lodge
vol pension
Swala, Tarangire, Tanzania
tented camp
Swala
vol pension

Dag 3

Tarangire National Park

Na een vroeg ontbijt gaat u op game drive in het park. Tarangire heeft een prachtig, afwisselend landschap met moerassen, heuvels en grasvlakten. Zoals in vele Afrikaanse parken verplaatst het wild zich in de verschillende seizoenen langs traditionele migratie routes in het park, op zoek naar voedsel en water. Het zijn de grote kuddes olifanten, buffels, wildebeesten, zebra's en gazelles die wedijveren om voedsel en water met de vaste parkbewoners zoals de leeuwen, giraffes, impala's, wrattenzwijnen en waterbokken.
De grote diversiteit aan vogels, met name ook roofvogels, maakt het tot een paradijs voor vogelaars. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen!

Optie A - Tarangire Safari Lodge
Optie B - Swala
Tarangire Safari Lodge, Tanzania
lodge
Tarangire Safari Lodge
vol pension
Swala, Tarangire, Tanzania
tented camp
Swala
all inclusive

Dag 4

Lake Manyara National Park

Na het ontbijt maakt u een korte en-route game drive door het park op weg naar de uitgang, waarna u verder rijdt naar het Lake Manyara National Park. Dit relatief kleine park heeft een oppervlakte van ongeveer 325 km2 en wordt voor het grootste deel ingenomen door het meer. Vanaf de ingang van het park bij Mto wa Mbu rijdt u door een vijgenbos en gewoonlijk komt u uit bij de nijlpaarden "pools". Dit is een prachtige plek waar u uitkijkt over de Rift Valley. Het landschap is zeer divers en bevat grasland en bos. Het meer wordt gevormd door regenwater dat uit de Ngorongoro Highlands stroomt. Het park is vooral bekend om zijn heel bijzondere leeuwen; het is de enige plek waar de dieren in de acacia- en mahoniebomen klimmen. Tijdens uw game drive kunt u hier tevens o.a. gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes en een groot aantal kleinere dieren aantreffen.

U maakt een wandeling tussen de boomtoppen over een reeks van hangbruggen (totaal 370 meter)  met dikke netten aan de zijkanten, en bereikt een hoogte van 18 meter boven de grond. Elke brug eindigt op een platform rondom een boomstam, perfect om te stoppen en de ongerepte natuur en de wilde dieren (vlinders, apen en vogels) vanuit een uniek perspectief te bekijken. Tijdens deze wandeling zullen gidsen u meer vertellen over de flora en fauna van Lake Manyara, terwijl u kunt genieten van een uniek panoramisch uitzicht.

Ngorongoro Conservation Area

Na hde game drive rijdt u verder naar het Ngorongoro Conservation Area. Onderweg komt u langs een paar dorpjes en hier en daar zal u ook zeker wilde dieren zien.

Optie A+B - Plantation Lodge
The Plantation Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
The Plantation Lodge
vol pension

Dag 5-7

Serengeti National Park

Vandaag rijdt u richting het Serengeti National Park via de Oldupai Gorge, ook bekend als 'The Cradle of Mankind'. Het is de vindplaats van de overblijfselen van de eerste mens in Afrika. In 1956 heeft Mary Leaky een schedel van de australopithecus gevonden van 1.75 miljoen jaren oud. De voorganger van de moderne mens. Er zijn intussen andere vondsten van onze voorouders geweest die zelfs 3,7 miljoen jaar teruggaan.

De 'short grass plains' maken in de buurt van de grens tussen Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park plaats voor de 'long grass plains'. Hier vindt u het typische Serengeti landschap van eindeloze grasvlaktes zover het oog reikt, af en toe onderbroken door de typische ‘kopjes’ (ronde rotsen). Dit gebied is niet zo geschikt om te grazen en daarom trekken de dieren op hun grote tocht wel door deze vlaktes, maar ze blijven er meestal niet. Het lange gras maakt de dieren bovendien bijzonder nerveus omdat roofdieren zich hier gemakkelijk kunnen verstoppen.

Verdeeld over de dagen maakt u diverse game drives in dit fascinerende, uitgestrekte gebied en wellicht Afrika's mooiste wildreservaat. Serengeti komt van het Swahili woord 'Siringitu' en betekent 'de plaats waar het land altijd doorloopt'. Die naam is goed gekozen: de enorme vlakten, die een thuis bieden aan meer dan 2 miljoen dieren, maken het Serengeti National Park tot het meest populaire park van Tanzania.

Optie A - Serengeti Serena Safari Lodge
Optie B - Kubu Kubu Tented Camp
Serengeti Serena Safari Lodge, Serengeti National Park, Tanzania
lodge
Serengeti Serena Safari Lodge
vol pension
Kubu Kubu Tented Camp, Serengeti, Tanzania
tented camp
Kubu Kubu Tented Camp
vol pension

Dag 8-9

Ngorongoro Conservation Area

Middels een en-route game drive rijdt u naar het Ngorongoro Conservation Area waar u in de middag met uw gids een wandeling op de kraterrand maakt.

Op dag 9 rijdt u 's morgens vroeg langzaam 610 meter naar beneden de Ngorongoro krater in voor een dag game drive. Deze ontstond miljoenen jaren geleden na een vulkanische uitbarsting. De krater is enorm groot met een doorsnede van +/- 18km en een oppervlakte van 256 vierkante km. De rand van de krater is voor dieren onoverkomelijk en er is dus een geïsoleerde dierensamenleving ontstaan. Vrijwel alle in het wild levende dieren van Afrika kunt u hier aantreffen zoals leeuwen, gnoes, zebra's, cheeta's, Thompson's gazelles en vele andere soorten.
De witte, zilte oevers van het Magadimeer zijn roze gekleurd door de duizenden flamingo's die algen en garnalen uit het zoute water halen.
De krater is ook één van de weinige plekken in Tanzania met zwarte neushoorns.

Optie A - Tloma Lodge
Optie B - Gibb’s Farm
Tloma Lodge, Ngorongoro, Tanzania
lodge
Tloma Lodge
vol pension
Gibb’s Farm, Ngorongoro, Tanzania
guesthouse
Gibb’s Farm
vol pension

Dag 10

Ngorongoro - Arusha - Amsterdam

U maakt een mountain bike tour in het Ngorongoro gebied. Er zijn verschillende routes, van ontspannen tot avontuurlijke tracks. U kunt  bijvoorbeeld een tocht maken over de plantage waar de gids u alles over de gewassen en de omgeving verteld. U gaat naar de prachtige waterval die net op de grens van de farm en Ngorongoro Conservation Area ligt.Onderweg komt u langs de ‘olifanten grot’, een plaats waar olifanten de mineralen uit de grond halen. Een alternatieve route is om over de Rift Valley naar een dorpje te fietsen, een perfecte manier om het échte Tanzania te zien!

Na de fietstocht krijgt rijdt u terug naar Arusha voor uw vlucht terug naar huis, of een verblijf aan het strand of op de eilanden

Zanzibar ⊳ Pemba Island ⊳ Mafia Island ⊳

Vraag de experts naar de mogelijkheden.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: