Foutmelding

Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 282 bytes in variable_initialize() (line 1255 of /home/bms/domains/bms-travellers.nl/public_html/includes/bootstrap.inc).

Namibia & Botswana Adventure

20-daagse self-drive Namibië & Botswana

Namibia & Botswana Adventure, 20-daagse self-drive Namibië & Botswana

Voor echte avonturiers is off road rijden door wildparken een lang gekoesterde wens. Deze reis biedt de mogelijkheid om met een 4x4 dwars door het Chobe National Park en de Okavango Delta te rijden. Ook de zandduinen van Sossusvlei, het Etosha wildpark en de groene Caprivi zijn in deze avontuurlijke reis opgenomen.

U kunt deze reis op 2 verschillende manieren maken:
A - kamperen met volledig uitgeruste 4x4 auto met daktent
B - overnachtingen in lodges en guesthouses

Gratis 4x4 cursus

Voor het rijden door sommige gebieden in Botswana is het handig om enige ervaring met een 4x4 aangedreven auto (of 4WD) te hebben.
Bij deze reis is daarom een GRATIS 4x4 CURSUS* van Omnivents inbegrepen!
*gratis cursus voor 1 persoon per geboekte huurauto van Asco Car Hire voor minimaal 14 dagen

 

  • Namib Naukluft
  • Sossusvlei & Sesriem Canyon
  • Swakopmund
  • Lagune cruise Walvis Bay
  • Zelf game drives maken in Etosha National Park
  • Caprivi: Bwabwata & Mudumu National Park
  • Victoria Falls
  • Chobe National Park
  • Okavango Delta & Moremi Game Reserve
  • Kalahari woestijn

AddToAny

Uw programma van dag tot dag

Dag 1

Windhoek

Na aankomst in Windhoek haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. Rond het middaguur heeft u een ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiger, die de laatste tips geeft voor uw reis en uw vragen graag beantwoordt. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de Alte Feste, de Christus Kirche en het Tintenpalast.

The Weinberg, Windhoek, Namibia
boutique hotel
The Weinberg
logies & ontbijt

Dag 2-3

Namib Naukluft Park

Vanuit Windhoek rijdt u in zuidwestelijke richting, via de mooie Spreetshoogtepas, naar het Namib Naukluft Park, waar de beroemde zandduinen van SOSSUSVLEI liggen. De volgende ochtend kunt u met uw 4x4 auto ook het laatste stuk door het mulle zand naar Sossusvlei rijden. Neem ook een kijkje bij Dead Vlei; een surrealistische vlakte waar de witte zoutkorst prachtig afsteekt tegen de rode zandduinen en de helblauwe lucht. Op de terugweg kunt u een wandeling maken door de Sesriem Canyon, die niet ver van de ingang van het park is gelegen. Optioneel kunt u diverse activiteiten reserveren bij Sossusvlei Lodge, die naast de ingang van het park ligt.

Bij kamperen: Sossus Oasis Campsite
Desert Quiver Camp, Sossusvlei, Namibia
lodge
Desert Quiver Camp
half pension

Dag 4-5

Swakopmund

Op weg naar de kustplaats SWAKOPMUND passeert u SOLITAIRE (bekend van het gelijknamige boek van Ton van der Lee) en de ruige Gaub en Kuiseb passen.

Op dag 5 maakt u een boottocht op de lagune van WALVIS BAY (inbegrepen). U vaart naar Bird Island en Pelican Point en kunt vele flamingo’s en aalscholvers aanschouwen, waaronder de ‘greater’ en de ‘lesser’ flamingo, zeeleeuwen en als u geluk heeft dolfijnen en zelfs walvissen. 

TIP: Een begeleide excursie naar het township Mondesa is zeer interessant. Als u meer actie wilt kunt u ook sandboarden of quadbiken in de duinen rond Swakopmund.

Swakopmund Guesthouse, Namibië
guesthouse
Swakopmund Guesthouse
logies & ontbijt

Dag 6

Damara Region

Halverwege Swakopmund en Etosha ligt DAMARALAND; een ruig en dunbevolkt gebied. Uw lodge ligt op steenworp afstand van de bekende rotsgravures van Twyfelfontein (Unesco Werelderfgoed), die duizenden jaren geleden door Bosjesmannen zijn aangebracht. Niet ver van Twyfelfontein liggen de rotsformatie Organ Pipes en Burnt Mountain. 's Middags kunt u een bezoek brengen aan het Versteende Woud, waar miljoenen jaren oude fossiele boomstammen opgestapeld liggen. Pas in deze regio op voor overstekende woestijnolifanten!

Bij kamperen: Mowani Mountain Camp Campsite
tented camp
Madisa Camp
half pension

Dag 7-8

Etosha National Park

Vandaag gaat u op safari in het beroemde ETOSHA NATIONAL PARK. Dit is het grootste wildpark van Namibië en het leefgebied van vele dieren, zoals olifanten, neushoorns, luipaarden, leeuwen, springbokken en de oryx. Bij de drinkplaatsen in het park vindt u een caleidoscoop aan dieren.
U maakt op eigen gelegenheid game drives in het park.

Bij kamperen: Okaukuejo Campsite
Etosha National Park, Namibia
lodge
Okaukuejo
logies & ontbijt

Dag 9

Etosha National Park

U heeft de hele dag de tijd om het Etosha park te doorkruisen en op zoek te gaan naar de vele wilde dieren. U rijdt door het oostelijke deel van het park. Omdat het park zo groot is heeft u hier grote kans dat u neushoorns, olifanten, giraffes, zebra's, cheeta’s, leeuwen enz. kunt observeren zonder andere reizigers te zien. Alleen bij de waterplaatsen is het vaak wat drukker…
Bij Onguma kunt u eventueel 's avonds een night drive maken in het park in een open safarivoertuig van de lodge (niet inbegrepen).

Bij kamperen: Onguma Tamboti Campsite
Onguma Bush Camp, Namibia
lodge
Onguma Bush Camp
half pension

Dag 10

Tsumeb & Grootfontein

Vandaag rijdt u via TSUMEB en GROOTFONTEIN naar RUNDU, aan de Kavango rivier in het noorden van Namibië. U bevindt zich in een regio die door weinigen bezocht wordt. Onderweg passeert u verschillende Owambodorpjes. De Kavango regio en Caprivi hebben als biotoop meer overeen- komsten met Zambia en Botswana dan met Namibië: oude Kalahari bossen en duinen die begroeid zijn met Kalahari teak etc. Kortom, prachtige landschappen en grote baobabbomen.

U kunt in de avond een cruise maken op de brede Okavango rivier die de grens vormt met Angola (niet inbegrepen).

Rundu, Namibia
lodge
Hakusembe River Lodge
half pension

Dag 11-12

Caprivi

U rijdt vanuit Bagani in oostelijke richting, dwars door het BWABWATA NATIONAL PARK, naar het MUDUMU NATIONAL PARK aan de Kwando rivier. Safari’s in het Bwabwata National Park staan garant voor een bijzondere ervaring. Dit waterrijke gebied, grenzend aan Botswana, brengt u in en rondom het Chobe National Park bij de Kwando rivier. Dit gebied is vaak het toneel van migrerende troepen dieren tussen Angola/Zambia en Okavanga/Chobe.
Geen van de nationale parken is omheind, dus het wild migreert vrij en kan qua aantallen per dag enorm verschillen. De Big Five is continue aanwezig; de olifant soms zelfs in grote aantallen. U verblijft in Camp Kwando. U kunt optioneel 2 keer per dag gebruik maken van de activiteiten die worden aangeboden: game drives in het Mudumu National Park, wandelsafari’s, vogelsspotten, boottochten, bezoek aan het Lizauli Traditional Village en een sunset cruises op de Kwando rivier.

Bij kamperen: Namushasha Campsite
Namushasha River Lodge, Caprivi, Namibia
lodge
Namushasha River Lodge
half pension

Dag 13

Kasane

U rijdt vandaag over de B8, via KATIMA MULILO naar NGOMA waar u de grens oversteekt naar BOTSWANA. De grensformaliteiten kunnen heel makkelijk en gemoedelijk afgehandeld worden, alhoewel het tempo vaak op z’n Afrikaans is. De komende dagen kunt u Chobe National park bezoek en het wild van zeer dichtbij waarnemen.

Bij kamperen: Chobe Safari Lodge Campsite
River View Lodge, Kasane, Botswana
lodge
River View Lodge
logies & ontbijt
Chobe Safari Lodge, Botswana
lodge
Chobe Safari Lodge
logies

Dag 14

Victoria Falls

U wordt opgehaald en naar de VICTORIA FALLS in ZIMBABWE gebracht (excursie inbegrepen, exclusief visakosten). Het is goed te begrijpen dat de lokale bevolking dit wonder "Mosi-oa-Tunya" (rook die dondert) noemt. Het dikke tropische struikgewas van het regenwoud tegenover de Victoria watervallen wordt gevoed door de mist van de watervallen.

U kunt een wandeltocht door het bos maken en genieten van verschillende uitkijkpunten op de watervallen. Het stadje Victoria Falls ligt op slechts een paar minuten lopen van de watervallen en toeristen kunnen hier souveniers etc. kopen. Dit is tevens het centrum voor toeristische informatie en activiteiten.

Bij kamperen: Chobe Safari Lodge Campsite
River View Lodge, Kasane, Botswana
lodge
River View Lodge
logies & ontbijt
Chobe Safari Lodge, Botswana
lodge
Chobe Safari Lodge
logies

Dag 15

Chobe National Park

Vandaag begint het off road avontuur en rijdt u over een uitdagend zandweg via LINYANTI naar SAVUTE. Het gebied van de Savute Channel maakte ooit deel uit van het Makgadigadi Meer en destijds verbond de Savute rivier de delta met de Zambezi rivier. Tegenwoordig is het open grasland waar u vele soorten wild kunt tegenkomen, van olifant tot eland en van waterbok tot wilde hond. De Savute staat vooral bekend om zijn (onder andere op olifanten jagende) leeuwen. Ongetwijfeld zult u ze ‘s nachts horen...

Bij verblijf in Camp Savute zijn de activiteiten en parkentreegelden inbegrepen. U kunt deelnemen aan de dag- en avond game drives in open 4x4 safarivoertuigen en wandelsafari’s onder begeleiding van professionele rangers.

Bij kamperen: Savute Campsite
U kunt op eigen gelegenheid game drives in de omgeving maken; parkentreegelden zijn inbegrepen.
Camp Savuti, Chobe, Botswana
tented camp
Camp Savuti
all inclusive + activiteiten

Dag 16-17

Okavango Delta & Moremi

Vandaag laat u Chobe National Park middels een game drive achter u en vertrekt u richting MOREMI GAME RESERVE. De Khwai rivier loopt als een levensader richting Chobe National Park en heeft een enorme aantrekkingskracht op de dieren. Een groot voordeel van dit gebied is dat hier wandelsafari’s en night game drives gemaakt mogen worden.

Bij verblijf in Sango Safari Camp zijn de activiteiten en parkentreegelden inbegrepen. U kunt deelnemen aan de dag- en avond game drives in open 4x4 safarivoertuigen en een kano (mokoro) tocht onder begeleiding van professionele rangers.

Bij kamperen: Khwai Mbundi Campsite
U kunt op eigen gelegenheid game drives in de omgeving maken; Khwai consession fees zijn inbegrepen.
Khwai Guest House, Botswana
guesthouse
Khwai Guest House
vol pension + activiteiten

Dag 18

Okavango Delta & Moremi

U legt middels een en-route game drive de laatste af kilometers in dit magnifiek landschap en neemt afscheidt van een enorme diversiteit aan flora, fauna en wild. Tijdens een korte safari richting South Gate verlaat u de Moremi National Park. Na Shorobe volgt u de verharde weg naar MAUN.

Bij kamperen: Crocodile Camp Campsite
Crocodile Camp Safari & Spa, Maun, Botswana
Crocodile Camp Safari & Spa
logies & ontbijt

Dag 19

Kalahari Desert

Vandaag rijdt u van Maun via Toteng naar GHANZI, ook bekend als ‘de hoofstad van de Kalahari’. Het ligt echt ‘in the middle of nowhere’, gescheiden van de rest van de wereld door honderden kilometers asfaltwegen. Ooit werden grote gedeelten van dit gebied bewoond door Bushmen (Basarwa) die perfect konden overleven in dit ongastvrije landschap...

U rijdt Namibië binnen via grenspost Buitepos tussen Namibië en Botswana. Nadat u Namibië bent binnegereden ligt Kalahari Bush Breaks ongeveer 25 km voorbij de grens.

Bij kamperen: Kalahari Bush Breaks Campsite
Kalahari Bush Breaks Namibië
guesthouse
Kalahari Bush Breaks
half pension

Dag 20

Kalahari Region

U brengt de dag door in Kalahari Bush Breaks. Van hieruit kunt u 3 verschillende natuurwandelingen maken onder begeleiding van een ervaren lokale gids (niet inbegrepen). Deze kan u veel vertellen over het ontstaan van het landschap, de vele flora en fauna en de sporen die de Bushman in het landschap hebben achtergelaten. Uiterst leerzaam en een mooie gelegenheid om de prachtige omgeving van zeer nabij te bekijken en te fotograferen.

Aan het einde van de middag levert u de huurauto in bij het depot van de verhuurmaatschappij op de internationale luchthaven van WINDHOEK.

Optioneel: de OSHOTO BUSINESS CLASS LOUNGE op het Windhoek Hosea Kutako Airport. Hier kunt u uw wachttijd veraangenamen voordat uw vlucht naar Europa vertrekt. U heeft ook de mogelijkheid om u zelf te verfrissen. Kleine hapjes en drankjes zijn inbegrepen.

PLAATS EEN REACTIE

ADVENTURE  |  LUXURY  |  NICHE

Herenweg 238b, 3648 CR Wilnis
Nederland

+31 (0)85 04 10 400

info@bms-travellers.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van onze reizen, nieuwe bestemmingen, tips, advies en informatie?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: